reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Dzien dobry....

Ja się wykoncze z moim malym... noc nie przespana, pobudka co 40 minut i o 4.13 był już na nogach... :/
Wlaczylam mu bajke ale po 10 mintach zas placz i tak do tej pory, pospal pol godziny ja razem z nim i dalej jeczy, jak tak dalej pojdzie to dzisiaj dam mu ten nurofen, powinien się uspokoić... daje mu już w ostateczności bo nie chce żeby się organizm zabardzo przyzwyczail...

Mk28 nie wiem nic na temat alergii i mleka. i bardzo tobie i MamieZ&m wspolczuje bo to wywanie, uwazac co dac dziecku...

Milka masz racje, zgadzam się z toba :)

Madi jak tylko zrobi się pogoda to na pewno się spotkamy :) na razie to nawet nie mam jak bo mój pracuje caluski tydzień, w niedziele tylko konczy wcześniej boo 17 :/ ale ktorejs soboty trzeba się umowic, poznac :)

Mk28 ja się wybieram i wybrać nie mogę ale cos za miesiąc będziemy jechać bo czas goni... :)

Ostatnia edycja:
reklama
Agss oj tam przecież my tu nie piszemy non stop o dzieciach. Więcej chyba marudzimy na pogodę i wszystko dookoła. Fajnie, ze Jas przytyla, ale za duza tez chyba nie będzie po rodzicielach, nie? Ważne, że ładnie przybiera. A ty kiedy się do pracy wybierasz? Chyba jakoś w czerwcu o ile pamiętam dobrze? Wracasz na full czy na part time?

Berni biedaczko ty, a probowalas wziac do siebie do łóżka. Najgorsze że nie wiadomo co zrobić czy to zeby czy co. Spróbuj się przespać w dzien żeby odpocząć , kiedy tylko on usnie. Buzka i duzo sil życzę.

Ja znow mam nerwa na ta pogodę. Ani wyjść bo nie wiadomo czy za chwile nie lunie z nieba.

Witam

ooooo przekroczyłyśmy a raczej -ście ;-):-D:-D:-p 1000 str! :-)

ja nawet cichą forumowiczką nie jestem:baffled: jakos nie mam czasu ,szkoła Milenka ze swoimi humorami (mam nadzieje że zęby) śpi jak mysz pod miotła ,nic się zrobić nie da ...:baffled:

Witam nową ciezaróweczke i gratuluje dzidziusia:tak:

powiedzcie kiedy bedzie lato albo chociaz piekna wiosna?? już chce wyjsć na zewnątrz bez tych kurtek czapek itp.
Milenka robi tak smiesznie nie nie że sikam po nogach:-D Od paru dni popisuje się i pokazuje co potrafi :tak: Nie raczkuje tylko na siedząco się przesuwa i stoi ale podnieść tyłka jeszcze nie umie:sorry: A Michas jest prze śmieszny takimi tekstami wali że czasem się zastanawiam gdzie to słyszał..
no nic zaraz znów po Miśka do szkoły

Wróciłam z wizyty i jestem załamana, bo znów się zaczęło......może panikuje za wyrost, ale juz tyle nerwów miałam w ciąży i miałam nadzieje, że nie będzie ciągu dlaszego, ale niestety.
Zmierzyły małą i było niby wszystko w porządku i potem pokazała mi te wykresy z poziomami wzrostu, wagi i obwódu główki. I okzałao się, że główka jest troche mniejsza niż powinna być.......jak byłam w ciąży to przechodziłam mnóstwo badań, bo lekarze stwierdzili, że ona jest za mała i tą gówke też ma za małą.....i badania nic złego nie wykazały. Urodziła się zdrowa, ale była malutka, miała tylko 50 cm. I teraz jak chodziłam z nią na kontrole to wszystko było ok. Jest troche mniejsza niż inne dzieci, ale jej wzrost waga i obwód główki szły do przodu. A dziś dowiedziałam się, że ta główka jest troche mniejsza......zawołała lekarke, żeby sprawdziła czy jest w porządku. Popatrzyła na te wszystkie wykresy i obejrzała jej główke i powiedziała, że na ten moment nie ma się czym przejmować, ale muszą to skontrolować w 11 miesiącu. Wiem.....martwie się może niepotrzebnie i sieje panike na wyrost, ale tyle było problemów jak byłam z nią w ciąży...nic nie było wiadomo napewno.......do samego końca. I teraz cos znowu......Mam nadzieje, że będzie dobrze......I ja i mój Ł i Karol jesteśmy drobni i niscy i mam nadzieje, że te odchylenie wynika tylko z tego.....

berni ja jestem jeszcze w proszku po przyjeździe i tez najpierw musze dojść do siebie....i ta pogoda jest poprostu wymarzona! Nic tylko palić grila i siedzieć po nocach na zewnątrz:wściekła/y:

mk ja tez może za niedługo zawitam do Hagi także nastawiaj wode na kawke:-D:-Dhhehehe żartuje:-)

Szkoda, że jestesmy takie porozrzucane po tej Holandii...tak to mogłybyśmy kawsko sadzić.....

Ayni biore go do siebie, ale wtedy ja wogole nie spie... :/ jak się rozawala z B na lozku to ledwo się na nim miejsce dla mnie znajduje :) i tylko się poruszy to od razu się budze żeby mi nie spadl, bo przechodzi przez nas. w dzień nie pospie bo już od jakiegoś czasu ma tylko jedna drzemke w dzień, która była dzisiaj rano pol godziny :/ wiec do 20-21 będzie hulal...

