reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

BERNADETKO ja jezdzilam osobiscie skladac wniosek z prosba o wydanie mi dokumentu i oni wysylali mi do domu

MADZIU haha u mnie zas odwrotnie :) dostalismy lezaczek i na hustawke sie juz nie polasilismy ;)

KALLIE mi mama lezaczek z PL wiozla kosztowal ponizej 50 €

reklama
Pojdziemy w poniedzialek do geemente i zobaczymy co tym razem powiedza, ewentulnie jak przyjdzie juz to zaswiadczenie (lada dzien) mojemu, to skseruje to i wyse do domu zeby poszli i powiedzieli ze takie cos potrzebuje...
Bo wczoraj jak babacia byla to stwierdzili ze oni nie aja pewnosci ze ja jestem panna..:szok: :wściekła/y:bo moze jakis slub wzielam ( chyba jak bym wziela to gdzies to bylo by zapisane w urzedzie)
Dzisiaj jak poszla ( z nadzieja ze bedzie ktos inny, no i byl) to stwierdzili ze oni nie wydaja czegos takiego, ze to jest nie mozliwe zeby wymagai za granica takich rzeczy bo oni tego nie wy:no: Gdybym byla pewna ze nie urodze i dam rade to bysmy pojechali do tej hagi a tak to jak beda kazali przyjechac osobiscie zlozyc wniosek, to ja teraz juz nie dam rade jechac tyle km:-(

Wogle mnie boli jak na okres:baffled: mowie mojemu ze moze byc wczesniej niz za trzy tygodnie a on lata i sie cieszy ze juz bedzie dzidzia, mi teraz jakos nie spieszno przez te komplikacje...:zawstydzona/y:

Bo samotne jedzenie nie ma smaku ;)
Ja jak jestem sama to zyje tylko na kanapkach ;)
AYNI co Ci ubezpieczyciel odstawil za numer???
Ja tez sama sobie duzo nie gotuje bo mi sie nie chce dla siebie samej :D bez sensu, jem jakies odgrzewane rzeczy, sandwiche , parowki halal z wody. Nie chcialo by mi sie stac przy garach dla samej siebie. Pewnie tez by mi nie smakowalo. A ubezpieczyciel znow sobie wymyslil, ze mu nie zaplacilismy, to tak srednio co drugi miesiac , juz nawet nie dzwonie bo strata kasy , znow wydrukuje wyciagi i wysle na ich adres, bo mailowo seroglowi zawsze odpowiadaja, ze zalacznik is niet leesbaar :/ No co zrobie, pozwe ich za znaczki ! :-D
Sliczny ten Twoj lezaczek, podoba mi sie polaczenie kolorow. Dla dziewczynki jest duzo fajniejszych rzeczy niz dla chlopcow ;)

ja tez zwykle staram sie czekać na meża z obiadem ale jak już długo nie wraca to niestety jem sama bo bym z głodu padla ;)
A nie , ja nie gloduje, nie w moim stylu, posilam sie jakos , jak juz bardzo jestem glodna, glod mnie odciaga od komputera :-D

Az sie zapowietrzyłam, nie pojete dla mnie jest to ze 30 km dalej w innym wojewodztwie nie bylo problemu idali, a tu u nas jak zwkle czegos nie ma albo oni zieloni i nie wiedza o co chodzi...:no: :wściekła/y: oni mi moga wydac akt urodzenia, a na co mi jak juz go mam...:crazy:
U nas burza nachodzi... ha przynajmniej moj meczu nie obejrzy bo juz przerywa:)

Co myslicie dziewczynki o badachimach?? wieszac nie wieszac???:happy:

Iskierko, potrzeba mi zaswiadczenie o stanie cywilnym, iz nie jestem zamezna... a oni mowia ze nie moga takiego wydac...:baffled:
Bernadetka a oni byli w urzedzie miasta/gminy ? Ja juz nie pamietam gdzie mi mama wyciagala, ale moze oni na przyklad byli w urzedzie miasta , a trzeba isc moze do urzedu stanu cywilnego ? Ja bym napewno dzwonila czym predzej do ambasady , a nawet przejechala sie te 200 km jednorazowo niz mialabym pozniej sie martwic, ze dziecko bedzie mialo moje nazwisko i lawine problemow. Wiem, ze to nie tania wyprawa i musialabys pewnie wczesnie rano wyjechac , ale dla takiej sprawy chyba warto , co ? Oni sa bardzo pomocni, ale szczerze mowiac watpie zeby komus wyslali dokument panstwowy "na telefon" bo generalnie moglabys sie podszyc pod kogos innego. Boisz sie jechac czy wg Ciebie to za daleko ? sorry ze tak spytam wprost. - wlasnie przeczytalam Twoj post i przemyslalam sprawe, no tak, 37 tydzien to nie takie hop siup na podroze, wybacz, nie pomyslalam :baffled: ​nie myslenie zdarza mi sie coraz czesciej.

