reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
Hej Laseczki,to super ze sie wszystko ladnie goi,zarowno po porodach jak i po paznokciu;) MADZIULA ja sobie nie wyobrazalam zeby nie obejzec sie "tam"po porodzie,jak juz sie kapalam po porodzie to bylam ciekawa co sie dzieje,a jak juz zobaczylam to myslalam ze padne:jeden wielki opuchniety siniak,myslalam ze to nie dojdzie do siebie,ale jednak ludzkie cialo jest super ze swoja "plastycznoscia";) AYNI ja na miescie jak nie bylo gdzie przewinac to.zawsze lecialam do samochodu,zostawionego gdzies w miare blisko,a teraz czesto chodze pieszo wiec zawsze ratuje nas HEMA w razie kupy;) A Holendrzy maja fiola na punkcie dzieci wiec mysle ze tam gdzie nie ma przewijaka to Ci udostepnia nawet zaplecze w sklepie jak zagadasz.;)

Uwielbiam Stare Delfshaven :tak:. Ostatnio zrobiliśmy sobie spacer od nas, przez okolice Marconiplein do Lijnbaan. Fajna sprawa tak sobie połazić.

Ostatnio zastanawiałam się, czy nie zostać w PL od grudnia (jak będziemy na święta) do lutego. Zapytałam małża z argumentacją, że sobie odpocznie od nocnego wstawania, babskiego marudzenia itd. A on.... kategorycznie mnie nie zostawi na pastwę rodziny, że ma gdzieś wysypianie się i... nie. Aż mi się miło zrobiło, bo ostatnio czułam się taka jakaś... błe :eek:.

Astrid no co Ty... rodzinka musi byc razem chocby nie wiem co;);) Najlepszego dla Was,widze ze Majka ma juz 4mies. ale ten czas leci co? Unas tez dooiero co z brzuchem chodzilam a tu moja Nadunia prawie piec mies. z nami. Czasami nie moge uwierzyc w nasze szczescie;) BERNADETKA doczytalam ze masz nowy fryz;) ja tez chcialabym sie.troszke "odswiezyc"ale boje sie isc do fryzjera bo zawsze chodze tylko do jednego w Polsce,mam krecone wlosy i nie kazdy potrafi je sciac jak nalezy;) a teraz to wychodza mi garsciami ciekawe kiedy przestana,czasami mam wrazenie,ze wyjda wszystkie(dobrze ze mam geste). DZIEWCZYNY moze ktoras z Was jest krawcowa? Mam fajny plaszcz ktory kupolam sobie w ciazy i teraz chcialabym go zwezic bo mi sie podoba a jest za duzy tak o dwa rozm.

Dorisku, ja tez czasem nie moge uwierzyc, ze w koncu jest na swiecie nasze szczescie. Tak dlugo czekalismy, a ostatnie dni przed porodem to codziennie sie pytalam brzuszka kiedy sie w koncu rozpakuje. Probowalam sobie wyobrazic jak maly bedzie wygladal, szykowalam, wilam gniazdo jak szalona i jest w koncu! Widze, ze ty nadal jestes na przyslowiowej 'roze wolk' i nie schodz z niej! Ciesz sie macierzynstwem i napewno Twoja Nadusia odczuje, ze przyszla na swiat chciana i kochana.

Astrudziu cos tam sobie wymyslila znow, ze niby co bys tam robila w ten zimnej, smutnej Polsce tyle czasu ? Pewnie bys jadla i jadla polskie przysmaki, a po powrocie do NL bys rozpaczala nad celulitem. Nie warto. ;-) A poza tym jakiej reakcji sie od meza spodziewalas? Ze tak Ci pozwoli hop siup ? U mnie by taka akcja nie przeszla:no: juz po ostatnim moim wypadzie do Polandu na 4 dni maz zapowiedzial ze to stanowczo za duzo i juz mnie nie pusci na TAK DLUGO ( :confused2: ) sama. A jeszcze jakbym mu zabrala jego Azizi to by sie zaplakal chyba i przyjechal czymkolwiek po nas.

Ale w ramach spacerow przyszla mi do glowy fajna sugestia, kolo Euromastu jest taki chinski domek na wodzie i tam jest hotel, restauracja i chinski supermarket. Lubilam tam robic zakupy, chinczycy maja duzo superowych rzeczy do jedzenia.

http://www.panoramio.com/photo/49710009

I tu sa swietne wystawy Welkom - Museum Boijmans Van Beuningen i fajny park z tylu muzeum, bylas tam juz moze ?

Eksperymentalnie przesunelismy lozeczko malego do jego pokoju i nie wiem czy on sie w ogole nie zorientowal, czy mu wszystko jedno, ale nie narzekal. Wstalam 2 razy na karmionko i bomba.

Otworzylam wczoraj paczke pampersow new born z Polski, ooo masakra, to zupelnie 2 rozne swiaty. Polskie new borny nie maja tego paseczka do wykrywania siuskow i w ogole sa takie plastikowe, bialo-zielone z kropki, z aplikacja z przodu ze zwierzatkami, siateczki tez nie ma. Polskie pampersu sa wyprodukowane przez Procter& Gamble i nie maja nic wspolnego z hol odpowiednikiem, procz nazwy. Dobrze, ze paczka ma tylko 43 szt i ze mam tylko jedna. Nie dziwi mnie teraz czemu polskie mamy kupuja na allegro niemieckie pampersy.

