reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Mata może masz racje z tymi badaniami ja tylko powtarzam co mi lekarz mówił, który pobierał mi te próbki i ogólnie był wściekły, że w przychodni mi nie zrobili tego GBS bo już wtedy to były obowiązkowe nieodpłatne badanie, tak mówił ordynator w szpitalu, nawet jakies wytyczne PTG mi pokazywał, więc myślałam, że to to badanie mi robił tym bardziej, że potem mówił, że wyniki ok, ale może faktycznie oprócz tego robił to badanie wód a o tym już mi nie mówił?? Sama nie wiem. Dzisiaj ide do mojej gin to podpytam o to badanie i sie zobaczy, chociaż ciąże prowadzi mi ta sama lekarka więc może nie będzie nic wiedziała. Teraz to ja sporo więcej wiem bo w tamtej ciąży to mało uświadomiona byłam.

reklama
sie witam
ja po wizycie u wampirow i po spotkaniu z ajako, te pierwsze (wampiry) malo przyjemne ale juz na wstepie powiedzieli ze mocz do dupy w sumie jakis taki mocno pomaranvczowo czerwony ;/ wyniki w pon po 15 bedzioe krwi jutro chyba zadzwonie o mocz niech powiedza jaki wynik z tego chociaz ;/ ahhhhh

a spotkanie z ajako super, hyhy nawiedzielysmy mcdonalda i rosmanna i kazda w swoja strpodszla ;] ja leze bo mnie krocze abolalo cos yhhhh

a ja wciąż jestem w czarnej d.... jak skonczyłam śmigać po kompie to poszłam spać, bo oczy mi się same zamykały, teraz wstałam i znowu laptp oj...należy mi się jakaś kara

jutro ide zrobić wymaz.

Kasiulka - nowe mieszkanko 75m - 4 pokoje. Teraz mieliśmy 35m i jeden pokój, więc zmiana będzie znaczna :)
Lina - ja jakiś czas temu przez cały tydzień miałam bóle brzucha i nasilone skurcze. Na szczęście przeszło i nic się nie zaczęło skracać ani rozwierać.
Kasiurek - gratuluję spotkania! Kiepsko z tym moczem. Ja też widzę, że mocz jest bardziej żółto-pomarańczowy, ale wyniki mam w najlepszym porządku.

Badanie na paciorkowce jest obowiązkowe do szpitala, więc jeśli ktoś nie zrobi wcześniej, to pewnie w szpitalu zrobią - chyba, że nie zdążą...
Ja dzisiaj robię zakupy wyprawkowe w necie - jeszcze wielu rzeczy mi brakuje, bo czasu ostatnio brak.

Witam sie i ja - żeby nie było, że gdzieś tam się zgubiłam, choć tego ostatniego to nie jestem taka pewna.

Na pewno dobrze się wyspać we własnym łózku. Poza tym od rana telefony, telefony dzwonią w mojej głowie - nawet śniadania zjeść spokon=jnie nie dadzą...

A zaraz muszę wskoczyć pod prysznic i obiad zrobić, bo potem już powoli trzeba się do Sz.R. szykować, no i dzień w sumie za mną, nic nie ruszone - na szczęście jutro tez jest dzień ;-) i mam zamiar wypełnić go od rana do wieczora pożyteczną pracą; jak wczoraj patrzyłam na M, jaki skonany, a jeszcze podłogi mi wszystkie z tyego kurzu wymył kochany, to tak mi się go żal zrobiło (a ja u sąsiadki byłam) i jeszcze wieczorem po mnie przyszedł (bo nie znosze wracac sama po ciemku - głupia lasu się boję), a rano on do pracy (i o mało nie zaspał, bo budzika zapomniał z tego zmęczenia nastawić) - no mówię Wam - ostatnio tez anioł po prostu... A ja w malinach ze wszystkim...

Dziś więc tez już nie zdążę nic nadrobić - w sensie innych wątków :-( Nie ogarniam...

Angel trzymam kciuki, co by się jakieś spokojne miejsce dla Was znalazło ;-)

lastpetunia super, że wyniki badań obiecujące są - oby się ostatecznie jako dobre potwierdziły :tak: A z gościem to rzeczywiście niewesoła sprawa, żeby tak sobie z oddziału wyszedł przez nikogo nie zatrzymywany i spacerował po szpitalu :no: Na szczęście u nas szpital ginekologiczno - położniczy, więc tylko brzuszki i maluszki ;)

Doris gartuluje nowego lokum- życze szybkiej i sprawnej przeprowadzki oraz szybkiego zadomowienia się w nowym zakątku - pół roku szybko zleci, a potem na pewno będzie Wam dobrze i wygodnie :-)

GBS jest badaniem wręcz obowiązkowym - tak, to wymaz z pochwy na obecność jakichś infekcji; jeśli bez tego trafimy do szpitala, to będziemy miały co jakiś czas profilaktycznie podawany antybiotyk (chyba co 4h, ale nie pamiętam dokładnie, a nie mam czasu psrawdzać w tej chwili) i będziemy nieco bardziej unieruchomione przez to...

Nic - ja uciekam na dzisiaj, bo czas nie jest z gumy - niestety....

Miejcie się wszystkie dobrze - trzymam kciuki za wszystkie, co by było tylko dobrze ;-)

u nas biało i zimno
Remek wszystkie zaspy pozaliczał
zanim doszliśmy do pikola
mam nadzieje ze Kornel będzie inny..

jutro zabawa karnawałowa
takze śmigam na 15 sale "u-pięknić"
żeby dzieciaki miały raj....

wysprzątałam kacik klockowy Smarka
nareszcie......
polecam odwiedzić Pepco Home
kosze, koszyki, pojemniki, pudełka, wiklinowe, wyścielane płótnem
na wyprzedaży

..................................

Marusia

spytaj sie jak to u Ciebie w szpitalu jest bo nie w kazdym robią
moja kolezanka nie miała robionego
a miała paciorkowca i dziecko złapało zapalenie opon

Wy macie to badanie za free??? Ja pierdziele ....nie mam słów.
Mnie czeka 32 funty w plecy za ta przyjemnosc.
............

Villandra dzięki chociaż tyle by sie zorientowac w temacie na czym stoimy.

Doris gratulacje takiego duzego mieszkanka! Gra warta świeczki, nawet pół roku z rodzicami sie pocisnąć, a przynajmniej faktycznie moze troche pomoga ;)

reklama
Angel ja sie upomniałam i dostałam skierowanie a gin mi pobrał próbkę..
mam antybiotyk na teraz no i przy porodzie tez bede pilnowac zeby dostac

Nusia nie Tobie jednej!! tez mam lenia...

Doris gratuluje 4-katow. bardzo fajnie. no i super ze nowe budownictwo. wszystko nowka bedzie. a te poł roku zleci, dacie rade.

Ostatnia edycja:
Do góry