Laski tutaj juz przed 11 a ja dalej nic nie spakowalam :D

Ostatnia edycja:
Ayni byli i tu i tu:)
byli w urzedzie miasta i zaczeli cos wypisywac alle wkoncu, na kartce zostalo podane tylko od kiedy i gdzie jestem zameldowana, miala babcia za to zaplacic 40 zl bo tyle wolali na wejsciu, a jak przyszlo placic to stwierdzili ze nie trzeba;/( dziwne??)
Dzisiaj byla w urzedzie stanu cywilnego i jeszcze gorzej... ale nie m sie co dziwic jaka tylk osiedza i paznokcie sobie paniusie pier***one maluja:wściekła/y:
Wiem ze nie dadza mi tak go tego zaswiadczenia w hadze ale ja boje sie podrozy teraz, a nie daj Boze jak by mnie zlapalo w drodze to niewiem co trzeba bylo by robic...:no:
No nic, czekam do poniedzialku, pojdziemy do geemente moze uda i sie uprosic aby przynajmniej doniesc ten swistek w innym terminie...

W zyciu bym nie przepuszczala ze tyle problemów mi sie zbierze na koniec;/

bernadetkko na temat podrozy do hagi to cos wiem, ok 100km. Dzis tam bylam, musialam bo mojej corci dowod sie skonczyl, a chce ja wyslac do pl na wakacje, wiec rano wszyscy w auto i w droge. Najgorsze jesdnak to ze ja prowadzilam, bo moj maz nie ma prawka. Wyginalo mnie za kolkiem jak cholera, tu cislo, tam cislo, ale dojechalam. godzinka w poczekalni w konsulacie i paszporcik bedzie na 3.07. Do autka pozniej i kierunek dom. Bylam tak zmordowana, ze jak tylko weszlam do domciu to w kimono, nawet moj zajal sie obiadkiem.
Jesli wczesniej tam zadzwonisz, ze to dla ciebie wazne, ale nie mozesz jechac to powinni zrobic jakis wyjatek.
Zycze powodzenia i milych snow

Witam sie z wami wyspana, ale w podłym nastroju...
Właśnie mój laptop odmówił posłuszeństwa.... Niby to tylko ładowarka, ale to AŻ ładowarka bo bateria nie działa już od roku. Pisze ze stacjonarnego, ale na nim urzeduje mąż i nie ma tu żadmnych moich zakladek, haseł, nic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Z drugiej strony mam kilka rzeczy do zrobienia, więc może przynajmni9ej dziś je zrobię....:crazy:
Najgorsze jesdnak to ze ja prowadzilam, bo moj maz nie ma prawka. Wyginalo mnie za kolkiem jak cholera, tu cislo, tam cislo, ale dojechalam. godzinka w poczekalni w konsulacie i paszporcik bedzie na 3.07. Do autka pozniej i kierunek dom. Bylam tak zmordowana, ze jak tylko weszlam do domciu to w kimono, nawet moj zajal sie obiadkiem.
Witaj w klubie - mam to samo. Moj nie ma prawka i wszędzie ja musze jechać. Do tego mam 155cm wzrostu i muszę miec fotel blisko kierownicy bo inaczej nie dosięgam pedałów... A teraz z brzuchem to poprostu masakra....
Dziś jadę po box za znajomymi - juz nie mam sily siadac za kierownice....

W ogóle jak wcześniej (miesiac dwa temu) wydawalo mi się ze urodze wczesniej, to teraz mam wrazenie ze malej nie śpieszy sie na swiat....

o jak dobrze że mój ma prawojazdy :)

Iskierko to który box wybrałaś ?? nie wiem czy pisałaś, ale ja moze nie doczytałam...

P.S dziewczyny które maja karty w kruidvacie , własnie przyszła nowa promocja pampersy new born , paczka za 5 e , trzeba aktywować promocje na karcie :) wazna do 29 czerwca :) do wyboru maat 1 i 2 ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Iskierko to który box wybrałaś ?? nie wiem czy pisałaś, ale ja moze nie doczytałam...

P.S dziewczyny które maja karty w kruidvacie , własnie przyszła nowa promocja pampersy new born , paczka za 5 e , trzeba aktywować promocje na karcie :) wazna do 29 czerwca :) do wyboru maat 1 i 2 ;)
Biały - mam nadzieję ze z bliska też będzie wyglądał tak ladnie...
No ja chyba nie aktuwuje tej promocji skoro nie jestem na swoim kompie....:angry::angry::angry::angry::angry::angry:

Ooooooo, wlasnie znalazlam strone Kruidvat i okazuje sie ze promocje mam juz aktywowaną:szok:

Ostatnia edycja:
Do góry