reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
Agss, łącze się z Toba w bólu... Ja dzisiaj wdalam się z tesciowa w rozmowę na temat problematycznosci mojej Małej tzn, ze nie zostawiam jej u nikogo (bo i nie mam potrzeby) no i wiem, ze inni maja problem z jej uspaniem (u teściowej wyla godzine i padła ze zmęczenia a to nie o to chodzi w usypianiu) na co ona, ze to ja jestem problematyczna bo ona ze swoimi poprzednimi wnukami od drugiego miesiąca zostawiała (szkoda, że nie wspomniała, ze to ona je wychowywała a nie jej córka) i ze jak moja jest beze mnie to jest inna (no inna bo zasnąć nie może i wyje...). Juz jej chciałam odpowiedziec, ze skoro jeżeli ja jestem problematyczna to ku temu powody tzn to babcia jest problematyczna. Bo skoro jej mowie, żeby nie zblizala się do dziecka jak jest chora a ona kur.. Lezie to jak mam ją zostawić z Mala. Albo jak jej się chce palic ciągle to jak sama z Mala zostanie to ją na kolana weźmie żeby pociągać... Tal samo jak chodiz cały dzień boso po chacie a później daje Małej za nogi się ciągać no kur... Na rzygi mnie ciągnie i to nie przez ciążę. Ja się naprawdę zastanawiam jak będę z nią żyć jak drugie się urodzi...
no i zapomniałam dodać, ze jak wychodziliśmy na spacer to zadzwonił domofon i jak się okazało to moja tesciowa wpuściła jehowych.... Bo to kur... Sąsiedzi z osiedla... Porażka

Ostatnia edycja:
A ja sie dziś będę chwalić....
Wczoraj z racji wielkiego Deszczowego Dnia pojechalam na szybkie zakupy tylko z mężem, Olivię zostawiając z siostrą. Gdy wrociliśmy i mala mnie zobaczyla to od razu banan na buzi i pierwsze w życiu MAMA!!!!!!! Aż sie poryczałam ze szczęscia.
A dziś juz regularnie od rana "mamamamamama, mama, mama, mamamamama". Czasem jej się znudzi i mowi swoje "babababa, dadadada", słychać także "tata".
No i zaczęła pełzac do tyłu, a czasem udaje jej się i do przodu więc pełnia szczęscia.
Byli u nas dziś znajomi na kawce, a mala wczesniej się wyspala i pootem rozrabiala jak pijany zając w ogole się ich nie bojąc.
Niemal z dnia na dzien zaczela jesc prawie wszystko - chleb z tym serkiem co polecalyście, deserki, jogurciki, ziemniaczki z maselkiem, zupkę z naszego talerza, próbuje mięska... jeszcze trochę i bedę musiala stawiać osobny talerz dlka niej :-D:-D:-D:-D A na powaznie - nie mam problemow z jej apetytem. Zjada wszystko co jej się poda, a jak jest bardzo glodna to potrafi wolać aam,aaaammm:-)

Witajcie,ja taka zapracowana.Czytam czasem i chciala bym cos napisac ale czasu brak
Tymek znow zasmarkany,a jescze mu nie pszeszlo tamto chorubsko :no:Ciagle marudzi i chce byc u nas na rekach i przytulac sie.Kiedy ja pracuje maz jest z Tymkiem no i stwierdzil ze to taka charowka ze w pracy ma lzej:laugh2:.
ISKIERKO a no jest czym sie chwalic,moj synus to pierwsze wolal tata no i kiedy wkoncu powiedzial mama oj pelnia szczescia a teraz to tak slicznie mowi mamusiu i tatusiu.Gratulacje!!!
My mamy tyle radosci z tym naszym synusiem.Ostatnio wymyslil ze idzie do pracy ubral sobie buciki poprosil tatke o czapke i kluczyki i mowi ze szybko szybko bo czasu nie ma,czyli jak codzien :-DNasladuje nas w wielu rzeczach
GRATULUJE nowym ciezarowkom i pozdrawiam was:-)

Witajcie, ziewczyny plis jak tu sie mowi na cesarkie ciecie, jakis skrot? Probuje tlumaczyc moja historie poloznicza, co by blo latwiej z polozna

Ale jestem zła...poszłam do wc M został z małą bawiącą się na łóżku. Nagle słyszę baaaam i ryk. Kwa grał sobie na fb a tym czasem mała spadła :wściekła/y:. Ja dziękuję za taką pomoc. Dziś mam odebrać wynik mammografii...mam stresa.

Astrid to wspolczuje... tak to jest z chlopami, teraz trzeba miec oczy dookola glowy bo wystarczy sekunda i chwila ne uwagi...

Nie stresuj sie wszytko bedzie dobrze :*

Iskierko no to Gratulacje :) moj juz to jakiegos czasu wszystko je to co my :) juz nadszedl ten czas ze niemoge za nim nadazyc...jest wszedzie :)

u mnie ktastrofa, kolejne akwarium w domu... :/ tym razem 160 litrow... chyba sie wykoncze... mam nadzieje ze zostanie tylko to jedno duze a dwa mniejsze sie sprzeda...

Dziewczny, znacie jakis dobry krem na sucha skore? kurcze niewiem co mi sie stalo, od soboty mam tak sucha skore na twarzy ze ne moge wytrzymac, schodzi mi platami :(

necia cesarka to jest keizersnede, nie wiem czy jest jakiś skrót.

Dzieki kochana. kurczę obawiam się że transaltor tak mi to wszystko przetłumaczy ze ***** połozna zrozumie, a no właśnie mam iść do położnych czy do huisarts na poczatek?

astrid współczuje pewnie się na maxa przestraszyłaś :(

reklama
hej mlodziezy ;p
ja prawie caly weekend przespalam z m na zmiane. wczoraj ogladalismy sisters act i monster in law i rechotalam caly wieczor ;p
Nigdzie sie nie dalo wyjsc w ten ziab :eek:

Iskierka gratulacje! W koncu kobietka juz 9 miesiac na tym swiecie :D

Astrid ja juz widze, jak go w myslach chcialas zdzielic patelnia przez leb. moj m to w przerwach na reklamy. Jak na niego patrze, to przyrzekam sobie, ze dziecku konsoli nie kupie . :D

Justyna to wam nie lepiej w Holandii bylo na swoim/ wynajmowanym niz z tesciowa w Polsce?

Do góry