reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
Oj przyszedl nam chyba ciezki okres na spanie.. Ja sie walilam po tym łózku nie milosiernie ;/ Zasnelam przed 3 , 6 maz do pracy znowu z boku na bok, a do tej 10:30 jak wstalam itak budzilam sie z 3 razy :/
Ale ogolnie dzis czuje sie napewno lepiej jak wczoraj, wkoncu ogarne pokoj, dokoncze chyba prasowac..

No i wygralam sobie na ebay za 7 funta to cudenko do wspolnego sluchania serduszka malucha ;-) Nie mam wizyty, usg, badan to chociaz sobie codziennie poslucham jak tam pyka moje male szczescie.

No i się wściekłam........... myslalam o prywatnej wizycie u gina.....a podniesli tak ceny, ze to sie żygać chce normalnie.. Byle sie nachapać juz za duzo ludzi chodzilo, POLACY psia mac :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: :wściekła/y::wściekła/y:
Nie no wyjde z siebie i stane obok!!

.........................

Lastpetunia nic dodać nic ując, jak nie urok to sraczka!! Nosz w cholere jakbys malo miala stresu.. A ty bidulo nawet przeciwbollowo sie nie poratujesz, bo co ten paracetamol da na taki ból.. Jeszcze w szpitalu ci cos moze zaaplikuja mocniejszego, ale potem :/ Jak skrecilam noge to byla masakra, ketonal bralam :/ Niby mozna ale pewnie jednorazowo a nie np 2 tygodnie.. Ojej trzymaj sie daj znac co wyszlo! No i kiedy cos bedziesz wiedziala co z ta cholestaza zakichana??

melduję się... nie chowam się... jestem...
poczytałam... nie zdołam zebrac myśli, by cos sensownego teraz nabazgrać...
mam tylko nadzieję, że tym "dolegającym" szybko minie.

Angel -no to ladny sprzęcik zgarnełaś...Tylko miej na uwadze, ze czasami ciężko uchwycic serduszko malucha takim sprzętem - zebys czasem panikowac nie zaczęła. jak sie babel rusza to ok...jak Cie cos zaniepokoi to wtedy spokojnie szukaj serduszka do posluchania dla spokoju:-))) znam wiele przypadkow paniki, bo cięzko bylo uchwycic miejsce,by posluchac bicia małej pikawki...takze... spokojnie,powoli i będzie cacy:D masz taki sprzęcik z podwojnymi sluchawkami dla mamusi i tatusia?:-)) co do prywatnego doktorka...ja całą ciąze prywatnie... niestety odbija sie do na naszej kieszeni czasami, ale... osobiscie sobie innej doktorki nie wyobrazam i wole zrezygnowac z kupienia kilku rzeczy (jak jest taka koniecznosc) niz sie niepokoic;p no niestety... wszystko kosztuje...ale jak sie czlowiek zorganizuje, podliczy i ladnie rozporzadzi gotowka to mozna sobie wszystko elegancko ulozyc;-)))
ja w ciężkich chwilach stosowałam metodę zapiskową kazdego wydatku (co do złotówki)... dzięki temu moglam zorientowac sie na co musimy wydac pieniazki, a na co niekoniecznie...w kolejnym miesiacu mozna zrezygnowac z wydatkow mniej waznych ( z samych łakoci, pierdółek wychodzilo nam troche) i sporo zaoszczędzic... no, ale dla wielu osob męczace jest zapisywanie kazdego wydanego grosza (chociazby batonik za 60gr)... jednak...grosz do grosza...oj...sama się zdziwilam jak przetesotwalam tą metodę ile to czlowiek wydaje ta takie bezwartosciowe i nikomu niepotrzebne pierdoły:p takze..polecam przetestowanie takowego systemu:D czasami sie przydaje...szczegolnie jak czlowiek wie, ze przed nim kilka miesiecy kryzysu:D

mata -alleluja papierzyska:D ja moglabym pracowac jako "mobilna układaczka papierzysk" .. hahahah;p

---------
znikam wstawic pranko itd. do niebawem

Ostatnia edycja:
Nie no spoko, on sie rusza wiekszosc czasu wiec panikowac chyba nie bede :D Milo jednak by bylo sobie posluchac czasem :happy: I tak to jest taki bajer na dwie pary słuchawek :cool2: Zobaczymy jak to działa.

