reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Dzien Dobry!
Nana powiem Ci,ze pamietam jak Zuzi wyszla choroba to polecilas ten kremik ale nigdzie nie moglam go kupic.Na swedzenie ja mialam Zyrtec z Pl ,bardzo dobre kropelki a Fenistil w NL jest na recepte a lekarze niechca go przepisywac,bo ponoc ma dzialanie zamulajace.Ale to samo Zyrtec a Pl przepisuja go bez problemow.Fenistil jest za to w Belgijskich aptekach online do kupienia:tak:U nas po wyeliminowaniu alergenow Zuzi juz nie swedzi ale dalej ma plamy,raz wiecej raz mniej to dalej smarujemy.Sa dni ,ze skore ma calkiem czysta a na drugi dzien wstaje cala wysypana...nowych rzeczy jej nie daje,alergenow tez nie...poprostu taki przypadek ...trzeba czekac az wyrosnie.
Milego dnia dameski!

reklama
MAMO chodzi ci o Lipobase ? jeli tak to widzialam w holenderskiej aptece.Z tym fenistilem to nie wiem jak jest czy zamula ,ja daje Tymkowi tylko jak widze ze dostal wysypki jak zje cos zakazanego.
Niedawno znajoma powiedzila mi ze u jej coreczki zdjagnozowali wirus b 19 inaczej nazywa sie to zespol spoliczkowanego dziecka.mala miala ciagle czerwona buske.
Tak jak piszesz MAMO trzeba czekac az dzieciaczki wyrosna.My zaraz lecimy na fizjo,a ja dzis wolne mam :happy:juchuuuuuuuuuuuuuuuuu

a ja wlasnie zaprowadzilam Kacpra do psz...i oczywiscie musialam sie wkurzyc...bo dzis strasznie plakal zaprowadzilam go do zabawek chcial tam zostac przy nich ale nikt nie raczyl do niego podejsc aby mu potowarzyszyc przez chwile...reszta dzieci sie zajmowaly...ukladaly puzzle a on zostawiony na pastwe losu w koncu podeszla jedna babka wziela go i ja wyszlam...zerknelam przez okno co sie dzieje oczywiscie nie zaprowadzily go do zabawek badz wspolnej zabawy puzzlammi tylko siedzial na kolanach u pani polki...a jak weszlam to polka od razu "ja sie nim nie zajmuje:i poszlam w pizdu do komputera...tamte tez jakies dziwne porozchodzily sie a ja nie wiedzialam co robic...czekam do tej 15 pojde po niego wczesniej zobacze co robi ukradkiem a potem ide na rozmowe bo to dluzej tak nie ma sensu takie podejscie do dziecka...

marzenka no dziwne zachowanie tych całych pań..................idź i pogadaj. Masz racje idź wcześniej i poszpieguj troche:tak:

A ja mam dziś tragedie z małą. Nie chce jeść, a jak już sie chwyci to zjada ociupinke....nie ma goraczki i pije normalnie.....próbowałam zagladać jej do buzi i z tego co wylukałam to do wyjscia szykuje się górna dwójka:szok: później jeszcze skontroluje, bo na razie śpi, a ja korzystam i smarze nalesniki. Która chetna?

Ależ mam nastrój..........do d...y......zaraz wpadne w depresje....albo gorzej....moze to demencja starcza:szok:

mk witam! gdzie sie osiedliliscie?

mk28 ja tez z hagi :)

madin dawaj te nalesniki....:) chetnie przyjme ;D
Ja juz dzwonilam do swojego zaprzyjaznionego tlumacza juz wszystko obgadalysmy ide po malego o 15 najpierw daje czadu z pania polka...po rozmowie jutro obczajam czy jest jakas zmiana a jak nie to dzialamy-ale w taki sposob zrobie ze ta pani raczej nie bedzie z tego zadowolona :)

I jak nic sie nie zmeini w pon ide do pobliskich psz zapytac jak u nich z miejscami i najwyzej przeniose go jak bedzie taka mozliwosc

Marzenka dzialaj, nie daj sie:-)
Witaj mk28 :tak::-)
Nie mam pomyslu na obiad. Ta moja dieta....codziennie musze dwa rozne gotowac i jeszcze do tego dla malej:angry::tak:
Do tego ta pogoda. CHchialam isc do sklepu, a tu pada. No nic, w niedziele cieplo:-)
Emce chyba wychodza gorne dwojki. Widac je w dziaselkach, moze niedlugo sie przebija.

reklama
Witam nową mamusię na forum. Fajnie widzieć nowe osoby :-D.

A z tym psz...kur...ja bym tam wojnę niezłą zrobiła. Im mała starsza, tym nieuchronnie się zbliża moment, że będę musiała ją dać do psz. Boję się właśnie takiej dyskryminacji :-(.Czasem mam takie obawy o przyszłość, że właśnie mogą małą źle traktować ze względu na pochodzenie. Nie rozumiem, czemu tak jest, przecież człowiek państwa nie okrada, nie robi sobie 1000 dzieci i nie żyje na czyjś koszt tylko i wyłącznie. Jesteśmy tak samo obywatelami UE i Schengen, więc o co kaman? Już nie raz mam taką refleksję, że jakby w PL zaczęto myśleć o ludziach żyjących a nie o trupach i dostosowano by zarobki do cen...to już dawno byśmy tam byli.

Do góry