reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Ja tez dostalam list zeby zadzwonic do nich, jak mialam zamiar to zrobic to przyszedl drugi ze juz nie trzeba... niewiem dlaczego.

Wlasnie dzwonilam do domu i az mi sie zyc odechcialo, drugi dzien zalatwiania tego zaswiadczenia i nic z tego, bo oni czegos takiego nie maja, bo nie moga wydac, bo cos tam, cos tam... co za barany pracuja w tych urzedacch to mi sie w glowie nie miesci... pojde jeszcze raz do gemeente moze uda mi sie cos wskurac bez mojego zaswiadczenia bo B juz ma... a mi nie wydadza... Zaczynam miec juz serdecznnie dosc tego wszystkiego... dobrze ze mnnie tam nie ma bo powybijalabym to cale dzaidostwo w urzedach...
Brak slów...

reklama
Bernadetko ja nie musialam miec tego zaswiadczenia, moze jak pojdziecie jeszcze raz i bedzie inny urzednik to nie bedzie tego wymagal..? wiadomo jak to z nimi jest, jeden wymaga koniecznie a drugiemu wystarcza podstawowe dokumenty. bedzie dobrze zobaczysz :)

Bernadetko jesli moge polecic Ci bujaczek, to z wibracjami fisher price, pomaga przy kolkach i fajnie sie dzidzia relaksuje :) Moj Tomus uwielbia w nim lezec, szczegolnie jak sa nowe baterie wlozone i wibracje sa naprawde mocne:tak: uspokaja to dziecko, bynajmniej moje :-)

Karola, dziekuje ja pytałam:)

Az sie zapowietrzyłam, nie pojete dla mnie jest to ze 30 km dalej w innym wojewodztwie nie bylo problemu i dali, a tu u nas jak zwkle czegos nie ma albo oni zieloni i nie wiedza o co chodzi...:no: :wściekła/y: oni mi moga wydac akt urodzenia, a na co mi jak juz go mam...:crazy:
U nas burza nachodzi... ha przynajmniej moj meczu nie obejrzy bo juz przerywa:)

Co myslicie dziewczynki o badachimach?? wieszac nie wieszac???:happy:

Thehague bede czukac, niech go wibruje:):-D

Iskierko, potrzeba mi zaswiadczenie o stanie cywilnym, iz nie jestem zamezna... a oni mowia ze nie moga takiego wydac...:baffled:

Ostatnia edycja:
BERNADETKO ambasada za oplata Ci trn papierek zalatwi ;) ja wszystkie odpisy i akty urodzenia przez nich zamawialam. Nie jezdze do PL u nir mialam nikogo zeby mi to zalatwil.

Co do baldachimu to ja jestem na nie. Ze wzgledu na kurz. Poza tym chyba nie bardzo sie orientuje do czego on sluzy..mam za to moskitiere(mieszkamy nad woda).

Lezaczek tyz mam fisherprice :) o taki.

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    8,3 KB · Wyświetleń: 22
mgd śliczny bujaczek :) bardzo mi sie podoba, ja narazie nie kupuje bo juz mam huśtawke :) a dokupic zawsze można :)

co do baldachimu to ja też nie planuje :) jedynie co do łozeczka to karuzele :)

bernadetkka najlepiej poprostu zadzwon do konsulatu i zapytaj ;) bedzie najpewniej ;)

reklama
Bernadetka albo przejdź się jeszcze raz do gminy i może rzeczywiście jak na innego urzędnika trafisz to nie będzie akurat tego wymagał albo powie że wystawi papiery i żebyście to po prostu w innym terminie donieśli co brakuje. Ja tak właśnie miałam, najpierw były problemy z zameldowaniem bo niby jakiegoś zaświadczenia przetłumaczonego brakowało a potem trafiliśmy na innego urzędnika i nawet o to nie pytał, potem tylko zauważył to powiedział żeby kiedyś donieść. I my to po jakimś czasie tam zanieśliśmy a oni w ogóle zdziwieni że niby wszystko ok i po co im głowę zawracać heh

Odnośnie baldachimu to mi się właśnie wydaje że to bardziej taki zbieracz kurzu i mało pożytku, ja też mam moskitierę zamówioną bo nad wodą mieszkamy więc owady czasami dokuczają a tak maleństwo będzie mogło spokojnie spać więc myślę że będzie użyteczne

A te bujaczki niektóre, z opcją wibracji właśnie to chyba fajna sprawa, ostatnio na marktplaats licytowałam ale niestety, cena mnie przerosła, bo doszło prawie do 200e a on nowy tyle kosztował więc jak dla mnie bez sensu.
Może do września jeszcze coś znajdę

Do góry