reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Witajcie o poranku

perelanda przykro mi, że coś takiego ci się przyplądało, trzymam kciukasy, żeby szybko poszło
nusia ja się zabieram za pranie w przyszłym tygodniu, trochę ci zazdroszczę, że już masz to za sobą. cały czas się boję, że nie zdąże.

Trudno za Wami nadążyć jak się jest nowym :tak:
Troszkę się zmobilizowałam i zrobiłam wymaz czekam na wyniki, zahaczyłam o fryzjera od razu lepiej się czuję. Jeszcze kolorek sobie zapodam i bęzie oki.
Zamówiłam wyprawkę dla siebie: koszule i stanik do karmienia, gorset, szlafrok, brak tych rzeczy spędzał mi sen z powiek :zawstydzona/y:
Jutro zrobię porządek w papierkach, badaniach do szpitala :tak::tak::tak:
Iiiiiiiiiiiiiii czeka mnie wielkie pranie, ubranka już posegregowane.

Mam pytanko, w czym pierzecie ubranka dzidziusiowe?
Myślałam o mleczku Lovela, ale jak na złość nie ma go w sklepach obok mnie, czeka mnie dalsza wyprawa.

pozdrawiam

proszę o kciuki dla mojej córci, dzisiaj ma wystę, mówi wierszyk i ma soluweczkę (jedną zwrotkę), od rana ją trema zżera:-D biedactwo moje malutkie

reklama
Witam!

Perelandra oj współczuję.. z tego wszystkiego najważniejsze, że to nie maluszke się na świat jeszcze wybiera... trzymaj się tam, oby szybko bóle przeszły:tak:

Angel kciuki zaciśniete mocno, żeby szybko udąło sie mieszkanko znaleźć. I tak długo na starych smieciach wytrzymaliście, ja bym tyle nie dała rady...

Patka ja poprzednio prałam w Jelpie i innych cudach, ale jak się dowiedziałam, że szwagierka w Niemczech pierze w zwykłych proszkach sensitive, a specjalne są jedynie proszki dla alergików, to stwierdziłam, że wygłupiać sie nie będę - i tak piore w niemieckich proszkach, płyn sensitive i podwójne płukanie - jak maluch będzie miał uczulenie, to wtedy pobawimy sie w pranie w specjalnych proszkach ;-)

A mnie dopadło zapalenie zatok i chyba do tego krtań bądx tchawica zaatakowana, bo kaszlę jak gruźlik :dry: a najlepsze jest to, że załatwiłam sie tak siedząc z mała w domu... wczoraj pół dnia poza domem, bo kompletowaliśmy wyprawkę (jeszcze kilka rzeczy przez neta muszę zamówić) no i przyszły mrozy i okzało się, że akumulator nie wyrabia i musieliśmy nowy kupić... jakby mało było wydatków... ale siła wyższa - pewne auto i pełny bak to teraz podstawa :sorry: dzisiaj przyjedzie do mnie obiecana paka dla malucha i od jutra wielkie pranie i szykowanie...

Patka kciuki za Patrysię zaciśnięte .... Pochwal się nową fryzurą ... Ja też wybieram się do fryzjera i po farbę ale gdzieś w połowie lutego żeby na poród pięknie wyglądać :-D Pod warunkiem że tak długo wytrzymam z moimi jaskółami :dry:

Mata współczuje wydatków . Inhalacje rób ... początek roku niezbyt łaskawy dla zatok jest :sorry:

Mnie wczoraj odwiedziła koleżanka i przyniosła reklamówkę ciuszków ale takich już większych pięknych sukieneczek po swojej córeczce . Nie kupiłam jeszcze ani jednej sukienki a Dusia ma ich już pełną szufladę :-D

Witam,

Wpadlam się przywitać niedzielnie, ach cudnie u nas pod kampinosem mrozno a śnieg w słońcu iskrzy.
weekend mija szybciutko, wczoraj wpadli do nas znajomi, dzis mąż zabiera mnie na zimowy spacerek :-), oj ciepło się muszę ubrać.
Mata,
prób inchalacje nad garnkiem 3x dziennie po 10min, ja wyleczylam tak katar i zatoki. Działa, ale tydzień kuracja musiała trwać. Plus czosnek, cebula, imbir i Vit c oraz wapno. Na kaszel dobry syrop Prospan. Zdrowiej.

