reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Madi nie miej wyrzutow ,bywaja dni ze wspomnienia same wracaja ,czasem wystarczy jaks blaha rzecz i juz sie sypie.
Przytulam dzieciaki i ciesze sie ,ze one maja lepszy dom!
A to co pisalas o zyciu w chaosie i zaklamaniu to identyko jakbym czytala o moim domu! Jak bylam ostatnio w Pl to wszystko wygladalo tak piekne ,ze prawie uwierzylam ze tak naprawde jest!Wiem,ze sie starali zachowywac pozory normalnosci ,bo przyjechalam z dziecmi.
Milka ja tez o ojcu wole nie wspominac.Wspolczuje smierci mamy,to musiala byc ogromna strata,nawet niepotrafie sobie tego wyobrazic.

reklama
Dziewczyny ja nie jestem właśnie wylewna. Większość uczuć, a zwłaszcza te negatywne skrywam w sobie. Jestem z tych co wolą gryźć się z czyms zamiast komus się wygadać. Poprostu mam gorszy dzień i przyszło mi na mysl, że może zechcecie mnie wysłuchać. I dziekuje Wam za to!

marzenka ulżyło troszke....Ale to i tak jest temat rzeka, mozna by pisać i pisać....ehhhh szkoda nerwów. Całe zycie się z tym gryze i wiem, że to jeszcze nie koniec, bo to zawsze będzie nieodłącznym elementem mojego zycia.

Mamo u mnie w Pl o tym sie nie mówi, tego niema...tzn jest, ale wszyscy udają, że nie ma problemu, jedno wiekie tabu i żyją w iluzji....i zakłamanie jest na porządku dziennym, bo oni nawet sami siebie okłamują.....i jak tu być normalnym i uwolnic się od tego schematu...A jak jestem w Pl to pojawiam sie w domu tylko jak wiem, że w dany dzień jest ok, a jak wiem, że znowu jest powtórka z rozrywki to omijam dom szerokim łukiem. I tak w kółko.....

Milka ja również współczuje....

Wprowadziłam tu depresje......wybaczcie mi.

madi jaka depresje kazda z nas ma jakies przezycia, a wygadac sie trzeba

Normalnie laski moje male bobo padlo, butli jesc nie chciala to zrobilam chlebek, zjadla a zachwilke patrze a ona spi w foteliku, wiec przenioslam ja do lozeczka i mam nadzieje ze spi juz na noc:-)

Dziewczynki a mam pyt czy w media martk polak moze wziasc cos na raty, bo znalazlam fajna pralko-suszarke i na raz tyle kasy nie mamy????

Milego wieczorku:-)

Witam się wieczorkiem. Rano zajrzałam ale nie miałam czasu napisać. Wielkie szykowanie na przyjazd teściów...rozpoczęte! Madlinld myśle że wiele z nas boryka się ze swoimi demonami, ale cóż...gdyby wszystko było super czy cieszylibyśmy się z tych małych rzeczy? Ja myśle że mając rodzinę- przyjaciela w mężu i zdrowe dzieci, mamy wszystkie naprawdę dużo :) A ideały super matek to tylko pozory...uwierz mi widziałam wiele takowych super rodzin. MamaZ&M bardzo Ci dziękuje za namiary na sklepy. W sobotę wybiorę się na poszukiwania. Dziś byłam w Ikei na poszukiwaniach grilla ale niestety wróciłam niepocieszona z pustymi rękoma :/ Może macie jakiś pomysł gdzie go dostane? Kolorowych snów dla Maluszków i spokojnej nocy dla Mamuś :D

mk 28 bylas w ikei i nic nie mowilas,no wiesz...ja sama z dzieciokami nie mam sie jak wybrac a chcialabym tunel z ikei,zeby mi ktos kupil jak tam bedzie.

Cześć laski. Nie nadazam za Bb. Tyle się dzieje. Robimy ogród, spacerujemy. Dziś kupilam ławkę ze zdejmowanymi poduchami na ogród z kringloopa za 20 e ;) M upolowal basen rodzinny w kruidvacie 250x150x50 za 14.99 przeceniony z 35 e. Ja donice z wypustkami na zioła. Jutro siejemy trawke i warzywka, ojciec z mezem beda klasc ostatni rzad kafli ogrodowych. Goed bezig. Jednym słowem bomba. Mały już trochę lepiej. Dziś nie dał zajrzeć w paszcze ale juz cos więcej czuć chyba wyszedl dziad :D zobaczę jutro.

Ewela jak sie czuje młoda? Lepiej co nieco?
Chociaż ospe bedziecie miec z głowy.

Co do demonów to ja już się oczyscilam i z czasem przestaje wszystko wracać i nie ma to wpływu na dalsze życie. Czasem trzeba psychike oczyscic i wybaczyc (w głębi siebie i doslownie) ludziom, ktorzy nas skrzywdzili. izolacja jest z pewnością dobra. Ktoś kto wspiera wysłucha i zlapie za rękę i będzie podporą w życiu działa cuda. Ja już zamknelam ten rozdzial za sobą. Moge z czystym sumieniem powiedzieć ze żyje jako szczęśliwa osoba. Bogu dziękować za wszystkie doświadczenia. One czynią nas silnymi.

Warto przeczytać forum.akcjasos.pl/viewtopic.php?t=1869
nawet jeśli źródłem problemów nie jest alkohol ale zdecydowanie taki plan pomaga uporządkować nieco w głowie. Dla higieny ducha.

Pozdrawiam was moje drogie i lecę spać. Jak to mówi mój tatko - odpoczynek przed nowymi przygodami.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry! My już od 8 biegamy po domu :) Dziś cały dzień sama z małym bo mąż musi jechać po gości :/ Sprzątanie...cd... MamaZ&M nic straconego jeśli chodzi o tunel. Są dwie opcje : ja swojemu kupiłam ten tunel i jeśli chcesz go mieć pilnie to Ci go odsprzedam a sobie kupie później chyba że chcesz poczekać to pewnie teściowie będą chcieli zajechać do Ikei w weekend wtedy kupie Tobie :) Udanego dnia Mamusie!

reklama
Dzien Dobry!
mk28 dzieki za propozycje ale juz znalazlam online i bede zamawiac.Niewiem jak ja to wczesniej szukalam,ze widzialam tylko w Ikei :/
Ja mam dzis dzien zalatwiania i stresow,juz mnie dopadla 'nerwowa biegunka' :wściekła/y:
Milego dnia !

Do góry