Witam z wieczora.
Dziś już było lepiej.... Wczoraj po kąpieli dalam Olivii modyfikowane, wypiła wszystko, potem o 23.00 cyca i przespala do 3.00, więc i ja razem z nią. Potem obudziła się o 5.30, akurat jak skończylam odciagać mleko. Więc mąż zapodał jej butlę a ja pojechalam do pracy.
Ale muszę wam powiedzieć, ze już wiem czemu budziła się niemla co chwilka - po pierwsze chyba bolał ją brzuszek, bo wczoraj o 23.00 kopala nozkami i płakała przy kazdym bączku i jak zapodałam espumisan to przespala porzadnie 3h, a po drugie chyba mieliśmy za suche powietrze w pokoju... Mamy nastawiony termostat na domku 21 stopni i jak jest zimniej to włącza nam się ogrzewanie. Śpimy w sypialni we trójkę i mamy zamkniete drzwi i okna i chyba Olivii poprostu zasychało z gardle. Dlatego piła krótko i często. Wczoraj uchyliłam leciutko drzwi balkonowe i od razu mi dziecko lepiej spało...
Iskierko trzymaj się mocno, niestety nie zawsze jest z górki
ja się zastanawiam jak to u nas bedzie jak wróce do pracy, ale póki co Martyna je regularnie i spi o tej samej porze wiec budzi sie tylko raz w nocy na butle i odrazu zasypia.... odkad dostaje butle nie ma juz cyrków z pobudkami w nocy i mam nadzieje ze tak zostanie.... ja teraz nie sciagam juz mleka w nocy wiec karmimy z mezem na zmiane dzieki temu co drugą noc przesypiam bez pobudki....i koncu czuje ze zyje
Heh, tylko czemu ja mam ostatnio cały czas pod górkę, hę?
Madziula, ja nie musialam odciagac w nocy bo karmilam piersią. teraz też jeśli odciagam to tylko przed wyjsciem do pracy no i póżniej w pracy. czasami zdarza się że muszę odciągnąć też w dzień bo mala dlugo śpi lub daję jej modyfikowane.
Gdybym nie musiala wstawać do pracy o 5.00 rano to nadal nie przeszkadzałoby mi nocne karmienie cycem ;-)
Co do pieluch to ja uzywam te z kruidvat, mialam tylko jedna paczke new born tutejsza i bylo ok... ale za drogi gips zeby pampersow uzywac... moj robi kupki co drugi dzien czasem bardziej zwatre a czesem mniej, jak tylko zaczyna to odrazulece go przewija bo on tak dziwnie na raty robi (3x)
pieluszki sa bardzo fajne:d kolorowe mamy juz rozmiar 3 wiec sa zielone w zwierzatka
Ja też używam jakie mi wpadną w łapki. Powoli zaczynam kupowac trójeczki. Wyporóbowealam już pieluszki z Pampersa, Kruitvata i C1000 i generalnie ze wszystkich jestem zadowolona. No jedynie te trójki z C1000 to jakieś mega wielkie są o jak mała zrobi siusiu podczas snu to dziwnym trafem pieluszka jest sucha, a pod paszkami mokro... tak jakby to wyciekło bokiem....
Madziula pytałaś kiedyś czy Olivii nie szkodzą chusteczki z Etosa - otóż nie. A i ja jestem z nich zadowolona.
Dziewczyny, przestałam żałować że poszłam do pracy. Wiem, że dziecko mam zadbane, wesołe, szczęśliwe, nakarmione... nauczyłam się odciagac mleko w rekordowym jak dla mnie tempie (150ml w 15 minut), mam troszkę namrożone, resztę podajemy na bierząco. Kupiłam dziś nawet używany podgrzewacz z Aventa za całe 10€...
W pracy nie mogę powiedzieć, zebym się zbytnio przemęczała. Wszystko zależy na jakiej taśmie pracuję. I blisko mam - 14.15 melduję się już w domciu