reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
Heja :-)

My właśnie po wizycie w CB. Maja waży 6480g i ma 64 cm ;-). Dzisiaj strasznie płakała na szczepieniu, ale jak się najadła to zasnęła i teraz nawet jej nie wyciągam z Maxi Cosi. Następna wizyta w grudniu, uff.

W ogóle nie mogłam z babeczki tam pracującej. Zamiast coś konkretnego mieć do roboty, nie wiem, coś wklepywać do kompa, to... kawusia i fejsbuczek. Ej normalnie praca marzeń. Mierzysz, ważysz dziecko a potem fejsbuczek i farma :-). Haha.

Astrid u nas w CB podobnie chyba jest :tak: my z małym po pierwszej wizycie i od razu dzwonili ją przekladać bo nie bylo właśnie tej babki od mierzenia i ważenia więc tragedia wielka bo same musiały wychodzić to robić ale kawusia musiała byc:-D
Berni Ty się ciesz póki możesz że masz takie wyrozumiałe dziecko co samo potrafi się sobą zająć a nie że jak kogoś z nim nie ma to histeria od razu:tak:
Aha i kto powiedział że takie niemowlaki to jeszcze nie umieją wymuszać trzymania na rączkach, noszenia itp? bo ja takie mądre artykuły czytałam i stwierdziłam że spoko to nie rozpieszczę małego od samego początku a ten moj maly łobuz już potrafi skutecznie swoje wynegocjować hehe

A mój terrorysta właśnie lezakuje na moich kolanach. Czasem go wsadzam do lezaczka i też sobie trochę pooglada świata ale nie może tak długo siedzieć więc opcja dobra na zmywanie naczyń albo gotowanie.

Może wezmę żółwia na spacer. Kallie ile śpi Twój maleńki w dzień? Mój ostatnio prawie w ogóle... :confused: tylko w wózku na spacerach chętnie śpi.

001.jpg
biedne dziecko po szczepieniu :-D

Astrid super zdjęcie:-D
Apropo spania w dzien to ja juz pisalam ze u mnie teoria ze noworodek spi, je i robi kupy sie nie sprawdza hehe
moje dziecie jak go nic nie boli to zazwyczaj lezy i paczy:tak:bardzo mamyi nteresujace sciany i tak jak u Bernadetki sufit tez jest wielka atrakcja heheh

A żyrandoli nie podziwiają? ;) Bo Moja to do ścian, sufitów i żyrandoli to się nawet cieszy :) co z tego, że białe...

A poza tym będąc w pl zajrzeliśmy do pediatry, który jest zadowolony rozwojem Małej po tak ciężkim porodzie zakończonym próżnociagiem. Tylko waga troche mała bo 5700 w prawie 5 miesięcy (startowała z 3320 czyli bardzo normalnej), ale chyba pójdzie po mamie (45kg żywej wagi jak nie mniej) :)

A żyrandoli nie podziwiają? ;) Bo Moja to do ścian, sufitów i żyrandoli to się nawet cieszy :) co z tego, że białe...

A poza tym będąc w pl zajrzeliśmy do pediatry, który jest zadowolony rozwojem Małej po tak ciężkim porodzie zakończonym próżnociagiem. Tylko waga troche mała bo 5700 w prawie 5 miesięcy (startowała z 3320 czyli bardzo normalnej), ale chyba pójdzie po mamie (45kg żywej wagi jak nie mniej) :)
Ale z Was drobinki :tak:.

reklama
Do góry