Ide sie szalerwowac po sprzataniu, obskoczylam juz gore , juhuuuu

a tu nastepne z kategorii : czego to ludzie nie wymysla :D

http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/56,79855,11467380,Nocnik_z_kartonu,,6.html

Ostatnia edycja:
Dorisku, ja tez czasem nie moge uwierzyc, ze w koncu jest na swiecie nasze szczescie. Tak dlugo czekalismy, a ostatnie dni przed porodem to codziennie sie pytalam brzuszka kiedy sie w koncu rozpakuje. Probowalam sobie wyobrazic jak maly bedzie wygladal, szykowalam, wilam gniazdo jak szalona i jest w koncu! Widze, ze ty nadal jestes na przyslowiowej 'roze wolk' i nie schodz z niej! Ciesz sie macierzynstwem i napewno Twoja Nadusia odczuje, ze przyszla na swiat chciana i kochana.

Astrudziu cos tam sobie wymyslila znow, ze niby co bys tam robila w ten zimnej, smutnej Polsce tyle czasu ? Pewnie bys jadla i jadla polskie przysmaki, a po powrocie do NL bys rozpaczala nad celulitem. Nie warto. ;-) A poza tym jakiej reakcji sie od meza spodziewalas? Ze tak Ci pozwoli hop siup ? U mnie by taka akcja nie przeszla:no: juz po ostatnim moim wypadzie do Polandu na 4 dni maz zapowiedzial ze to stanowczo za duzo i juz mnie nie pusci na TAK DLUGO ( :confused2: ) sama. A jeszcze jakbym mu zabrala jego Azizi to by sie zaplakal chyba i przyjechal czymkolwiek po nas.

Ale w ramach spacerow przyszla mi do glowy fajna sugestia, kolo Euromastu jest taki chinski domek na wodzie i tam jest hotel, restauracja i chinski supermarket. Lubilam tam robic zakupy, chinczycy maja duzo superowych rzeczy do jedzenia.

Panoramio - Photo of Oceans Paradise

I tu sa swietne wystawy Welkom - Museum Boijmans Van Beuningen i fajny park z tylu muzeum, bylas tam juz moze ?

Eksperymentalnie przesunelismy lozeczko malego do jego pokoju i nie wiem czy on sie w ogole nie zorientowal, czy mu wszystko jedno, ale nie narzekal. Wstalam 2 razy na karmionko i bomba.

Otworzylam wczoraj paczke pampersow new born z Polski, ooo masakra, to zupelnie 2 rozne swiaty. Polskie new borny nie maja tego paseczka do wykrywania siuskow i w ogole sa takie plastikowe, bialo-zielone z kropki, z aplikacja z przodu ze zwierzatkami, siateczki tez nie ma. Polskie pampersu sa wyprodukowane przez Procter& Gamble i nie maja nic wspolnego z hol odpowiednikiem, procz nazwy. Dobrze, ze paczka ma tylko 43 szt i ze mam tylko jedna. Nie dziwi mnie teraz czemu polskie mamy kupuja na allegro niemieckie pampersy.

Ide sie szalerwowac po sprzataniu, obskoczylam juz gore , juhuuuu

a tu nastepne z kategorii : czego to ludzie nie wymysla :D

Nocnik z kartonu

Nie wiem... może myślałam, że powie, że fajnie, bo dziadki będą mieli pociechę z małej. A poza tym... nie wiem co sobie tak jeszcze myślałam. Możliwe, że nie do końca ogarnęłam życiowe zmiany i zmiany w swoim organizmie. Niby się z tym pogodziłam, ale czasem mam takie odchyły. A ten chiński domek widziałam tylko z okna samochodu, jak jeździliśmy na Zuidplein. W tym muzeum też jeszcze nie byłam.

Ja Pampersów nie używam odkąd nam się skończyło opakowanie 2. Teraz kupujemy etosowe a ostatnio na spróbowanie wzięliśmy z Lidla. Lidlowe mają jakąś wkłądkę żelujcą czy coś. Fajne, cienkie i faktycznie bardziej chłonne.

A co do Polandu... ja to bym pewnie zamiast jeść, bym schudła i mleko straciła. Więc dobrze, że mój kochany małż nie chce mnie tam zostawić. Tak to mnie on pilnuje z jedzeniem ;-).

Ostatnia edycja:
Ayni te pampersy w kropeczki z aplikacją ze zwierzaczkami to tutaj są baby dry i ja je własnie uzywam, i jak dla mnie sa lepsze niz siateczkowe new born.

Sluit vocht in, hoeveel je baby ook beweegt

one sa w tych zielonych paczkach i są dopiero od rozmiaru 2 dlatego nie wiem czemu ty je masz jako new born...

kurcze, nie wiem czemu ale nie zawsze mi przychodzi meil ze sa nowe wiadomości:):)

Ostatnia edycja:
Madzia w polsce je zakupilam new born 1 :confused: mi dziwnie to wygląda taka cerata na taka dopiero co urodzonego noworodka. A opakowanie było akurat w większości żółte. Nie wiem czy to przypadek ale mały dziś w tych pieluszkach się 2 razy ufajdal po same plecy... :confused:

Jutro otworze holenderskie dwójki z ciekawości żeby zobaczyć co tam jest. Swoją droga mam jeszcze 4 paki zapasu.

Padam dziś na twarz.

reklama
Do góry