reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
Witamy się i my :) w PL slonce, ale mroz wiec pogoda taka sobie. Na szczescie w samochodzie cieplo wiec w domu nie siedzielismy, ale od dzisiaj sie to zmieni :/ niestety, ale jak cala zime omijaly nas choroby tak teraz przyszla jedna i do Malej. Oczywiste jest, ze nie sama (bo Mala hartowana, cala zime bez kurtki do samochodu i nic) bo tesciowa!!! przyniosla. A, ze ganialam, zwracalam uwage, krzyknelam a Ona dalej do Malej jak nie na rece to za rece (chociaz najpierw na nie kaszla a potem Mala lapie...) no i mamy dosyc spory kaszel wiec od dzisiaj inhalacje (bo witaminy i wapno dawalam od razu jak tylko tesciowa zaczela stekac, ze ja cos boli...) Szkoda, ze swieta zapowiadaja sie w domu, dobrze jedynie, ze tesciowa w pierwszy lub drugi dzien jedzie do rodziny wiec moze uda mi sie Mala wyleczyc bo w sobote po siwetach mamy wesele... Na ktore nie za bardzo chce isc bo to rodzina tesciowej i wszyscy beda skakac nad Mala a Ona sie boi jak jest wieksze zainteresowanie Jej osoba a wez przetlumacz jak to ze wschodu i po pierwsze inny jezyk a po drugie inna mentalnosc.

Co do gumek, tabletek i spirali. U Nas przed Mala byly gumki a pozniej to juz nic :) z powodu checi powiekszenia rodziny. Moze po tej ciazy sie na cos zdecyduje chociaz znajac moj organizm tabletki sie nie przyjma i inne hormonalne ingerencje wiec najwyzej beda niesmiertelne prezerwatywy :)

Poza tym u Nas ciagle ganianie za Mala (bardziej ze wzgledu na to zeby nie lazla do tesciowej) no a, ze mobilna sie zrobila pelna para (na zalaczonym filmiku tylko probka Jej mozliwosci) to jest troche pracy :) po swietach do gina trzeba isc zeby skierowania na badania wziac a potem to juz witaj wiosno :) i na spacery, byle dluzej poza domem :)

P.S. probki tworczosci mojej Malej :)
WP_20130314_070242Z - YouTube
WP_20130323_154509Z - YouTube
WP_20130326_155452Z - YouTube

Slonce swieci ale i tak zimno...moje panny wozek ostatnio wozek ugryzl i siedziec w nim niechca.Na spacer nie wyjde,jak mam sie z nimi uzerac to juz wole w domu...trzeba szybko wynalesc inny srodek transportu !

Witam.
Kasiu zrób spacer dla leniwych. Ja wlasnie piszę z ogródka; wyciagnelam lezaczek, malego ubralam i postawilam na slonku. Ale musze stac nad nim i robic cień bp tyle slonca to on już dawno nie widzial . Moj maly zombie.

Mi sie dziś snilo ze rodze po raz drugi. M zostal z malym w domu a ja lezalam na lezance u mojego huisartsa no lol.

Milego dnia damki

Nasz ogrodek jest nie przystosowany dla dzieci,moj m na nim zlom kolekcjonuje...takze wyszlismy na podjazd ale zaraz uciekly na droge:-D Oczywiscie sasiadka musiala wylesc jak zobaczyla,ze za nimi ganiam:dry:Wrocily do domu z podrapanymi raczkami i polikami...zaliczyly kilka twardych spotkan z kostka:-D ale nie plakaly,tylko dupa w gore i dalej biegiem :crazy:
Juz szukam na marktcie uzywanych trojkolowcow z dluga raczka do pchania .

Ja wlasnie widzialam raz jak ze zlobka wychodzily panie i mialy takie fajne wozki drewniane na 4 osoby...mialy 3 takie wozki i w kazym 4 dzieci pasami przypietymi i jechaly do parku hehe :) fajna sprawa ale meczyly sie pod gorke strasznie hehe ale zawsze jakies wyjscie z sytuacji jest :)

Stwierdzilam ze jednak narazie nie wychodze z domu...dzieci zaraz ida na drzemke a jak wstana to przejde sie tylko do ah i z powrotem...za to posprzatalam :) Kurde tak mnie nawala ucho prawe :/ chyba mi je przewialo zaraz wezme antybiotyk bo akurat mam na zapalenie ucha...

Ayni zazdroszcze ogrodka :) mi by sie przydal teraz dla maluchow...by sobie pobiegaly...a tak wymyslaja glupoty w domu...i roznosza te zabawki wszedzie

Dziewczyny mam pytanie...czy jak chce zrobic muffinki te takie z pudelka hahah to potrzebuje do tego mikser czy dam rade bez ?? bo moj sie kiedys spalil i jeszcze nei zakupilam nowego a chce zrobic wlasnie muffinki ale dla ulatwienia sobie zycia - muffinki z paczki hehe :)

hejka
marzenka dasz rade rozmieszac bez miksera:-)

a moja mala spi a duza za chwile wioze na plastyke, troszke ciszy bedzie, no a pozniej trza zakupy zrobic na swieta

a ja meczu nie ogladalam, przyszla kolezanka i obalilysmy 2 winka i poszlam grzecznie sp[ac w opakowaniu razem z dziecmi o 22:-):-)

no kawka dopita i zupke trza konczyc dla malej, dzis pomidorowa z ryzem

Kasia kiedy kawka???

Witamy sie i my po nie przespanej nocy :D
przez ksiezyc wogole zasnac nie moglam... :/ ale jakos czuje sie dzisiaj normalnie :)

Ogrodka zazdroszcze, nie tylko dla dziecka aby moglo wyjsc, uwielbiam kwiaty ale tylko na dworze :p

marzenka ja znam super przepis na a'la muffinki :) prosty i bardzo szybki :) sa bardzo dobre :p

Marzenka ja kiedyś chcialam kupić i nie mialam jeszcze miksera i tam bylo napisane ze trzeba pod koniec na najwyższym speedzie miksowac zeby ciasto było puszyste. Nie próbowałam jednak. Teraz juz mam mikser i robie sama. Probowalam jedne z mixa z lidla i nie polecam. Za to znam przepis na ciasto z owocami bez miksera. Trzeba bylo sobie radzić ;)

Kasia to Ci stary. Niech sobie opslag ruimte wynajmie :D ja mam takie autko do oddychania się nogami i pewnie na lato sciagniemy ze strychu.

Iskierko ale cieszą takie postępy, co? U nas z nowości to Adas umie juz wolac tate "bab... baba. Baaaabaaa!!!" I dziś namietnie cwiczyl mama i baba. Smiga po podlodze i dziś próbujemy brokuły z rączki przed obiadkiem ;) zobaczymy ile zje. jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to niebawem dostanie baby carrots.

Berni ja chyba 4 razy wstawalam bo mial koze w 1 dziurce i nie dal sobie wyciągnąć a wkurzal sie niemilosiernie. Ale tez sie czuje ok. To chyba przez to slonko. Od razu dodaje energii az chce się żyć ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry