reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Ok pisze szybko gdzie kupuje bob :D haha co prawda sloikowy, bo nie swiezy, ale wiesz , mieszkajac na wsi z 1 lidlem i 1 sparem nie wybrzydzam w asortymencie. Bob napewno widzialas, tylko moze nie zwrocilas na niego uwagi. Tuinbonen w sloiku kupuje w szparze :D tzn w SPAR :p
554405.jpg
A w Albert Heijnie jest tylko mrozony. Nie wiem natomiast jak sie ma sprawa ze swiezym, bo nie pamietam, abym widziala takowy na targu, moze i jest ?

Ja troche buszuje po marktplaats i tak jakos leci ;D

reklama
Ayni nie przejmuj sie bo tak jak mowi Mgd winne sa ciastka:)
Co do meczu to bez rewelacji, niestety chyba Holandia wraca do domu, bo 2-1 dla Niemców.
Cos tam ciekawego znalazla na martkplaats?
:D

Mgd obys jak najdluzej przetrzymala swojego skarba w sobie... wspolczuje Ci tego lezenia:(
Ja dzisiaj po wizycie prawie caly dzien przelezalam, tak jakos slabo sie czuje...

Ostatnia edycja:
MGD ja w 35 tyg mialam juz regularne skurcze rozwarcie na 2 cm i tak sie chyba wystraszylam jak mi powiedzieli ze rodze iz ponosilam Tymka jeszcze pare dni i urodzil sie w 36 :-)Moj maz tez sie spisal kupil malusie ubranka wypral ,wyprasowal i koszule dla mnie ,kochany chlop.Bedzie dobrze ,trzymaj sie :-)

No dziewczynki chyba macie racje, bo wlasnie robilam ostatni pomiar i wyszlo mi 3,9 tak jak na czczo. Faktycznie te ciastka musialy tak podniesc, slodkie cholerstwo, ale ja od orzechowo-czekoladowych rzeczy nie moge sie odpedzic, dobrze ze sie na 3 zatrzymalam, bo skali by braklo :D Nutelli nawet nie kupuje, ostatnio chcialam kupic , to M tylko zobaczyl moj wzrok na sloiku i powiedzial, zebym nawet o tym nie myslala :D pewnie opedzlowalabym lyzeczka :D

Ayni nie przejmuj sie bo tak jak mowi Mgd winne sa ciastka:)
Co do meczu to bez rewelacji, niestety chyba Holandia wraca do domu, bo 2-1 dla Niemców.
Cos tam ciekawego znalazla na martkplaats?
:D

Mgd obys jak najdluzej przetrzymala swojego skarba w sobie... wspolczuje Ci tego lezenia:(
Ja dzisiaj po wizycie prawie caly dzien przelezalam, tak jakos slabo sie czuje...

A tak wszystko po troche, szukalam troche takiego jakby okrycia, kocyka do maxi cosi z wypustkami na pasy. My nie mamy autka i pewnie maly nie bedzie tego duzo uzywal, wiec jak zwykle stawiam na tweede hands ;)
No i jeszcze przy okazji szukam pozytywki do lozeczka , czyli tradycyjne buszowanie :D zawsze cos wynajde :D
Moje nowe hobby :D
A Holandia faktycznie, kto by pomyslal, ze tak dadza ciala? Te mistrzostwa sa faktycznie nieprzewidywalne, dziwne rzeczy sie dzieja. Dziw i szok, ze Polacy jak narazie zremisowali, czyzby przeszli przez rachunek sumienia i stwierdzili, ze czas zaczac grac lepiej ? Wczoraj bialo-czerwoni naprawde mnie zadziwili, bo widac, ze sie starali.
A wy co robicie babeczki wieczorowa pora ?

Witam wieczorową porą. Nie popisali się Holendrzy:no:
Ja tak na szybciaka meldunek. Zyjemy. I jeszcze w dwupaku. Dzisiaj zrobili usg i mala juz prawie gotowa do wyjscia...
Jutro usg szyjki i werdykt.

Tutaj do sciagniecia wrzucam "Jezyk niemowlat" :)
Download Hogg Tracy - Język niemowląt - Zaklinaczka dzieci.pdf from Sendspace.com - send big files the easy way
MGD - urodzisz wcześniej niż ja... Trzymaj sie cieplutko.
Aaa, link mi się nie otwiera....

Sluchajcie mam taki dylemat. Robilam rano ten tosc na czczo i wyszlo mi 3,9. Potem kazala mi zrobic 1,5 po sniadaniu , a ja sie zagapilam i jakis czas po sniadaniu zrobilamilam sobie herbatke wchlonelam 3 czeko-nugatowe waflo-ciastka czyli nie zachowalam tego 1,5 godzinnego odstepu , wyszlo mi 8,5
:baffled:
ona mi mowila, ze wszystko do 7,5 jest w normie, wiec u mnie to wyglada jakbym miala wiecej. Tak sie teraz zastanawiam czy to przez te ciastka, czy faktycznie cos jest na rzeczy
Ayni, mój mąż jest cukrzykiem i też ma ten aparacik do pomiaru cukru. Lekarka nam tlumaczyła, że rano na czczo powinno być
od 4 do 6 a w ciągu dnia od 7 do 10 i to jest norma. I pomiar robi się przed posiłkiem oraz 2h po posiłku.
Oczywiscie jak się najesz słodkiego w międzyczasie to i wynik będzie zakłamany.
Kobiety w ciąży maja normy tekie same - wiem bo pytalam i lekarz też robił mi pomiar tym aparacikiem.
Ja myślę, że nie masz żadnej cukrzycy. Po prostu za dużo slodkiego;-)

Ja dziś wybralam się z córka na zakupy i mam lodówkę i zamrażarke w miare pełną. Na jakiś czas wystarczy - mam nadzieję:-D:-D:-D:-D

my konczymy tapetowanie, został najgorszy kawałek , wycinanka kolo okna, ale mój uparł sie ze chce to dzisiaj skonczyć ;) ale misie są piekne, nie moge sie napatrzec :)

miałam nadzieje ze Holadnia chociaz wyrówna , ale niestety...:)

Ayni zawsze lepiej poszukac czegos z drugiej reki za polowe ceny niz przeplacac, skoro co jest w dobrym stanie:)
Zainteresowalas mnie tymi pozytywkami do luzeczka:) moglabys napisac jak to tutaj sie zwie?:)

Ja dzisiaj mialam zaplanowane wieksze zakupy ale nic z tego nie wyszo... poryczalam sie przed sklepem sama niewiem z jakiego powodu i zaraz wydarłam sie na mojego B... tragedia jakas dzisiaj ze mna.
Wrocilismy do domu a ja do niego z ryjem ze nie bedzie dzisiaj obiadu i nie bede sprzatac niech sam sie wkoncu soba zajmie i znowu w ryk...;/ on na mnie oczy o co mi chodzi i czego znowu placze, z tego sama niewiem o co mi chodzi...
Jak ja dziekuje ze on ma do mnie taka cierpliwosc:)

Madzilula wstaw jakies fotki i pochwal sie pokoikiem:)

reklama
Do góry