reklama
Hej Laseczki,to super ze sie wszystko ladnie goi,zarowno po porodach jak i po paznokciu MADZIULA ja sobie nie wyobrazalam zeby nie obejzec sie "tam"po porodzie,jak juz sie kapalam po porodzie to bylam ciekawa co sie dzieje,a jak juz zobaczylam to myslalam ze padne:jeden wielki opuchniety siniak,myslalam ze to nie dojdzie do siebie,ale jednak ludzkie cialo jest super ze swoja "plastycznoscia" AYNI ja na miescie jak nie bylo gdzie przewinac to.zawsze lecialam do samochodu,zostawionego gdzies w miare blisko,a teraz czesto chodze pieszo wiec zawsze ratuje nas HEMA w razie kupy A Holendrzy maja fiola na punkcie dzieci wiec mysle ze tam gdzie nie ma przewijaka to Ci udostepnia nawet zaplecze w sklepie jak zagadasz.
Astrid1987
Mama Tygrysica z Księżyca
Uwielbiam Stare Delfshaven . Ostatnio zrobiliśmy sobie spacer od nas, przez okolice Marconiplein do Lijnbaan. Fajna sprawa tak sobie połazić.
Ostatnio zastanawiałam się, czy nie zostać w PL od grudnia (jak będziemy na święta) do lutego. Zapytałam małża z argumentacją, że sobie odpocznie od nocnego wstawania, babskiego marudzenia itd. A on.... kategorycznie mnie nie zostawi na pastwę rodziny, że ma gdzieś wysypianie się i... nie. Aż mi się miło zrobiło, bo ostatnio czułam się taka jakaś... błe .
Ostatnio zastanawiałam się, czy nie zostać w PL od grudnia (jak będziemy na święta) do lutego. Zapytałam małża z argumentacją, że sobie odpocznie od nocnego wstawania, babskiego marudzenia itd. A on.... kategorycznie mnie nie zostawi na pastwę rodziny, że ma gdzieś wysypianie się i... nie. Aż mi się miło zrobiło, bo ostatnio czułam się taka jakaś... błe .
Astrid no co Ty... rodzinka musi byc razem chocby nie wiem co Najlepszego dla Was,widze ze Majka ma juz 4mies. ale ten czas leci co? Unas tez dooiero co z brzuchem chodzilam a tu moja Nadunia prawie piec mies. z nami. Czasami nie moge uwierzyc w nasze szczescie BERNADETKA doczytalam ze masz nowy fryz ja tez chcialabym sie.troszke "odswiezyc"ale boje sie isc do fryzjera bo zawsze chodze tylko do jednego w Polsce,mam krecone wlosy i nie kazdy potrafi je sciac jak nalezy a teraz to wychodza mi garsciami ciekawe kiedy przestana,czasami mam wrazenie,ze wyjda wszystkie(dobrze ze mam geste). DZIEWCZYNY moze ktoras z Was jest krawcowa? Mam fajny plaszcz ktory kupolam sobie w ciazy i teraz chcialabym go zwezic bo mi sie podoba a jest za duzy tak o dwa rozm.
Dorisku, ja tez czasem nie moge uwierzyc, ze w koncu jest na swiecie nasze szczescie. Tak dlugo czekalismy, a ostatnie dni przed porodem to codziennie sie pytalam brzuszka kiedy sie w koncu rozpakuje. Probowalam sobie wyobrazic jak maly bedzie wygladal, szykowalam, wilam gniazdo jak szalona i jest w koncu! Widze, ze ty nadal jestes na przyslowiowej 'roze wolk' i nie schodz z niej! Ciesz sie macierzynstwem i napewno Twoja Nadusia odczuje, ze przyszla na swiat chciana i kochana.
