reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

dzien dobry dziewczyny:)
Masakra normalnie ze mną chyba mnie przeziębienie łapie, jakies katary mnie biorą i boli całe czoło masakra ;/ lekko gardełko czuje, nie boli ale cos tam sie dzieje ehhh.....dziewczyny co mozna brac jakies leki można w ciąży ??

reklama
kadza - na gardło polecam "isla" - to naturalny lek, taki balsamik na gardło :) w tabletkach, normalnie do ssania. Ostatnio mi farmaceutka poradziła i jest super:)

Witajcie :) Tyle piszecie, że po weekendzie nie jestem w stanie nadrobić zaległości. Tylko przeczytałam ostatnie posty.
Nie bardzo rozumiem dlaczego tak niektóre z Was chcą urodzić przed terminem. Niby 38 tydzień to też w terminie, ale faktycznie nie wiadomo kiedy doszło do zapłodnienia, stąd bierze się za normę również późniejsze dwa tygodnie, a to oznacza prawie miesiąc różnicy pomiędzy 38-ym a 42 tygodniem. Ja mam nadzieję, że urodzę w terminie i dziecko będzie dobrze rozwinięte.
Z Emilką w ogóle nie przypominam sobie odejścia czopa, a na pewno nie odszedł mi przed akcją porodową.

Doris - ja marzę o tym żeby urodzić w 38 tyg (czyli po skończonym 37tyg.) . Nie później. Im później, tym mała będzie większa. A w moim przypadku im większa - tym większe ryzyko przy porodzie. Niestety z wagą 3500 nikt CC mi nie zrobi, a Tymka "ledwo" urodziłam właśnie z taką wagą. Więc dla niej (i dla mnie) będzie bezpieczniej jak urodzę wcześniej, szczególnie że mam "zielone światło" od gin prowadzącej. Wiadomo że jeśli organizm nie będzie przygotowany to nic porodu nie wywoła;) a ja się cieszę bo jednak mój organizm się szykuje. Oby z tydzień jeszcze wytrzymała :)

Hej Kobietki :-)

Ivi no to gratulacje :-):-):-) widzę, że i Ty do walki o pudło idziesz :-D:-D:-D:-D

Noc miałam straszną - w pewnym momencie skurcze co 10 minut z tępym bólem podbrzusza ale się wszystko wyciszyło koło 6:00 rano i zasnęłam...
Także moja macica się już pełną parą przygotowuje... Ide po kawkę - jakoś na jedzenie chęci nie mam :confused2:

Doris - moje wszystkie wyniki na usg wskazywały ostatnio 38-39 tydzień, a mała wagę miała 3300 - usg było robione ponad tydzień temu... także moze to mnie usprawiedliwia... poza tym ja i Ivi dostałyśmy zielone światło od lekarzy... Niekoniecznie mamy wywoływać ale nie panikować jak przyjdzie i się możemy już z tego wszystkiego cieszyć... to czemu tego nie robić??? tak rzadko się zdarza taka radość :-D:-D

Ina - piękny zestaw :laugh2::laugh2:
Tunia choc Cię przytulę - co byś się samotna nie czuła :-) uczucia matczyne mi się właczyły :-):-)

ivi no to czekasz z nami na skurcze teraz :D
u mnie znowu mały fika teraz a na ktg będzie spał i znowu bedzie ze do szpitala... ale mówie wam to wszem i wobec, Jak dzisiaj pójde do szpitala to już wróce z Maluchem. w tym przypadku nie skorzystam z zasady do 3 razy sztuka.
Doris i to nie tak że chcemy urodzic przed terminem. TYlko czasem lepiej wcześniej urodzic i poleżec dłużej w szpitalu, niż np za długo poddusic dziecko umiejscowione już nisko w kanale rodnym. wszystkie bysmy chciały urodzic wtedy kiedy mamy w karcie wpisane ale to raczej z cudem graniczy he he zeby trafic.

ja mam dzisiaj egzamin ustny, ciekawe czy uda mi sie pojechac na egzamin czy raczej do szpitala.... bede wiedziec o 13.

Uuuuu Ivi gratuluję odejścia czopa :-D:-D:-D oj coś czuję, że niedługo zacznie nam przybywać towarzystwa dla Kornelki i Antosia :-D

Witam!

Ivi no to ciekawe kiedy kiedy Ciebie na porodówke wywieje :-D

Doris z tym parciem na to, żeby urodzić szybciej a nie póxniej to jest tak, że w ciąży fajnie, ale pod koniec ciężko i lepiej maluszka na rękach niż w brzuszku nosić ;-) ale na to, kiedy maluszek zechce wyjśc to dużego wpływu nie mamy, chyba, że ze względów na dobro nasze lub maluszka jest przewidziane cc lub wywoływanie :sorry:

mi chyba dzis brzuszek obniżył się jeszcze bardziej... Oby maluszek przynajmniej do 14 lutego chciał posiedzieć, bo mam jakieś przeczucie, że do 21 (wizyta) to nie doczekam...
póki co muszę sie sprężyc i wszystko przygotować, no i wyleczyc córke i męża, bo w te wirusy i bakterie to maluszka nie chcę wprowadzać :sorry:

miłego dnia - u mnie dziś standardowo masa planów, zobaczymy ile uda się zrealizować ;-)

reklama
No coraz wiecej bezczopowych kobitek:-D:-D:-D
inamorate i niech przybywa bedzie weselej:-D:-D:-D:-D:-D
Lina przez kabelki sie poprzytulajmy:-D

Do góry