reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Ja juz nawet sie niezaglebiam w ten temat,upodobalam sobie oat milk i na nim wsio robie. Zuzia nie moze mm wiec trzeba bylo znalesc kompromis,zeby obie jadly z jednej michy .

reklama
Ja dodalam mm do wystudzonej kaszki na wodzie a gotowalam kaszke razem z gruszka i wyszedl taki gesty deserek.

Kasia co prawda to prawda kolorystycznie przypomina męskie nasienie hahaha u nas niestety nie ma sojowej tylko ta ryżowa.

Aaa Agss ja też muszę pochwalić fbto. Wszystko działa jak w szwajcarskim zegarku. Płace i zapominam że oni istnieją. Nie wysylaja mi zadnego shitu czy ostrzezen ze rzekomo im nie doszla wpłata. Po prostu normalnie ;)

Ostatnia edycja:
o hejka znowu ruch.....

ja jestem dzisiaj padnieta, zarżnięta i wszystkie inne okreslenia....

MamoZiM super ze sie krzesełko dziewczynom podoba, jak moja bedzie juz chodziła to tez jej to zakupie bo narazie i tak sama nie siadze wiec bez sensu, poki co wystarcza jej inne graty i zabawka od Ciebie :)hehehe

potem was doczytam bo mam sajgon, ledwo wrocilam do domu, gotuje obiad.... małej wcisnelam chlebek bo musze pilnowac na gazie OMG....

Oswiadczam ze po dzisiejszym dniu jestem tak padnieta i wkurzona ze masakra...

Poszlam z cala trojka i kolezanka na spacer i male zakupy...wrocilam do domu bo juz wszyscy glodni...kolezanka poszla do siebie ja ide pod drzwi...wkladam klucz a tu ani w te ani we wte...kurde godzine stalam pod drzwiami wszyscy sie darli ze zimno im...Oliwia zsikana tak ze masakra,Kacper sikal pod drzewem bo juz nie umial wytrzymac...W koncu przyszedl sasiad i pomgl mi ale niestety otworzyc sie nie dalo-zamek sie spierdzielil i musial wywarzyc szybke i wlozyc reke i otworzyc...jak weszlam do domu to nie wiedzialm co po koleii robic ktore dziecko najpierw ratowac z zimna i z glodu haha...K wlasnie polecial do Gammy po nowy zamek dobrze ze wrocil wczesniej dzis....normalnie MASAKRA.... teraz cala trojka spi jak zabita....padli ze zmeczenia...

Hej, Madziula skad ja to znam? i tak jstem w szoku ze masz czas na pisanie:szok: bo ja to chya jakas niezorganizowana jestem,albo za duzo sobie biore na leb bo u mnie to czasu wciaz brak-szczesliwe matki co moga sobie w domku z dziecmi siedziec:tak:. Czytam Was dos czesto przy porannym "dojeniu",ale nie mam kiedy pisac. Dzis mam wolne wiec czasu wiecej:-) no i potrzebuje Waszej pomocy:sorry: o ile dobrze pamietam to ktoras z Was ma lub miala problemy z egzema u Pociech. A wiec Nadka ma suche plamy na nozkach i HA i w CB mowia ze to egzema i zeby smarowac wazelina,ale srednia pomaga probowalam tez balneum krem i dodam ze w balneum jest kapana praktycznie od urodzenia moze cos jeszcze??? Na swieta bylismy w Pl. i dostalam od pediatry recepte na masc sterydowa ale nie wykupilam bo mysle ze to przesada.

Poza tym u nas wszystko ok. Nadka przyzwyzaila sie do zlobka i placze tylko po dluzszych przerwach,raczkuje jak szalona i chodzi za raczki,uczy sie wszystkiego w zastraszajacym tempie cos jej pokaze i niby nie patrzy bo nudy,a na drugi dzien to powtarza za mna:tak:.Jakies dwa tyg temu przez prawie 2tyg nie jadla nic oprocz cyca-jak sie okazalo pozniej szly nam dwojki gorne,jedna juz jest a druga widac ale nie czuc jeszcze,tak ze zabkow pelnych jest juz piec;-). Poza tym "czyta" ksiazeczki,jezdzi w doroslejszym juz foteliku "tatuje","mamuje" i jeszcze kilka slowek uzywa ale nie wiem czy swiadomie:tak,nie i inne mniej sprecyzowane. Kocha telewizor(ograniczam do minimum)i wszelaka elektronike najbardziej laptopy mamy i taty nawet u lekarza sie do laptopa darla;-). Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie i witam nowe Dziewczyny:-)