Astrudziu cos tam sobie wymyslila znow, ze niby co bys tam robila w ten zimnej, smutnej Polsce tyle czasu ? Pewnie bys jadla i jadla polskie przysmaki, a po powrocie do NL bys rozpaczala nad celulitem. Nie warto. ;-) A poza tym jakiej reakcji sie od meza spodziewalas? Ze tak Ci pozwoli hop siup ? U mnie by taka akcja nie przeszla juz po ostatnim moim wypadzie do Polandu na 4 dni maz zapowiedzial ze to stanowczo za duzo i juz mnie nie pusci na TAK DLUGO ( ) sama. A jeszcze jakbym mu zabrala jego Azizi to by sie zaplakal chyba i przyjechal czymkolwiek po nas.
Ale w ramach spacerow przyszla mi do glowy fajna sugestia, kolo Euromastu jest taki chinski domek na wodzie i tam jest hotel, restauracja i chinski supermarket. Lubilam tam robic zakupy, chinczycy maja duzo superowych rzeczy do jedzenia.
http://www.panoramio.com/photo/49710009
I tu sa swietne wystawy Welkom - Museum Boijmans Van Beuningen i fajny park z tylu muzeum, bylas tam juz moze ?
Eksperymentalnie przesunelismy lozeczko malego do jego pokoju i nie wiem czy on sie w ogole nie zorientowal, czy mu wszystko jedno, ale nie narzekal. Wstalam 2 razy na karmionko i bomba.
Otworzylam wczoraj paczke pampersow new born z Polski, ooo masakra, to zupelnie 2 rozne swiaty. Polskie new borny nie maja tego paseczka do wykrywania siuskow i w ogole sa takie plastikowe, bialo-zielone z kropki, z aplikacja z przodu ze zwierzatkami, siateczki tez nie ma. Polskie pampersu sa wyprodukowane przez Procter& Gamble i nie maja nic wspolnego z hol odpowiednikiem, procz nazwy. Dobrze, ze paczka ma tylko 43 szt i ze mam tylko jedna. Nie dziwi mnie teraz czemu polskie mamy kupuja na allegro niemieckie pampersy.
Ide sie szalerwowac po sprzataniu, obskoczylam juz gore , juhuuuu
a tu nastepne z kategorii : czego to ludzie nie wymysla
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/56,79855,11467380,Nocnik_z_kartonu,,6.html
Astrudziu cos tam sobie wymyslila znow, ze niby co bys tam robila w ten zimnej, smutnej Polsce tyle czasu ? Pewnie bys jadla i jadla polskie przysmaki, a po powrocie do NL bys rozpaczala nad celulitem. Nie warto. ;-) A poza tym jakiej reakcji sie od meza spodziewalas? Ze tak Ci pozwoli hop siup ? U mnie by taka akcja nie przeszla juz po ostatnim moim wypadzie do Polandu na 4 dni maz zapowiedzial ze to stanowczo za duzo i juz mnie nie pusci na TAK DLUGO ( ) sama. A jeszcze jakbym mu zabrala jego Azizi to by sie zaplakal chyba i przyjechal czymkolwiek po nas.
Ale w ramach spacerow przyszla mi do glowy fajna sugestia, kolo Euromastu jest taki chinski domek na wodzie i tam jest hotel, restauracja i chinski supermarket. Lubilam tam robic zakupy, chinczycy maja duzo superowych rzeczy do jedzenia.
http://www.panoramio.com/photo/49710009
I tu sa swietne wystawy Welkom - Museum Boijmans Van Beuningen i fajny park z tylu muzeum, bylas tam juz moze ?
Eksperymentalnie przesunelismy lozeczko malego do jego pokoju i nie wiem czy on sie w ogole nie zorientowal, czy mu wszystko jedno, ale nie narzekal. Wstalam 2 razy na karmionko i bomba.
Otworzylam wczoraj paczke pampersow new born z Polski, ooo masakra, to zupelnie 2 rozne swiaty. Polskie new borny nie maja tego paseczka do wykrywania siuskow i w ogole sa takie plastikowe, bialo-zielone z kropki, z aplikacja z przodu ze zwierzatkami, siateczki tez nie ma. Polskie pampersu sa wyprodukowane przez Procter& Gamble i nie maja nic wspolnego z hol odpowiednikiem, procz nazwy. Dobrze, ze paczka ma tylko 43 szt i ze mam tylko jedna. Nie dziwi mnie teraz czemu polskie mamy kupuja na allegro niemieckie pampersy.
