reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Hoi,hoi...
Kurka co za chorobsko sie przyplatalo ...tak smaram...moj nos wyglada jak u jakiegos zula,jaki duzy czerwony i napuchniety :-D:-D:-D
Marta tez 'chora' ,marudzi jak cholera i goraczkuje ,wczoraj rekord ...40,6... ida jej na raz obie gorne jedynki:szok:
Musze sie pochwalic moim super prezentem urodzinowym,maz mi sprawil wypasiony stoomreiniger:-D Teraz sprzatam smigusiem :-D
No i mam juz 3 z przodu :eek::eek::eek:

Doei,doei frindinki:-)

reklama
Dziewczyny, ja miałam dziś ciężki poranek.... Olivia niemal całą noc na cycu. Nie, zeby non stop była głodna. Nie. Ona płakała na spaniu, dawałam jej cyca, pociagła przez 10 minut, wypluwala cyca i dalej słodko spała. I tak srednio co dwie godziny. Smoczka od buytelki złapać w ogóle nie chciała.
Ostatnie karmienie o 4.00, a o 5.00 pobudka do pracy. Wstałam, ubrałam się, zeszłam na dól - dziecko śpi. Mąż schodzi za mną, wchodzi do kuchni i pyta co jestem taka zła. No to mówię, ż ejestem niewyspana, bo jak się można wyspać karmiąc dziecko niemal co 2h...
Dostałam kusiola i mąż powędrował do łożka, bo miał jeszcze godzinkę czasu.
Odciągłam mleko, włożyłam je do lodówki i zaczęłam robic kanapki do pracy.
Nagle z góry zbiega mąż i wola - gdzie masz mleko, daj bo Olivia placze:baffled:
naskoczylam na niego - jakie mleko, ona godzine temu jadła i pobeczałam się jak dziecko. Mąż dziwnie na mnie popatrzył i poszedł do góry. Zeszla mama i pyta o co się pokłociliśmy. To ja znowu w bek, ze o nic ze mają mnie zostawić w spokoju. I z powrtoem na gore do łazienki przemyć twarz zimną wodą....
Na dodatek nie mogłam zrobić make up-u bo cos mi się na powiekach zrobiło i szczypie....
Poszłam jeszcze do sypialni i przeprosilam męża, ucałowalam córcię i z wyglądem zombie pojechalam do pracy.
Pierwsze dwie godziny to byl koszmar, ale jakoś przeżyłam.
Mam nadzieję, że dziś będzie lepiej....
Ide spać...

W Polsce sa te same pampersy, tylko pod innymi nazwami. Te co tutaj sa zielone Baby Dry, to w PL sa zielone Activ Baby. A sa identyczne te ze zwierzatkami.
Ja uzywam tych baby dry ze zwierzakami juz 6 czy 7 miesiecy i to chyba najlepsze pieluchy jakie mogli tylko wymyslic :-) raczej nigdzie nie ma pieluch z ktorych nic sie nie wyleje haha:-D dziecko lezy na plecach to sila rzeczy cos tam czasami poleci, bo ta kupa przewaznie rzadka. No chyba ze ktos by tak mocno scisnal pampers, ze nic by sie nie przedostalo :eek: ojej..
Na szczescie z wiekiem kupa coraz to bardziej zwarta hahahah:cool2::laugh2:

Ayni to dziwne bo z opisu wygladą ze to te co ja mam, ale 1 nie ma..... a opakowanie jest zielone hmmmm

Bo to polskie pampersy... A w Polsce, wiadomo, wszystko jak odwrotnie :D cerata dla noworodkow.

Musze sie pochwalic moim super prezentem urodzinowym,maz mi sprawil wypasiony stoomreiniger:-D Teraz sprzatam smigusiem :-D
No i mam juz 3 z przodu :eek::eek::eek:

Wszystkiego najlepszego! Nadszedl ten magiczny czas na 3 z przodu. U mnie za miesiac tez bedzie magiczna granica, przekrocze 25 :szok: cwierc wieku, a dopiero co mialam osiemnastke! Fajnie, ze sie cieszyc z tego urzadzenia (nie wiem jaki jest polski odpowiednik tej nazwy, urzadzenie do czyszczenia para ? ) widzialam ostatnio taki sprzecik w tv zakupach i sie zastanawialam czy wszystko faktycznie tak ladnie i latwo schodzi czy tylko tak pokazuja w tv , wiec napisz wiecej, jak Ci sie sprzata. Nie wiesz moze gdzie Twoj maz zakupil tego sprzeta ?
Mam biale meble w kuchni i sa bardzo szybko brudne a przy dziecku jest coraz mniej czasu na sprzatanie, moze faktycznie taki sprzet sie sprawdza ?

W Polsce sa te same pampersy, tylko pod innymi nazwami. Te co tutaj sa zielone Baby Dry, to w PL sa zielone Activ Baby. A sa identyczne te ze zwierzatkami.
Ja uzywam tych baby dry ze zwierzakami juz 6 czy 7 miesiecy i to chyba najlepsze pieluchy jakie mogli tylko wymyslic :-) raczej nigdzie nie ma pieluch z ktorych nic sie nie wyleje haha:-D dziecko lezy na plecach to sila rzeczy cos tam czasami poleci, bo ta kupa przewaznie rzadka. No chyba ze ktos by tak mocno scisnal pampers, ze nic by sie nie przedostalo :eek: ojej..
Na szczescie z wiekiem kupa coraz to bardziej zwarta hahahah:cool2::laugh2:

Masz racje, kupa rzadka i u malutkich dzieci zmienia sie ta kupa pozniej na zwarta, tudziez takie pampki pewnie sie swietnie sprawdzaja czy zwartej kupie i kiedy dziecko juz chyba wiecej siusia (? ) ale wlasnie na taka rzadka kupke u niemowlecia chyba lepsze sa pieluchy absorbujace rzadka kupke, te holenderskie new borny z siateczka zatrzymuja ta kupke zeby nie "zawedrowala" . Nie wiem czemu to tak.. To nawet nie jest Active Baby, tylko New Born wiec calkiem dziwnie ...

Iskierka, powiem Ci, ze wczoraj chcialam napisac doslownie to samo, ale bylam tak zmeczona ze napisalam tylko "padam dzis na twarz" :D a w rozwinieciu moj Adam tez sobie wymyslil, ze bedzie sobie podjadal troszeczke, po czym zasypial przy piersi. Probowalam wszystkich sposobow aby go obudzic, laskotalam stopki, karczek itd lezal jak kloda i sapal spiacy. Wiec na go myk do lozka, a on po 15 minutach juz obudzony i znow sie domaga mleka. I tak caly dzien... :dry:
Dobrze, ze rano zdarzylam posparzatac nieco, bo potem to juz nie dala bym rady nic doslownie zrobic. Z moim tez nie specjalnie chcial siedziec, bo juz dobrze wie, ze maz cyckow nie ma... Bylam happy jak juz poszedl spac i ostatniego cycka po kapieli juz dobrze pociagnal pol godziny.
Chyba sie zmowily te dzieci...

Jak na moje holenderskie szczescie, wybralam sobie wczoraj z folderu lampe wiszaca z gammy. Wyobrazcie sobie, ze caly asortyment z folderu mozna zamowic na stronie www procz tej jednej, jedynej lampy! Nie ma jej. Wiec ja lap za telefon i dzwonie do sklepu, pytam czy maja, maja. 11 sztuk. Przez neta faktycznie nie da sie zamowic. Byla juz 19.30 a Gamma do 21. Wiec pytam, czy by nie zarezerwowala na jutro do odbioru, a ona ze nie mozna i zebysmy jeszcze dzis przyjechali... dObre sobie... Jak dzis tej lampy juz nie bedzie to sie niezle wkurze.. :angry:

ide karmic, jesc i opiekowac sie moim pakiecikiem ;>> DAAAAG!