Milej niedzieli dla wszystkich.

Aadka miłego spacerku :-)

a ja się zastanawiam czy nie odświeżyć ścian w salonie ... Są już takie poplamione że wypadało by . Tylko nie wiem czy M ze wszystkim zdąży :unsure:

witam się niedzielnie

dzisiaj dzień leniuszkowania,a co można

Perelandra oj bidulko,oby szybko ulżyło Ci,żebyś się tak nie męczyła,dobre chociaż że to nie maluszek pcha się za wcześnie na świat

Angel kciuki mocno zaciśnięte,abyście szybko znaleźli coś dla siebie

Mini fajnie taka dostawa hihihihi

Aadka miłego spacerku

Mata zdrówka życzę,u mnie Klaudia coś kocha,a mnie już chyba z 3 miesiące męczy mam cały czas zapchany nos,w nocy ciężko spać a teraz jeszcze coś spływa do gardła i w gardle drapie

Patka ja prałam w zwykłym proszku w takim jakim piorę dla siebie,używam vizir i jak na razie uczuleń żadnych dzieci nie maja

Nusia fajnie,ze już poukładane jest,ja muszę cierpliwie czekać na zakup mebli i wtedy wszystko będę układać

o rany jeszcze głowa coś tli,to wszystko przez te nocki niedospane

dzien dobry:-)

Wstałam , ubrałam sie i zaraz idziemy na jedzonko:-) Spałam jak zabita dzisiaj, tylko jedna wycieczka o 5 rano do wc:-)
dzis mam zamiar zrobić porzadek w dokumentach- bo przez ten remont jak cos przychodzilo, wsadzalam gdzie było miejsce i teraz mam za swoje.

PAtka ja piore w FAiry dla dzieci, w Irlandii nic innego nie ma. Kciuki zaciśniete za coreczke:-)
Aadka zazdroszcze tego śniegu, u mnie zielono............uwielbiam chodzic po śniegu i jak pod butami tak trzeszczy :-)

MAta- od wspólczuje zatok. DL amnie to cos okropnego. mam nadzieje ze sie wykurujesz szybciutko. A wydatki..tak jaest zawsze...masz pełno wydatków to jeszcze coś drogiego wyskoczy do kupna. Ale autko musi być sprawne i bak pełny:-):tak:

MIska ja już musilam poukladać, bo dzidzia nisko, powiedzieli ze moge wczesniej urodzić. a wole po swojemu poukladać tak jak ja chce. Bo jak by mój zacząl ukaldać to wszytko razem i byłoby OLABOGA
Ale fajnie jest jak otwieram szafe, tak łądnie pachnie. Terz tylko czekać- mam nadzieje ze przynajmniej jeszcze 3 tygodnie

Ostatnia edycja:
patka ja piore w niemieckim persilu sensitive to proszek do prania w płynie w polsce tez je dostac mozna ;] hyhy pewnie zadajac te pytanie nie sadzilas ze kazda z nas w czyms innym pierze hihi;] ja prz6y synku tez praam w tym proszku raz w loveli to go wysypalo calego !!!

Dzien dobry:-)
Ja tylko na chwile przywitac sie bo zaraz wychodzimy do rodzicow na obiad:-)
Buziaki dla kazdego brzusia:-)
Perelandra wspolczuje Ci starsznie tego bolu, ale bedzie dobrze trzymam kciuki.

reklama
witam niedzielnie
na brak snu nie moge dzis marudzic bo wstalam o 9 i do teraz siedzialam pod ciepla kolderka:)czytajac ksiazeczke.No wczoraj pojechalismy na troszke do znajomych i milo spedzilismy czas, co do samochodu to mazde6 zakupilismy tylko jak wczoraj usialdam za kolkiem to balam sie odpalic takie to wielkie, no nic pewnie za rok przyda nam sie jeszcze jeden samochod malutki dla mnie.
Dzis w domu standartowo siedze jutro tylko czeka mnie wyjscie do szpitala.Upieke dzis chyba palmiery taka mam ochote .Zamowila na internecie kilka pieluszek wielorazowych nie moge sie doczekac jak przyjda.

Do góry