reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

haloł

jak dzisiaj pięknie cieplutko, niesamowite... mam nadzieje ze juz tak zostanie i bedzie jeszcze cieplej bo mam wolne w Swięta i chialabym je jakos fajnowo spedzić :)

Agss moja jadła co 2 godz jak w zegarku hehehe

Ayni ja nie dawno sie chwalilam ze moja 3 butle pije a ostatnio ja opetało :) wypije wieczorem , w nocy , nad ranem no i jedna popoludniu wiec narazie 4 naliczylam:) nawet jak dostala kaszke na wieczor to jeszcze potem mleko.... hehe albo to juz ja nie syci , nie wiem, jest niby mleko dla dzieci głodnych ale ja juz kicham , mleka nie zmieniam hehehe

dzisiaj przyszła paczuszka :) wozeczek w koncu dotarł do nas.... nareszcie....

jutro ostatnie zakupy przed swiateczne no i przygotowania.... malowanie jajców itd, zastanawiam sie ktorego gotowca zrobic.. moze bajaderke pod pierzynka... piec nie umiem wiec chociaz tyle hahahah

Mamo ZiM fajny rowerek, my mamy w piwnicy ale na starsze dziecko dostalismy.... takze w przyszlosci tez bedziemy myslec :) a co do 20 dyszek, to patrzaj dobrze pod nogi na spacerze a nóz znajdziesz..... my tak znalezlismy w sklepie pod półą 20 e heheheheh no co, zawsze na rowerki bedzie co nie???

reklama
Madzia może Martys sie nie najada? Ile dajecie w dzień stałych pokarmów (prócz mleka) ?

A je 6 posilkow. Rano 180ml mleka i kaszka zbozowa. Potem 2 sniadanie owoce ok 190 g.
Potem znów mleko 180ml. Kolacja 190g warzyw ew z rybką. I ostatnie mleko przed spaniem. W międzyczasie daje jeszcze przegryzki w postaci chlebka, pol ciastka albo kisielek. Odkad je duże porcje obiadku i owoców odrzucil 1 flache i w nocy nie je. A jeszcze mięsa nie daje.

A tak dziś A zajadal brokuly. Zrobilam jeszcze pol plastrt cukini, marchewkę w słupki i myslalam ze poskubie trochę a resztę zblenderuje a on pochlonal wszystko. Mama dumna!

Załączniki

• 20130327_161843.jpg
    20130327_161843.jpg
    21,6 KB · Wyświetleń: 42
Ayni e-ciotka Katarzyna tez dumna :tak:Z raczki najlepiej smakuje :-)

Nam udalo sie wyjsc po obiedzie na spacer w wozku,przy okazji zakupy.No i zeby mi nie marudzily w sklepie wzielam opakowanie fruitreepje .Dalam do rak to sobie tym szelescily a jak przyszlo do placenia przy kasie to oddac niechcialy ,sila wyrywac musialam :szok: a jak juz im zabralam to tak sie rozdarly,ze tylko zaplacilam i spier*** z tego ah ile sil w nogach:-D

Czesc dziewczyny,
Ktoras z Was ostatnio polecila mi czytanie watku ‘porod w Holandii’-dziekuje pieknie za porade, przeczytalam, moj brak info sie zmniejszyl hihihi. Niestety nie moge odnalezc tego postu-prosze sie zglosci forumowiczko to podziekuje oficjalnie J
Znowu nadrukowalyscie tych postow!
Od 2och dni jestem chora; o matko; oczy mi lzawia, katar-Niagara, bol glowy... herbata z imbirem i lozeczko, przynajmniej nadrobilam na studiach troche :D
Swieta zblizaja sie wielkimi krokami, jakos mi teskno za rodzinka w Polsce L
Nie planujecie zadnego forumowego spotkania w okolicach Amsterdamu na ktore mozna sie zaprosic? :D

Cześć Wam wszystkim
Iskierko ale cieszą takie postępy, co? U nas z nowości to Adas umie juz wolac tate "bab... baba. Baaaabaaa!!!" I dziś namietnie cwiczyl mama i baba. Smiga po podlodze i dziś próbujemy brokuły z rączki przed obiadkiem ;) zobaczymy ile zje. jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to niebawem dostanie baby carrots.
Oj cieszą, cieszą i to bardzo. jeszcze bardziej by cieszyly, gdybym na bieżąco (24h) mogła je oglądać, a nie tylko jak wracam z pracy, no ale cóż....
A muszę sie jeszcze pochwalić, że mamy drugiego ząbka :-)
a jak co to najwyzej polece po jakis mikser haha...cos trzeba zrobic na te swieta w koncu
Ja na początku emigracji do NL dlugo nie mialam miksera i częst-gęsto musiałam sobie radzić... widelcem:-D:-D:-D
A ja sie buntuje ! Mam te swieta gleboko w D i nie robie nic!Co najwyzej jajko w niedziele na sniadanie moge ugotowac :-D Nie mam czasu ani ochoty na szykowanie oraz pieniedzy na wielkie zakupy.Moj dopiero co zaczal robic,wyplaty jeszcze nie bylo a kupa rachunkow rosnie.
Łączę się z tobą w bólu odnośnie tych rachunkow. My też nie robimy nic specjalnego - ot bigos, tymbaliki z kurczaka rybę w ociie i duuuuużą ilość jaj. Na poniedzialkowy obiad kluski śląskie i rolada - czyli właściwie to co w niedzielę....
Bo Młoda się uparła że będzie spać na mnie... nawet nie u mnie w łóżku a na mnie...Dopiero około 3.30 udało mi się ją położyć do łóżeczka...
Agss moja Olivia tez tak przespała kilka nocy. Przypuszczam, że jest to spowodowane bólami brzuszka. Jak masz espumisan w kropelkach to zapodaj i obserwuj
Ayni ja nie dawno sie chwalilam ze moja 3 butle pije a ostatnio ja opetało :) wypije wieczorem , w nocy , nad ranem no i jedna popoludniu wiec narazie 4 naliczylam:) nawet jak dostala kaszke na wieczor to jeszcze potem mleko.... hehe albo to juz ja nie syci , nie wiem, jest niby mleko dla dzieci głodnych ale ja juz kicham , mleka nie zmieniam hehehe
Madzia, wiem ze Twoja mała miala ostatnio problemy przez mleko, więc nie polecam metody, ale ja odwrotnie do tego co mi w CB przykazali robię Olivi gęścielsze mleko na noc - 180ml i 7 miarek mleka i od kilku dni mala wypija o 24.00-1.00 i śpi do rana czyli do 6.00. Widocznie taką ma potrzebę. A w ciągu dnia to też potrafi jeść jak smok - niemal wszystko co my jemy. Jak tylko widzi ze ktos ma łyżkę lub widelec to od razu krzyczy "AAAAAAAAMMMMM":-D:-D:-D:-D

Madziula no moja to na początku równo co 3h... zegar w głowie miała :-D

Iskierko właśnie nie mam... mam infacol tutaj mi dali w aptece... ale cholerstwo coś nie bardzo pomaga...:no:

Chociaż dzisiaj cud się stał... w nocy Młoda spała w łóżeczku, budząc się tylko na karmienie i zaraz zasypiając... więc i ja się wyspałam :-D

Heloł Kobitki,

Ale dzisiaj miałam hardcore w nocy. Małej idzie 5 zębów na raz, z czego jeden się przebił. W nocy dostała temperatury i straaasznie płakała. Na szczęscie mam ibum w syropku. Do tego z tej temperatury wychlała całą flachę wody i flachę mleka. Dopiero po dłuższym czasie zasnęła. Może teraz zaśnie po kaszce, bo coś oczki trze. Pogoda za oknem całkiem ładna, tylko...mój komputerek mówi, że jest -1 stopień...wtf? :crazy::eek:

hej...

Astrid moja taka mala rada co do goraczkowania przy zabkownaiu i ogolnie przy chorobie...jak dziecko goraczke ma nie podaje sie wtdey mleka- zastepuje sie go glukoza badz wlasnie woda...mleko powoduje powolny spadek temperatury a nawet jej stale utrzymanie i czestsze nawroty...- kiedys wlasnie mi to w CB powiedziala lekarka bym nie podawala mleka przy goraczce, bo dziecko wtedy sie bardziej meczy...

A u mnie dzis marudzenie najmlodszej od samego rana..ehh
Na dodatek czekam na ksiegowa i znowu leci sobie w kolki...ciagle sie umawia i nie przyjezdza :/ juz mam tej kobity dosc chyba czas na zmiane bo w takim tepie to ja sobie moge zalatwiac...:/

reklama
Dzień dobry ;)
Agss raz lepiej raz gorzej, niebawem bedziesz sie wysypiac ;)
Ja tez pospalam ; o)) jak rano mnie obudzil budzik M to az zasnac spowrotem nie moglam.
Astrid no i sie zaczęło :D jazda bez trzymanki.
Nie zazdroszczę ; (
Kacha dzięki cieszy mnie to zes ty tez dumna razem z matką. Ale mam teraz radoche. A Adas jaki zadowolony! Teraz mnie nie dziwi czemu go nudzilo karmienie łyżeczką. Przecież to nudne jak flaki z olejem i mdle jakies. Odkryłam też po co sa te sliniaki pelikany. Koni3cznie będę musiała kupić.

A mi trochę smutno. Mama miala dzis wieczorem przyjechać ale autko nie gotowe jeszcze od mechanika i nie da rady już w tym miesiącu. Buuuuuuu

Do góry