Karola już sobie wyobrażam to "nie,nie" Milenki :D mojtez tak smiesznie robi i mowi ze plakac ze smiechu można :)

Madi, nie panikuj, będzie dobrze. Jak bylam dwa miesiące temu na kontroli to razem ze mna była sasiadka ze swoja mala. i tez pomierzyli poważyli i mowia ze glowka nie rosnie a wręcz maleje! :O ta już lzy w oczach, wiadomo każdy się przejmuje, samej mi jakos tak się robilo dziwnie. przyszla lekarka zbadala,poogladala i mowi ze wszystko jest wporzadku nie ma się co przejmować i być może wcześniej została zle zmierzona... teraz idziemy 21 i zobaczymy co będzie.

Ostatnia edycja:
berni nie zazdroszczę nocek... oby szybko minęło.
Ayni tak w czerwcu, dokładnie 10tego wracam do pracy. Na full time inaczej nie da rady... 21.05 gastoudersy wracają z wakacji i będziemy się aklimatyzować. Cieńko to widzę bo Jas to mała terrorystka i tylko by na rękach była... Chyba będą musieli zainwestować w dobre stopery (;
A co Jej wielkości... no modelką to raczej nie zostanie:-D

Madinld wiem co czujesz bo na ostatniej kontroli na wykresie też widziałam że główka jakoś w tyle... wzrost, waga miały ładną linię w górę a główka tak marnie... ale dzisiaj już zdecydowanie lepiej było, u Was też będzie dobrze!

A pogoda faktycznie do d... depresji dostać można... A moja mama się grzeje w Tunezji -.-"

Normalnie to bym sie nie przejela bo lekarze rozne rzeczy mowia ale nasluchalam sie w.ciazy i juz mam dosyc takich rewelacji. Na sama mysl dostaje zawalu......jestem dobrej mysli ale i tak bede sie przejmowac bo taka jestem. I pewnie bede ja przesadnie obserwowac.....

Milego zlizajacego sie wieczoru.

halo halo...

no juz 1000 stron wow :) znowu powraca fajna atmosfera....

Iskierka przeciez nikt nikogo nie zmusza do pisania....

od dzisiaj mamy nowy internet, przeszlismy z kpn do telfortu bo taniej :) bałam sie ze cos pojdzie nie tak i nie bedzie działać tak jak kiedys z kpnem bylo ale podlaczyłam i wuola... śmiga :)

dzisiaj na obiad spaghetti :)

dziewczyny , jak która w Hadze bedzie i bede miała wolne to tez chetnie sie spotkam :)

madi nie martw sie, stres szkodzi dzieciątku a napewnow szystko bedzie w porzadki :):)

nie pamietam co miałam pisac :)

No Madi tak myślałam, że Agss cie pocieszy, nie wiem skąd mi przyszło do głowy, że u Agss główka też była mniejsza i trafilam. Kobieca intuicja. Napewno wszystko jest ok, taki jej urok. Jakby miala troszkę większą też byś się martwila. Taka nasza natura matczyna.

Agss może gastouder znajdzie na nią sposób. Mój Adas też na początku tylko na rekach i bałam się jak sobie z tym poradzę ale przeszło mu już. A miał dosłownie tak, że jak tylko odkladam do boxa to się budził jakby go parzylo.

Dziś marudzilam na Adaska że jest nie do zniesienia. Ciągle coś. Aż wcześniej zaczął oczy przebierać i zmierzylam temp w pupie 39.1 minus pół stopnia to 38.6 °... nie wiem skąd ta temperatura. Polozylam spać zobaczymy co dalej. .

reklama
Witam z wieczora! Dziewczyny dziś mam mega pecha a do tego jestem cholernie wkurzona... Wczoraj ugotowałam świeżutką zupe- krupnik. Zadowolona z siebie że mam cały garnek i starczy na 2 dni ostudziłam zupe i wsadziłam na noc do lodówki. Dziś rano wyłożyłam zupe, pomyślałam a co tam do 12 postoi i tak sie dziś całą zje...Młody uszykowany do obiadu ja do garnka a tam bąbelki idą wącham a ona skwaśniała przez 2 h:szok: Młody chce jeść itd myślałam że się wścieknę! Żeby tego było mało wybrałam się do pl sklepu po chleb. Przy okazji kupiłam parówki z Krakusa 90% mięsa bez dodatku tych wszystkich pierdół. Pomyślałam że na śniadanie jak znalazł dla malucha...przyszłam do domu i spojrzałam na date ważności a one do jutra ważne...myślę sobie no niech to szlak jasny (a może nawet gorszych słów użyłam ):wściekła/y: Otwieram, próbuję a one kwaskowe, ehhh wyrzuciłam dla ptaków na taras i tyle mojego. Więc dziś ewidentnie nie jest mój dzień. Idę się kąpać i dla relaxu zapale pare świeczek- może one pachną tak samo jak w dzień zakupu i się nie zepsuły, ale kto wie... madinld jak najbardziej zapraszam i wcale nie żartuje :-D Będzie mi bardzo miło. Poza tym nie martw się na zapas. Z małą napewno będzie dobrze wszystko się wyrówna bo nie ma innej opcji i już!!! Ayni mam nadzieje że synkowi przejdzie ta temperatura i wszystko będzie ok. Z własnego doświadczenia wiem że czasem na noc przychodzi temperatura( u nas była 39-40stopni ) przy zębach a rano już nic się nie dzieje i temperatury też nie ma. Dobrej nocy!

Do góry