reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
MGD jak sie macie ?

ASTRID ja tez strasznie ryczalam ,i dziewczyna co ze mna w szpitalu lezala po porodzie tez ,wiec byla sala placzu:-D

Witam sie i ja:)
juz po wizycie, zrobila mi 4 usg:) patrzylam na swoje malenstwo dosc dlugo a milo:)
Wszystko jest w porzadku, dziecie lezy glowka w dol:)
wytlumaczyla kiedy dzwonic jak by sie zaczelo i na co zwracac uwage:)
bylo milo nastepna wizyta za dwa tyg:)

Astrid my Cie tu zawsze wysluchamy i na tyle ile kazda bedzie mogla pomozemy:)
zal sie ile tylko chcesz:)
ja tez boje sie tych hormonów po porodzie bo juz teraz mam hustawki nastrojów, rycze z byle powodu a co bedzie potem:no: ale dobrze ze mamy kochajacych i wspierajacych mezczyzn:) na ktorych zawsze mozna liczyc:)

Mgd jak wy sie czujecie?:)

Co do rostepów to nie my pierwsze i nie ostatnie:)
wazne ze nasi faceci nas kochaja takie jakie jestesmy:)
wiec pewnie pokochaja tez te kilka kresek na brzuchach,udach czy tez piersiach:)
Takie tygrysice z nas:)

A gdzie sie podziewa Ayni?
czyzby jeszcze sobie smacznie spala?:)

Ostatnia edycja:
Ja się męża nie wstydzę, rozstępy uważa za urocze a cellulitu nie widzi. On sprzątał moje "dwójeczki" podczas porodu, więc nic go u mnie już nie obrzydzi :-):-).

dzien dobry kruszynki :)

Bernadetkka jestem jestem. Teraz przesiaduje przewaznie wieczorami i dnie spedzam z moim m , bo pracuje teraz na nocki. Bardzo to uciazliwe, ale lepiej tak, niz mamy sie tylko widywac w lozku i 2 godzinki wieczorem. Kot tez sie juz przyzwyczail :D

Iskierka bardzo dobrze mowisz , Anetka a powiedz co ty chcesz w Polsce zrobic na te rozstepy bo ja nie slyszalam o zadnym cudownym zabiegu aby sie ich pozbyc , to chyba troche pieniadze wywalone w bloto i juz lepiej idz sobie na SPA, zrobisz sobie dobrze dla ciala i ducha, a rozstepy i tak bedziesz miala.

Tak dziala natura i oszukac nas moga tylko amerykanskie gazety pokazujace Beyonce czy inne "bozyszcze" 2 tygodnie po porodzie niczym nimfa po photoshopie. Nie dajmy sie zwariowac.. U mnie kilka rozstepow sie robi czerwonych i to w tym miejscu w srodku brzucha , gdzie skora sie naciaga najbardziej, wiec mam swiadomosc , ze do konca ciazy jeszcze bardziej mi sie to poglebi. No , ale chcielismy miec dzieci i rozstepy ida poniekad w pakiecie, razem z nieprzespanymi nocami, mdlosciami, dodatkowymi kg SAMO ZYCIE, NATURA itd
:-)

Madziula, daj znac jak poszlo z tapetowaniem , jak wyschnie oczywiscie wszystkie chcemy zobaczyc.

Astrid rybko, a poplacz sobie , zrob cos dla siebie, chociazby film jakis zapodaj i nic sie nie martw , jakos to wszystko musi wrocic do rownowagi, a emocji nie warto tlumic, bo moglabys jeszcze przypadkowo wyzyc sie na mezu przypadkowo . No i gratuluje pierwszej poporodowej kupy :p ze tak sie wyraze . Nastepne juz powinny pojsc gladko. jestesmy tu z toba wiesz jakby cos to pisz ;) usciskaj malutka kluseczke majeczke :)

A ja powoli bede budzic M do zycia, zrobie ten tescik na czczo a dopiero potem pojdziemy sobie na zakupy, zaopatrzyc lodowke, bo mam same jakies niejadalne resztki, czas sie tego pozbyc, jakies sloiki, z 1 grzybkiem na krzyz masakra :/ bleee

Dzięęęęki Wam ogromniaste. Chyba sobie w końcu paznokcie pomaluję :-D. Już dla mnie długi prysznic, to było zbawienie. W pokoju z małą została kraamzorg, więc mogłam się polenić w gorącej wodzie.

Astrid i to najlepiej roznymi kolorami , odrazu bedziesz w lepszym nastroju :)

Ja melduje ze jestesmy na połmetku, nie wiem czy skonczymy cały pokoik ale zobaczymy, jak cos to wieczorkiem sie zjawie z fociami:) tzn tak czy siak sie pojawie :)

Ja tak na szybciaka meldunek. Zyjemy. I jeszcze w dwupaku. Dzisiaj zrobili usg i mala juz prawie gotowa do wyjscia...
Jutro usg szyjki i werdykt.

Tutaj do sciagniecia wrzucam "Jezyk niemowlat" :)
http://www.sendspace.com/file/5fia54

MGD co sugerujesz, ze to juz niebawem bedzie ? Kurcze, ale teraz sie posypiecie wszystkie po kolei...
Sluchajcie mam taki dylemat. Robilam rano ten tosc na czczo i wyszlo mi 3,9. Potem kazala mi zrobic 1,5 po sniadaniu , a ja sie zagapilam i jakis czas po sniadaniu zrobilamilam sobie herbatke wchlonelam 3 czeko-nugatowe waflo-ciastka czyli nie zachowalam tego 1,5 godzinnego odstepu , wyszlo mi 8,5
:baffled:
ona mi mowila, ze wszystko do 7,5 jest w normie, wiec u mnie to wyglada jakbym miala wiecej. Tak sie teraz zastanawiam czy to przez te ciastka, czy faktycznie cos jest na rzeczy.

Teraz jedlismy kolacje (salatka z bobu i kalarepki, omlet z feta i pomidorami, yummmyy) i mam zrobic za 1,5 godziny nastepny...ciekawe co pokaze.. Troche sie zmartwilam tym wynikiem drugim.

No i mialam ogladac meczyk,ale samej to mi sie juz nie chce i buszuje po sieci. MGD zaraz sciagne tego plika , zobacze co i jak
:-p ooo ksiazka, super napewno mi sie przyda, bo nie czytalam jeszcze nic o tej tematyce, a to juz niebawem! :)

reklama
AYNI mow szybko kobieto gdzie bob kupujesz?!

Wynikiem sie nie martw. Ciastka winowajcami :D
A ja nic nie sugeruje :p lekarz powiedzial ze nie znamy dnia ani godziny,ale watpi ze sie dotelepie to 40tc. Jesli szyjka bedzie dalej leciala zostaje na oddziale do 35tc :(

A ksiazke wlasnie polykam. Bardzo mi sie podoba jezyk :)

Do góry