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/56,79855,11467380,Nocnik_z_kartonu,,6.html
Ostatnia edycja:
Astrid1987
Mama Tygrysica z Księżyca
Dorisku, ja tez czasem nie moge uwierzyc, ze w koncu jest na swiecie nasze szczescie. Tak dlugo czekalismy, a ostatnie dni przed porodem to codziennie sie pytalam brzuszka kiedy sie w koncu rozpakuje. Probowalam sobie wyobrazic jak maly bedzie wygladal, szykowalam, wilam gniazdo jak szalona i jest w koncu! Widze, ze ty nadal jestes na przyslowiowej 'roze wolk' i nie schodz z niej! Ciesz sie macierzynstwem i napewno Twoja Nadusia odczuje, ze przyszla na swiat chciana i kochana.
Panoramio - Photo of Oceans Paradise
Nocnik z kartonu
Nie wiem... może myślałam, że powie, że fajnie, bo dziadki będą mieli pociechę z małej. A poza tym... nie wiem co sobie tak jeszcze myślałam. Możliwe, że nie do końca ogarnęłam życiowe zmiany i zmiany w swoim organizmie. Niby się z tym pogodziłam, ale czasem mam takie odchyły. A ten chiński domek widziałam tylko z okna samochodu, jak jeździliśmy na Zuidplein. W tym muzeum też jeszcze nie byłam.
Ja Pampersów nie używam odkąd nam się skończyło opakowanie 2. Teraz kupujemy etosowe a ostatnio na spróbowanie wzięliśmy z Lidla. Lidlowe mają jakąś wkłądkę żelujcą czy coś. Fajne, cienkie i faktycznie bardziej chłonne.
A co do Polandu... ja to bym pewnie zamiast jeść, bym schudła i mleko straciła. Więc dobrze, że mój kochany małż nie chce mnie tam zostawić. Tak to mnie on pilnuje z jedzeniem ;-).
Ostatnia edycja:
Madziula85
Rodzina w komplecie :)
Ayni te pampersy w kropeczki z aplikacją ze zwierzaczkami to tutaj są baby dry i ja je własnie uzywam, i jak dla mnie sa lepsze niz siateczkowe new born.
Sluit vocht in, hoeveel je baby ook beweegt
one sa w tych zielonych paczkach i są dopiero od rozmiaru 2 dlatego nie wiem czemu ty je masz jako new born...
kurcze, nie wiem czemu ale nie zawsze mi przychodzi meil ze sa nowe wiadomości
Sluit vocht in, hoeveel je baby ook beweegt
one sa w tych zielonych paczkach i są dopiero od rozmiaru 2 dlatego nie wiem czemu ty je masz jako new born...
kurcze, nie wiem czemu ale nie zawsze mi przychodzi meil ze sa nowe wiadomości
Ostatnia edycja:
Madzia w polsce je zakupilam new born 1 mi dziwnie to wygląda taka cerata na taka dopiero co urodzonego noworodka. A opakowanie było akurat w większości żółte. Nie wiem czy to przypadek ale mały dziś w tych pieluszkach się 2 razy ufajdal po same plecy...
Jutro otworze holenderskie dwójki z ciekawości żeby zobaczyć co tam jest. Swoją droga mam jeszcze 4 paki zapasu.
Padam dziś na twarz.
Jutro otworze holenderskie dwójki z ciekawości żeby zobaczyć co tam jest. Swoją droga mam jeszcze 4 paki zapasu.
Padam dziś na twarz.
reklama
Madziula85
Rodzina w komplecie :)
Ayni to dziwne bo z opisu wygladą ze to te co ja mam, ale 1 nie ma..... a opakowanie jest zielone hmmmm
Podziel się: