reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Mamo Z&M spełnienia marzeń :tak:

A moj maly ma od wczoraj marudy, w nocy niby spi ladnie tylko na karmienia sie budzi ale w dzien prawie nie spi tylko krzyczy ciagle albo na cycu wisi yhh mam nadzieje ze to minie

Astrid jak paznokiec, ladnie sie goi?

reklama
Witam z wieczora.
Dziś już było lepiej.... Wczoraj po kąpieli dalam Olivii modyfikowane, wypiła wszystko, potem o 23.00 cyca i przespala do 3.00, więc i ja razem z nią. Potem obudziła się o 5.30, akurat jak skończylam odciagać mleko. Więc mąż zapodał jej butlę a ja pojechalam do pracy.
Ale muszę wam powiedzieć, ze już wiem czemu budziła się niemla co chwilka - po pierwsze chyba bolał ją brzuszek, bo wczoraj o 23.00 kopala nozkami i płakała przy kazdym bączku i jak zapodałam espumisan to przespala porzadnie 3h, a po drugie chyba mieliśmy za suche powietrze w pokoju... Mamy nastawiony termostat na domku 21 stopni i jak jest zimniej to włącza nam się ogrzewanie. Śpimy w sypialni we trójkę i mamy zamkniete drzwi i okna i chyba Olivii poprostu zasychało z gardle. Dlatego piła krótko i często. Wczoraj uchyliłam leciutko drzwi balkonowe i od razu mi dziecko lepiej spało...
Iskierko trzymaj się mocno, niestety nie zawsze jest z górki :( ja się zastanawiam jak to u nas bedzie jak wróce do pracy, ale póki co Martyna je regularnie i spi o tej samej porze wiec budzi sie tylko raz w nocy na butle i odrazu zasypia.... odkad dostaje butle nie ma juz cyrków z pobudkami w nocy i mam nadzieje ze tak zostanie.... ja teraz nie sciagam juz mleka w nocy wiec karmimy z mezem na zmiane dzieki temu co drugą noc przesypiam bez pobudki....i koncu czuje ze zyje :)
Heh, tylko czemu ja mam ostatnio cały czas pod górkę, hę?:-D:-D:-D
Madziula, ja nie musialam odciagac w nocy bo karmilam piersią. teraz też jeśli odciagam to tylko przed wyjsciem do pracy no i póżniej w pracy. czasami zdarza się że muszę odciągnąć też w dzień bo mala dlugo śpi lub daję jej modyfikowane.
Gdybym nie musiala wstawać do pracy o 5.00 rano to nadal nie przeszkadzałoby mi nocne karmienie cycem ;-)
Co do pieluch to ja uzywam te z kruidvat, mialam tylko jedna paczke new born tutejsza i bylo ok... ale za drogi gips zeby pampersow uzywac... moj robi kupki co drugi dzien czasem bardziej zwatre a czesem mniej, jak tylko zaczyna to odrazulece go przewija bo on tak dziwnie na raty robi (3x) :D pieluszki sa bardzo fajne:d kolorowe mamy juz rozmiar 3 wiec sa zielone w zwierzatka :)
Ja też używam jakie mi wpadną w łapki. Powoli zaczynam kupowac trójeczki. Wyporóbowealam już pieluszki z Pampersa, Kruitvata i C1000 i generalnie ze wszystkich jestem zadowolona. No jedynie te trójki z C1000 to jakieś mega wielkie są o jak mała zrobi siusiu podczas snu to dziwnym trafem pieluszka jest sucha, a pod paszkami mokro... tak jakby to wyciekło bokiem....
Madziula pytałaś kiedyś czy Olivii nie szkodzą chusteczki z Etosa - otóż nie. A i ja jestem z nich zadowolona.

Dziewczyny, przestałam żałować że poszłam do pracy. Wiem, że dziecko mam zadbane, wesołe, szczęśliwe, nakarmione... nauczyłam się odciagac mleko w rekordowym jak dla mnie tempie (150ml w 15 minut), mam troszkę namrożone, resztę podajemy na bierząco. Kupiłam dziś nawet używany podgrzewacz z Aventa za całe 10€...
W pracy nie mogę powiedzieć, zebym się zbytnio przemęczała. Wszystko zależy na jakiej taśmie pracuję. I blisko mam - 14.15 melduję się już w domciu

oo znowu nie miałam powiadomień... dziecko absorbuje mi teraz wiecej czasu bo niestety nie wiele już śpi w dzień i trzeba zabawiać :) domaga sie wiecej uwagi.... a w ogóle wszystkie mamusie zajęte heh ekiedyś to tu był ruch jak w ulu:)

mnie jutro czeka przeprawa do gemeente.... musze w konu wymienić prawojazdy bo mam ciagle na stare nazwisko .... oby była ładna pogoda :)

Iskierka ja tez podgrzewałam w podgrzewaczu ale rzuciłam to w cholere bo wolno grzeje, teraz robie tak ze zagrzewam wode w czajniku do wrzatku wlewam do wiekszego kubka , butelke i chwila jest ciepła.... hehe fajnie ze jestes zadowolona z pracy, ja chyba tez juz chce troche sie wyrwać,... 8 miesiecy w domu....

Ostatnia edycja:
Mamo Z&M ja tez ci zycze wszystkiego naj:tak: za niedlugo i mnie dopadnie 3 z przodu :/
Iskierko ciesze sie ze wczorajsza noc byla lepsza ,

Ja uzywam pieluszek z pampersa baby dry 3 :tak:a wlasnie w etosie byla promocja 168 szt za 22 e :tak:

Ostatnia edycja:
Iskierko ,dobrze ze juz lepiej,,,a ja tyle sie naskrobalam w drugim temacie:-D
Ayni ja sobie sama wybralam prezent,on nie wiedzial co mi kupic to powiedzialam ze chc e wlasnie ten stoom reiniger.Ja mowi na niego PAROWNIK :-D.Wpisalam staremu w porownywarce cen a on wybral tylko za ile i odrazu zamowil przez internet.Na drugi dzien sprzet byl juz w domu! Niewiedzialam jaki bedzie model ale milo mnie zaskoczyl,bo wybral taki juz lepszy ,nooo ze sredniej polki powiedzmy ...
Mialam juz kiedys parownik ale tylko do podlogi.Teraz mam wypas,wszystkie koncowki do mycia szyb,fug,szczotki, mopa ...cuda nie widy! Jestem bardzo zadowolona ,bo idzie jak przecinak ,tylko patrzec jak brud scieka i nie naszoruje sie tak jak bym normalnie myla.Tylko w lazience troche mi zeszlo ,bo dawno tam nie sprztalam i wstyd taki kamien pod prysznicem, troche dluzej poparowalam i zeszlo wsio!
Powodzenia z remontem!

P.S. WSZYSTKIM SERDECZNIE DZIEKUJE ZA ZYCZENIA!!!

Ostatnia edycja:
ja podgrzewacz uzywam juz tylko w nocy na podgrzanie wody na mleko. juz Tomis pije tylko modyfikowane, wiec wode gotuje sobie wczesniej w garnuszku, i czekam az ostygnie. Ale podgrzewacze sa super, bo mleko nigdy nie jest ani za gorace ani za zimne:tak:
Madziula a jak podgrzewasz swoje mleko w takiej wodze to skad wiesz ile ma stopni to mleko? w podgrzewaczu podgrzeje do 37 stopni i wiecej nie, a mleka nie wolno podgrzewac bardziej niz 37 stopni..

hejka

TheHague juz sie tak nauczyłam na oko i wiem kiedy mleczko jest gotowe, jeszcze mi sie nie zdarzyło przegrzać :) ale teraz juz tez podaje modyfikowane i przygotowuje sobie wode szybciej, zagotowuje odlewam do butelek tyle ile ma być , czekam az ostygnie i do lodówki.. a kiedy jest potrzebne to najpierw podgrzewam ta wode w mikrofali a potem dodaje mleko.... tak pisało na pudełku od mleka... na poczatku to sie meczyłam jak głupia , bo mała płakała a ja wode zagotowywałam , ta sie drze ja studze wode masakra, czlowiek sobie zycie utrudnia a teraz raz dwa i jest hehe

hej wszystkim:-) ja z pytaniem co można małemu podać na ból brzuszka? wiem ze są jakieś produkty np od miesiąca wiec jak go skonczy i mu boleści nie przejdą to zamierzam kupić i podać bo nie mogę patrzeć jak się moje dziecię meczy:-(

Kallie, ja kladlam poduszeczke nagrzana, z pestkami winogron, trzyma cieplo. mozna kupic w sklepach eko, wystarczy, ze zapytasz o pitkussen dla dzieciatka. sprzedawca na pewno Ci doradzi. Ja kupowalam przez internet.

reklama
A dziękuję :D. Ładnie się goi, nic nie boli. Coś tam tylko osocze troszkę wypływa, jak mam namoczony po kąpieli.

Też nie mam czasu na forum, bo mała nauczyła się przekręcać na brzuszek i ciężko ją samą sobie zostawić. Poza tym ćwiczy piski na różnych częstotliwościach i głośnościach. Dzisiaj z nią leżałam w łóżku od 5 rano a ta zamiast spać, to siup ma brzuszek i impreza :baffled:. No i tak, jak nie śpi to albo bawię się z nią w latanie, husianie, przedrzeźnianie pisków i inne takie. Teraz na szczęście śpi :cool2:.

edit.

Małej dawałam na początku kropelki na brzuszek, których nazwy nie pamiętam. Teraz daję espumisan w kropelkach... który też jest dla dzieci od chyba 1 miesiąca życia. A tak poza tym, to jej pomaga leżenie na brzuszku.

Ostatnia edycja:
Do góry