reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
MGD jak sie macie ?

ASTRID ja tez strasznie ryczalam ,i dziewczyna co ze mna w szpitalu lezala po porodzie tez ,wiec byla sala placzu:-D

Witam sie i ja:)
juz po wizycie, zrobila mi 4 usg:) patrzylam na swoje malenstwo dosc dlugo a milo:)
Wszystko jest w porzadku, dziecie lezy glowka w dol:)
wytlumaczyla kiedy dzwonic jak by sie zaczelo i na co zwracac uwage:)
bylo milo nastepna wizyta za dwa tyg:)

Astrid my Cie tu zawsze wysluchamy i na tyle ile kazda bedzie mogla pomozemy:)
zal sie ile tylko chcesz:)
ja tez boje sie tych hormonów po porodzie bo juz teraz mam hustawki nastrojów, rycze z byle powodu a co bedzie potem:no: ale dobrze ze mamy kochajacych i wspierajacych mezczyzn:) na ktorych zawsze mozna liczyc:)

Mgd jak wy sie czujecie?:)

Co do rostepów to nie my pierwsze i nie ostatnie:)
wazne ze nasi faceci nas kochaja takie jakie jestesmy:)
wiec pewnie pokochaja tez te kilka kresek na brzuchach,udach czy tez piersiach:)
Takie tygrysice z nas:)

A gdzie sie podziewa Ayni?
czyzby jeszcze sobie smacznie spala?:)

Ostatnia edycja:
Ja się męża nie wstydzę, rozstępy uważa za urocze a cellulitu nie widzi. On sprzątał moje "dwójeczki" podczas porodu, więc nic go u mnie już nie obrzydzi :-):-).

dzien dobry kruszynki :)

Bernadetkka jestem jestem. Teraz przesiaduje przewaznie wieczorami i dnie spedzam z moim m , bo pracuje teraz na nocki. Bardzo to uciazliwe, ale lepiej tak, niz mamy sie tylko widywac w lozku i 2 godzinki wieczorem. Kot tez sie juz przyzwyczail :D

Iskierka bardzo dobrze mowisz , Anetka a powiedz co ty chcesz w Polsce zrobic na te rozstepy bo ja nie slyszalam o zadnym cudownym zabiegu aby sie ich pozbyc , to chyba troche pieniadze wywalone w bloto i juz lepiej idz sobie na SPA, zrobisz sobie dobrze dla ciala i ducha, a rozstepy i tak bedziesz miala.

Tak dziala natura i oszukac nas moga tylko amerykanskie gazety pokazujace Beyonce czy inne "bozyszcze" 2 tygodnie po porodzie niczym nimfa po photoshopie. Nie dajmy sie zwariowac.. U mnie kilka rozstepow sie robi czerwonych i to w tym miejscu w srodku brzucha , gdzie skora sie naciaga najbardziej, wiec mam swiadomosc , ze do konca ciazy jeszcze bardziej mi sie to poglebi. No , ale chcielismy miec dzieci i rozstepy ida poniekad w pakiecie, razem z nieprzespanymi nocami, mdlosciami, dodatkowymi kg SAMO ZYCIE, NATURA itd
:-)

Madziula, daj znac jak poszlo z tapetowaniem , jak wyschnie oczywiscie wszystkie chcemy zobaczyc.

Astrid rybko, a poplacz sobie , zrob cos dla siebie, chociazby film jakis zapodaj i nic sie nie martw , jakos to wszystko musi wrocic do rownowagi, a emocji nie warto tlumic, bo moglabys jeszcze przypadkowo wyzyc sie na mezu przypadkowo . No i gratuluje pierwszej poporodowej kupy :p ze tak sie wyraze . Nastepne juz powinny pojsc gladko. jestesmy tu z toba wiesz jakby cos to pisz ;) usciskaj malutka kluseczke majeczke :)

A ja powoli bede budzic M do zycia, zrobie ten tescik na czczo a dopiero potem pojdziemy sobie na zakupy, zaopatrzyc lodowke, bo mam same jakies niejadalne resztki, czas sie tego pozbyc, jakies sloiki, z 1 grzybkiem na krzyz masakra :/ bleee

Dzięęęęki Wam ogromniaste. Chyba sobie w końcu paznokcie pomaluję :-D. Już dla mnie długi prysznic, to było zbawienie. W pokoju z małą została kraamzorg, więc mogłam się polenić w gorącej wodzie.

Astrid i to najlepiej roznymi kolorami , odrazu bedziesz w lepszym nastroju :)

Ja melduje ze jestesmy na połmetku, nie wiem czy skonczymy cały pokoik ale zobaczymy, jak cos to wieczorkiem sie zjawie z fociami:) tzn tak czy siak sie pojawie :)

Ja tak na szybciaka meldunek. Zyjemy. I jeszcze w dwupaku. Dzisiaj zrobili usg i mala juz prawie gotowa do wyjscia...
Jutro usg szyjki i werdykt.

Tutaj do sciagniecia wrzucam "Jezyk niemowlat" :)
http://www.sendspace.com/file/5fia54

MGD co sugerujesz, ze to juz niebawem bedzie ? Kurcze, ale teraz sie posypiecie wszystkie po kolei...
Sluchajcie mam taki dylemat. Robilam rano ten tosc na czczo i wyszlo mi 3,9. Potem kazala mi zrobic 1,5 po sniadaniu , a ja sie zagapilam i jakis czas po sniadaniu zrobilamilam sobie herbatke wchlonelam 3 czeko-nugatowe waflo-ciastka czyli nie zachowalam tego 1,5 godzinnego odstepu , wyszlo mi 8,5
:baffled:
ona mi mowila, ze wszystko do 7,5 jest w normie, wiec u mnie to wyglada jakbym miala wiecej. Tak sie teraz zastanawiam czy to przez te ciastka, czy faktycznie cos jest na rzeczy.

Teraz jedlismy kolacje (salatka z bobu i kalarepki, omlet z feta i pomidorami, yummmyy) i mam zrobic za 1,5 godziny nastepny...ciekawe co pokaze.. Troche sie zmartwilam tym wynikiem drugim.

No i mialam ogladac meczyk,ale samej to mi sie juz nie chce i buszuje po sieci. MGD zaraz sciagne tego plika , zobacze co i jak
:-p ooo ksiazka, super napewno mi sie przyda, bo nie czytalam jeszcze nic o tej tematyce, a to juz niebawem! :)

reklama
AYNI mow szybko kobieto gdzie bob kupujesz?!

Wynikiem sie nie martw. Ciastka winowajcami :D
A ja nic nie sugeruje :p lekarz powiedzial ze nie znamy dnia ani godziny,ale watpi ze sie dotelepie to 40tc. Jesli szyjka bedzie dalej leciala zostaje na oddziale do 35tc :(

A ksiazke wlasnie polykam. Bardzo mi sie podoba jezyk :)

Do góry