reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Agss no co ty! Aż tak nudzimy że nic nie chcesz napisać? Jak się mieszka w trojeczke? Jak malutka?

Berni ja Cie podziwiam że ty masz jeszcze chęci na zwiedzanie. Ja mam tam trochę bliżej a po tym czekaniu w kolejce to pomimo głodu stwierdziliśmy że nawet jedzenia nie będziemy szukać tylko jedziemy do domu :D

Laru ja nic więcej nie pomogę jak tylko przystawiac i odciagac to najlepszy sposób który stymuluje mleko co bys nie pila i tak musisz duzo przystawiac nawet jak Ci się wydaje ze dużo nie leci ;) no i witamy w gronie zakochanych mamusiek. Niektórym to przechodzi ale mi nadal zostało.

A mnie glowa boli. Dostalam @. Aaaaaaa help

reklama
Ayni chce zwiedzic bo pewnie szybko tam nie zawitam :/ chociaż tutejsze morze zobaczyć :)

Wspolcuje @ mnie za tydzień odwiedzi :/

mk28 jest refundacja na mleko dla alergikow ale nie wiem czy tak o je dostaniesz.... czy nie trzeba bedzie zrobic testow prowokacji :)

mk28 mleko Pepti jest refundowane jesli dostaniesz recepte od lekarza a recepte daja jesli masz wyniki.Z tym,ze testow niechca robic ponizej 3 roku roku zycia poniewaz sa niemiarodaje.Duzo by pisac,mozesz probowac ale to walka,no chyba ,ze maly jest naprawde w zlym stanie to wtedy jeszcze mozesz cos zdzialac.Kolezanki synek wygladal jak poparzony taka mial alergie,to odrazu zrobili mu testy i przepisali Pepti.U mojej Zuzi alergia wyszla bardzo pozno,testow niechcieli robic poniez jest stan nie byl az tak zly :dry: i kazali podawac sojowe.Sama zrobilam testy prywatnie jak bylam w Pl.Testow z Polski tutaj nie uznaja.Chcialam,zeby przepisali jej Pepti ale lekarka byla uparta NIE PRZEPISZE I KONIEC! No i w sumie dobrze sie stalo,bo jak sama kupilam to mleko to mala nawet go nie tknela.Takie jest wstretne.Jesli dziecko od niemowlaka jest do niego przezyczajone to pije ale podac takie wstretne cos dziecku ktore zna wiekszosc smakow,nie ma sie co czarowac ze zacznie to pic.
Jak chcesz idz do swojego lekarza domowego i popros,zobaczysz co bedzie.
Ja ostatnio zaczelam podawac malej reklamowane wszedzie Latopic i to dziala,codziennie podaje jej troche alergenow i moze zjesc danonka( wczesniej zaraz by ja wysypalo) plasterek zoltego sera,troszke jajka czy pol jablka i jest dobrze.Z tym ,ze jak dam jej czegos za duzo to zaraz zaczyna sie drapac.W kazdym razie wszystko idzie w dobra strone.

A ja się wyłamuję i nie będę pisać posta dziennie, a jedynie wtedy, kiedy będę miała na to czas i... ochotę. Zresztą zauważyłam, że i tak tych postów nikt nie czyta, więc co się będę wysilać?:-D:-D:-D

Tak tak Iskierko wlasnie jak widze Twoj post to zamykam oczy:-D:-D:-D:-p
Ja nie pisze na forum bo mi ktos kazal tylko zeby z kims pogadac czy sie poradzic i chyba kazda z nas tak mysli.
Poza ty fajnie wiedziec co sie dzieje u kazdej z nas bo jakby nie bylo zakolegowalysmy sie troche :tak:

Co z ta pogoda? brrrrr

Ayni Wy mnie nie nudzicie to raczej ja nie mam nic ciekawego do powiedzenia:-D
W końcu Wasze maluchy już siedzą, wstają czy pełzają a Jas tylko witkami wyma****e (;
No ale dzisiaj byłyśmy na kontroli i szczepieniu. I wyszło że Młoda dużo przytyła a mało urosła. Mimo że ulewa jak cho..roba. Lekarka kazała ten Johannesbrood dodawać do mleka. No i piękny koncert Jas dała już przy badaniu... a po szczepieniu to bidulkę chyba całe Zoetermeer słyszało.

Dzień dobry dziewczyny!
Dopiero teraz mam chwilke żeby do Was cos naskrobać. Mała marudna jak cholera, robota w domu jakoś mi nie idzie i humor tez mam do dupy......mała różnica zdań z Ł.....

Milka zdgadzam się. To forum to fajna sprawa. Mozna się rozpisać w dobry i zły dzień i poradzić się....my mamy na obczyźnie musimy sobie pamagać:-) A jak tam zdrówko Twoje?

Berni jak tam nauka chodzenia? Alex już mniej się wywraca? Kiedy ta kawkaaaaaaaaa wkońcu??????:-D A moze cos mocniejszego? Pogoda się może zrobi więc może jakaś kiełbaska do tego?:-Dhehhehehe:-D

Mamo jak tam u Was? Jak będziesz miała chwilke do naskrob jak spędzacie czas z mamą. Babcia pewnie się cieszy, że ma wnuczki przy sobie:-D

Marzenka dalej niedostępna....

Któraś z Was pisała (chyba Milka) o 6 zębach......dojrzałam u mojej małej wychodzącego 6 zęba! I przezywamy go tak jak każdego.....horror.....

Spadam nakarmic małą i uciekamy na kontrole. Mam nadzieje, że nie będzie padać.............................

reklama
Hej! Na młodego działa dziś chyba pogoda i to nie bardzo pozytywnie...Zrobił awanturę że on bedzie jadł paste i już!ehhh a potem histeria że nie można i on spać nie będzie, no ale na szczęście padł po 20 min tulenia. Z tego co piszecie aż chce mi się iść do tego lekarza:baffled: Mój mały jest na nutramigenie2 na razie mam troche opakowań ale jak sobie pomyślę że one sie skończą za jakiś czas a on nie zaśnie bez butelki na dobranoc to aż mnie dreszcze przechodzą. MamoZ&M dzięki za obszerną odpowiedz. Ja właśnie mam wyniki z pl gdzie ewidentnie jest wykazana alergia na wszystkie składniki wchodzące w skład mleka(laktoza, kazeina itd.) dodatkowo moja alergolog z pl zaznaczyła żadne prowokacje do ukończenia co najmniej 2 r.ż. przy tych wynikach co mam! Trudno jeśli będe zmuszona to będe sprowadzać mleko z pl za 100% płatności choć wolałabym ominąć te niedogodności z przewozem naprzykład:-( No nic zbieram tyłek bo jak maluch wstanie to ide z mamą i maluchem na miasto, mam nadzieje że już nie bedzie taki wściekły jak przed pójściem spać bo spacer do udanych nie bedzie należał...no i żeby tylko nie padało- ja chce wiosnę!

P.S któraś z Mam wybiera się do Hagi po paszport z tego co doczytałam. Więc jeśli będziesz miała ochotę spotkać się na kawe z nową forumowiczką to zapraszam :) Dobrego dnia Mamusie!

Do góry