Ło matko sie zabrac za nic jednak nie moge ... Pogoda to jakies fatality ;/

Mi pożyczyła takie urządzenie do słuchania serduszka kumpelka. I powiem wam ze jeszcze ani razu nie usłyszalam serduszka:/ mały kopie, wierci sie a serduszka wyłapać nie moge.

Angel no ta pogoda okropna. Ja wróciłam do łożka, jeszcze chwile sobie poleze, ale i tak za 1-1,5 godz, musze szykować sie do szpitala.

A i nie słyszę zeby pralka prała, na pewno się już pranie skończyło i trzeba je wywiesić- ale skad te siły brać???

tez mam taki detektor tętna płodu na dwie słuchawki, kupiłam go na początku ciąży na all używkę, baaaardzo długo nic nie słyszałam, dopiero jak Grześ jest dużym chłopaczkiem to słychać :-)

Polozylam sie wstalam umylam sie zasiadlam i chyba zaraz znowu pojde sie polozyc...
No masakra jakas...
lastpetunia no dokladnie masz racje jak nie urok to sraczka dobrze ze na brzuch nie polecialas dawaj znac co i jak i mam nadzieje ze z reka wszytsko ok.
Mandarynki jem.

Dlatego w sumie wczesniej nie kupowalam, dodac ta moja warstwe tłuszcza to itak pewnie do mniej wiecej tego okresu bym nic nie slyszala ;d
Teraz powinno byc lepiej :-) A dzis rano jak mi kopa zasadzil jak lezalam a maz sie szykowal do pracy..az krzyknelam i zgielam sie w pol :errr: Wczoraj zaś lezal pleckami do sciany brzucha i nawalal mnie do srodka, a pupa , glowa i plecy wypinaly sie non stop. Jak bylam wtedy u tej calej poloznej to mowila, ze byl glowa w dol ( ale potem jak przystawiala to do sluchanaia serca to byla pewna ze lezy z lewej strony jak jak wiedzialam ze z prawiej :-D wiec moze i z ta glowa sie pomylila) a do chwili obecnej to mi sie wydaje, ze on non stop jeszcze zmienia pozycje. Ciezko co prawda okreslic czy to wypinajace sie cos to tylek czy glowka, ale momentami dostaje tak z prawa na lewo jakby znowu lezal jak w kołysce. No nic mnie tak nie frapuje jak to jak on w danym momencie jest ułozony :-) Bo te akrobacje to momentami jakby tam wiecej dzieci bylo jak jedna para nozek i raczek :-D

witam dziewczyny :tak:

ja tyz mialam ciezka noc , do tego jakies chorubsko mnie bierze... umieram poprostu... chyba nie zwleke sie z lozka dzis... samopoczucie fatalne...

laspet- mam nadzieje ze ok bedzie z ta reka twoja...
angel- widze e-bay cie pochlonol... fajny zakup napisz jak dziala jak juz go dostaniesz
agusia-kawki to mozze nie a herbaty to chetnie sie napije :-D

milego dnia ja ide zdychac dalej....

a wlasnie czy was tez tak bola biodra? no ja mam jakas masakre spac nie moge, ani wygodnie sie ulozyc

reklama
hej dziewczyny,
ja znowu nie w szpitalu, ale o tym w wizytach napisałam.
lastpetunia kurcze to ładnie sobie krzywdę zrobiłas. mam nadzieję, że wszystko jednak dobrze wyjdzie. uważaj tam na siebie i brzunia.
co do bolącej miednicy to ja tez sie dopisuję do klubu. ostatnio kości mnie tak napitalaja, że ledwo d*** podnoszę jak siedzę i chodzenie też jest dość bolesne. nie wspomne, że juz badanie ginekologiczne tez sprawia mi ból i sie zastanawiam jak ja kurde niby urodzę jak to mnie boli. :baffled::baffled::baffled::baffled: jakas się miękka baba zrobiłam.

Do góry