ufff

doris napisałam w locie miedzy gotujacymi sie pierogami a jedzacym chlebek dzieckiem hahahah, z tego wszystkiego tak sie najadła chlebkiem ze juz obiadku nie zjadła haha ale polski chlebek z polskim masełkiem :):)
ale ja to juz mam wprawe , jestem pracujaca mamuśka i ze wszystkim musze dać rade bo cooo, taki los :) czasem chcialabym nie pracowac ale sama juz nie wiem.... siedzenie w domu ciagle tez dobija :)

doris ja zakupilam krem dermalex , bardzo dobrze nawilza sucha skóre... i tez kapie w balneum, i nic wiecej, zadnych sterydow, sterydy to tylko na zaawansowany stan kiedy mocno swedzi.... inaczej nie dawaj

u nas sie tez dzieje, mała raczkuje jak szalona , oczy trzeba miec w d....., ale dobre wiesci takie ze 2 noce dawałam jej soczek zamiast mleka i juz 3 noce przespała a dzisiaj prawie do 7 wiec jestem szczesliwa :) ząbków jeszcze nie widać ... ale w koncu musza wyjsc :)

marzenka ale miałaś przygode po zboju,... nerwowo pewnie było heheh

ewelinkaaaa pewnie ze tesknilysmy :):)

hejka
no ja dzis wszystko pozalatwiALAM

A no i pochwalilam sie ze wszyscy zdrowi, no wiec lipa..........................mala dostala ospy, ale co sie dziwic jak wszyscy wokol chorowali, na razie ma 3 chrosteczki, zobaczymy jutro.

A moj len nawet nie probuje raczkowac, musze grzecznie czekac:tak:

madziula fajnie ze raczkuje jak SZALONA, teraz wszedzie juz wejdzie:-D

Hej,hej
Doris jak milo,ze do nas w koncu zajrzalas :-)
My nie egzema tylko atopowe zapalenie skory ,prawie to samo tylko gorzej i ze swedzeniem.Ale nie bede przynudzac o naszych problemach tylko w skrocie pomoc.
Na poczatek krotki acz zwiezy i duzo wyjasniajacy artykul:tak: Jakbym miala pisac wlasnymi slowami to za dlugo by zeszlo:-D
Alergie skórne | nazdrowie.pl
No i tak jak pisala Madzia ,Dermalex Repair Eczeem Baby & Kind jest super ,rowniez polecam na plamy.
Z tym ,ze ja po pewnym czasie zrezygnowalam ze stosowania Dermalexu na cale cialo ,bo to sie po prostu nie oplacalo i nie bylo potrzebne skoro nie miala plam wszedzie.
Do codziennej pielegnacji calego ciala polecam:
Nivea Baby Nutri Sensitive Sos Cr�me 150ml (80523) - Snelle levering
Sprawdzony,super naprawde super kremik z lipidami ,artykul powyzej wyjasnia dlaczego sa wazne
oraz
Baby Crème - Sebamed.nl
dobry,tani,duzy i wydajny

moglabym o kremach pisac i pisac ale mysle,ze jezeli malej nie swedzi to te napewno pomoga!
No i smarowac,smarowac i jeszcze raz smarowac,co na plamy to na plamy ale rozniez cala skore,codzienne ...wiem ze to meczace dla dziecka,matki ale bardzo wazne.Ja smaruje mala rano i wieczor,juz weszlo nam to w nawyk ale poczatki byly straszne.
Powodzenia dla Was,poprawy dla malej i w razie pytan pytaj a postaram sie pomoc!

No i wyszedl mi post na pol strony :szok:

dziekuje Wam Dziewczyny. mysle ze to nie swedzi ale wolalabym zeby zniknelo.ja wlasnie pije kawke i sciagam mleko bo na szosta do pracy.Nadka spi od wieczora a normalnie je w nocy ze dwa razy tak ze jestem w szoku;) milego dzionka Spioszki;);)

reklama
Doris z jakiej wczesnej pory ten twoj post....:)

Ja sie jako nastepna witam....

Pogode mamy zafajniasta :/ deszcz deszcz i jeszcze raz deszcz ehh... no ale weekend juz tuz tuz i 22 stopni :) heh
Nie mam pomyslu na ten dzisiejszy dzien...kompletnie...najchetniej w lozku bym polezala...
Na poludnie mamy do psz ciekawe czy bedzie cos mowila ta babka...z dzisiejszym nastawieniem do zycia lepiej niech nie probuje...

Do góry