reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Wy tu o wadze to i ja swój bilans przedstawie. W tej ciąży nie jest źle ale w pierwszej to 23 kg były na plusie a po porodzie tylko 8 kilo zgubiłam więc zaczynałam z wagą startową o 15 kg większą niż w pierwszej ciąży :szok:, masakra jakaś. Na szczęście teraz dopiero 8 kg mi przybyło więc ważę tyle co na końcu pierwszej ciąży. Mam tylko nadzieję, że teraz uda się więcej schudnąć, zresztą będe miała większą motywację bo po poprzedniej ciąży wiedziałam, że w miare szybko chcemy drugiego dzidziusia więc nie chciało mi się wysilać na odchudzanie.
Wagą będziemy się martwić później teraz dzidziuchy sa najważniejsze :-D

reklama
witam wieczornie... a raczej nocnie :-)
ja calkiem mily dzien mam za soba , bylismy na spacerze na plazy i bylo super poki deszcz nie zaczol lac... oczywiscie cali zmoklismy....

wiecie co juz czuje sie jak wieloryb... i to teraz na dniach mni zlapalo... kregoslup boli, biodra bola...

z tymi skorczami nocnymi co piszecie, to to jest mozliwe ze one tylko w nocy lapia?? bo mi sie dzis wlasnie wydawalo ze cos sie 'dzialo' w nocy a w dzien cisza i juz niewiem czy serio cos bylo czy mi sie poprostu snilo...

sorki ze nie odpisze kazdej z osobna ale nie pamietam co kto pisal .... z tym podjadaniem w nocy to u mnie jest tak ze jest pobudka na siusiu i ze dwie pobudki na picie...

No to chyba tylko ja mam doła maksymalnego - nie wiem co się ze mną dzieje ale WSZYYYYYYYYYYYYYYYSTKO mnie wku...!!!!!!!!!!! i to jak ! M był najchętniej zastrzeliła, już w ogóle nie potrafię powiedzieć do niego słowa poza pretensją. Wstaję i odrazu wszystko mnie wkurza i się wyżywam na M. potem myję łazienki, odkurzam, myję podłogi i dopiero mogę sobie zrobić sniadanie ( bo tak mnie syf wkurza). nie wiem jak to dalej będzie ale wciekłość mnie rozsadza od wewnątrz! nudzi mi się i w pracy i oglądając tv i robiąc tysiąc rzeczy na raz. dzis z tej wciekłosci poszłam i zawiesiłam materiał na dachu ( co miał M zrobić) po czym przytargałam dwie dykty ważące po 300kg i narąbałam drewna - trochę to głupie z mojej strony, no ale wkurzał mnie ten syf tam panujący.I teraz boli mnie szef po cc i się zastanawiam czy coś go nie naderwałam od wewnątrz. Ogólnie makabrycznie mi rozrywa pachwiny i podbrzusze ( wydaje mi się że w pierwszej ciąży tak nie było ). Najchętniej bym już urodziła bo wkurza mnie wszystko i cały czas nerwowa jestem. w nocy tak mnie boli podbrzusze że ciągle się budze i do łazienki łażę. ah jeszcze 6 tyg!!! ah no i mam 16kg na plusie !!!!! super ! w pierwszej ciąży było to 9kg na plusie i 10kg mniej niż teraz!

Dziewczyny trochę się martwię, bo brzuch mnie znów boli jak na okres, a do tego pojawił mi się śluz taki galaretowaty lekko różowawy.... ma któraś coś takiego?

Maria nie szalej tak... chociaż teraz w sumie masz do tego prawo. Problem polega na tym, ze to niewiele daje tyle tylko, że się jeszcze bardziej nakręcasz

Ostatnia edycja:
perlandia twardnienie brzuszka to skorcze przygotowujace przedporodowe macice a nie te konkretne ale galaretka to bardziej na czop moze wygladac czop wypada kolo 1-2 tyg przed porodem a po czopie dopiero wody odchodza moze byc zabarwiony.

Dziewczyny trochę się martwię, bo brzuch mnie znów boli jak na okres, a do tego pojawił mi się śluz taki galaretowaty lekko różowawy.... ma któraś coś takiego?

Maria nie szalej tak... chociaż teraz w sumie masz do tego prawo. Problem polega na tym, ze to niewiele daje tyle tylko, że się jeszcze bardziej nakręcasz
MARIA KOBIETO OPANIUJ SIE ;P powoli rob wszytsko mnie tez tak boli spojeie chyba sie rozchodzi ???

sluz lekko rozowy a duzo go masz ja mam galaretowaty ale czysty mi gin powiedzial ze jak sluz taki zabarwioby krwiom z iloscia krwi lub skrzepen to znaczy ze czop ...ale to za wczesnie !

edit : czop odchodzi od paru godzin przed porodem do 2 tygodni

Kasiurek ja to zauważyłam dzisiaj wieczorem, wcześniej nie miałam czegoś takiego przez całą ciążę ani razu... i nie jest zabarwiony krwią tylko lekko różowawy, do tego ten ból jak na okres i plecy tez bolą

Kasiurek ja to zauważyłam dzisiaj wieczorem, wcześniej nie miałam czegoś takiego przez całą ciążę ani razu... i nie jest zabarwiony krwią tylko lekko różowawy, do tego ten ból jak na okres i plecy tez bolą
hmmm ja nie chce ciebie straszyc ale to moze byc czop albo bardzo silna infekcja., jak ja rodizlam syna to mialam sluz galaretowaty przezroczysty i 30 minut pozniej wody mi chlusły. Ale u ciebie to moze byc infekcja nie musi byc sluz, jesli dalej jest on i dalej bola plecay to moze sie polz przemecozna jestes moze za duzo ruchy za duzo siedzienia ? bo ty jak ja lezaca jestes wiec moze sie przeforsowalas ?

infekcja to też raczej nie jest, bo właśnie wczoraj wzięłam ostatnią dawkę leków dowcipnych... nie przeforsowałam się też, bo nic nie robię prawie...
zobaczymy czy m przejdzie do jutra, jak nie to czeka mnie IP

reklama
Do góry