Ostatnia edycja:
Ayni jak dziecko zrobi porządną rzadką kupke (nie biegunke) to nawet new born z siateczką nie wchłonie wszystkiego.... Martyna od jakiegoś czasu robi 1-2 kupki dziennie (wczesniej ok. 7) wiec jak po takiej przerwie trzaśnie to zaden pampers nie jest w stanie tego zaabsorbować hehe a wtedy wszystkie ubranka ściagam do prania hahaha te w kropeczki dla mnie sa lepsze, dlatego ze ta siateczka przyklejała jej sie do pupy razem z kupka i musiałam ja dosłownie odrywać od skóry i to mnie zraziło..... mam tylko małe wrażenie ze te baby dry zielone maat 2 są ciut mniejsze niz new born 2.....

Mama Zuzi i Marty Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin :)

Iskierko trzymaj się mocno, niestety nie zawsze jest z górki :( ja się zastanawiam jak to u nas bedzie jak wróce do pracy, ale póki co Martyna je regularnie i spi o tej samej porze wiec budzi sie tylko raz w nocy na butle i odrazu zasypia.... odkad dostaje butle nie ma juz cyrków z pobudkami w nocy i mam nadzieje ze tak zostanie.... ja teraz nie sciagam juz mleka w nocy wiec karmimy z mezem na zmiane dzieki temu co drugą noc przesypiam bez pobudki....i koncu czuje ze zyje :)

dziewczyny czy macie jakieś sprawdzone sposoby na popękane kąciki ust?? nie wiem skąd mi sie to wzieło... przecież biore witaminy compleet mama i nie moge zaleczyć kącików....

Madzia widzę że nie do końca mnie rozumiesz o czym mówię. Ja się nie sprzeczam że istnieją pieluszki które trzymają każda kupę każdego dziecka w każdym wieku. Sama piszesz że Martynka robi duże i zwarte 2x dziennie. Mój ma 3 tyg i inne kupki dlatego mowiny tu o innej specyfice i mam akurat taka opinię że nie fajne to jest że sprzedają taka ceratke jako new born do delikatnej pupy dzieci które dopiero co się urodziły. Później jak najbardziej bo pupa już Przyzwyczajona do pieluchowania . Nie wiem czy się jasno wyraziłam . :confused::D czy ktoś mnie posadzi o idealizowanie innych pieluszek :rolleyes:

Ja pewnie się nie będę już dziś pokazwac bo u nas remont. Robimy schody, a w czwartek przywożą podłogę, następny wtorek przyjeżdża mój tata więc będzie busy busy :D chcemy się wyrobić przed przyjazdem taty

Ostatnia edycja:
Ayni to widocznie nie rozumiem, i nie napisałam że robi zwarte tylko wielkie i luźne , wczesniej robiła 7 kupek ale mniejszych teraz robi 2 i bardzo obfite dlatego wypływają z pampersa obojetnie jakiego....sama napisałas ze holenderskie new born z siateczką absorbują rzadką kupke a ja tylko napisałam ze moich własnych obserwacji nie zauwazylam roznicy we wchłanianiu w tym dwoch rodzajach.. i wyraziłam swoje zdanie i nigdzie nie napisałam ze ty sie o cos sprzeczasz....

Co do pieluch to ja uzywam te z kruidvat, mialam tylko jedna paczke new born tutejsza i bylo ok... ale za drogi gips zeby pampersow uzywac... moj robi kupki co drugi dzien czasem bardziej zwatre a czesem mniej, jak tylko zaczyna to odrazulece go przewija bo on tak dziwnie na raty robi (3x) :D pieluszki sa bardzo fajne:d kolorowe mamy juz rozmiar 3 wiec sa zielone w zwierzatka :)

Moj tez wczoraj caly dzien marudzil, normalnie niewiedzielam juz co z nim robic;/ na szczescie jak zasnal kolo 19 tak juz do rana spokoj....

MamoZ&M NAJLEPSZEGO!:)

Iskierko ja ci wspolczuje, bo sama jestem nie wyspana czasami po nocy, a ty jeszcze do pracy:(
dzielna kobieta z Ciebie!:)

Madzia niewiem co mogloby pomoc na pekajace kaciki ale sama rowniez sie dowiem bo tez mi zaczely pekac...;/

reklama
Do góry