reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

ano i jeszcze zapomnialam dopisac ze rozmawialm wczoraj z ta "znajoma" i od czwartku po swietach bede zajmowala sie jej coreczka...jej corka dopiero zjezdza tu do holandii wlasnie po swietach takze bedzie to dla niej nowosc ale fajnie bo mala jest starsza od moich a oni lubia starsze dzieci beda mieli frajde :)
Umowilam sie z nia na 20 euro za dzien. wiec mysle ze ani duzo ani malo jak na siedzenie w domu...a zawsze 20 euro wpadnie.

reklama
madinld zdrowko...jak zwykle z rana my same tutaj hehe :p

Wez mnie nawet nei starsz...bo chyba pojde po tesciora i zrobie haha bo do @ mam jeszcze poltorej tygodnia haha.... Ogolnie to ja biore tabletki od 1,5 roku anty ale i tak zawsze co miesiac mam stresa...ty bardziej ze wszedzie pisza ze jak sie bierze tabletki ant i zajdzie sie w ciaze to krwawienie z odstawienia i takwystepuje wiec jak tu sie zorientowac ze sie jest w ciazy hmm?
Mysle nad spirala by zalozyc...ale po dzisiejszym snie nie wiem czy bedzie to mozliwe hahahahahaha :p

madinld Kacper chodzi tam hmm...bedzie 3 tydzien...i wiesz co mysle ze lubi tam chodzic...bo jak rano sie ubieramy nie mam problemow z nim...chetnie sie ubiera mowi ze idzie do przedszkola bo w przedszkolu jest fajnie sa zabawki itp...ale jak tylko rozbieram go w psz to zaczyna sie placz...pani mowi ze szybko po moim wyjsciu sie uspakaja i jest dobrze...no ale ze narazie tylko obserwuje....

marzenka 3 tygodnie to króciutko. Myslę, że za kolejne 3 już będzie lepiej i się przyzwyczai. Ja Cię kochana nie strasze. Nie bierz tego na poważnie. Czasem śnią się nam rzeczy których się obawiamy, boimy albo to czego chcemy. A Ty pisałaś, że nie chcesz juz miec więcej dzieci, więc pewnie myslałaś o tym i się stresowałaś i stąd ten sen. Nie stresuj się:-)
Ja też myslę o założeniu spirali. Juz tak mysle odkąd mała się urodziła i jakoś nie mam czasu, żeby się za to wziąć, Tak szczerze to nie wiem czy jestem do końca przekonana czy chce tą spirale. One mają swoje wady, a ja mam nadżerke z tego co wiem. Zdiagnozowali mi ja w Pl, a tutaj ją leczyłam. Potem jak byłam w ciąży okazało się, że nadal ją mam, ale nie jest duża i na dodatek w ciąży miałąm jakiś torbiel i jakoś nie umiem się zebrac do lekarza z tym, żeby to sprawdzić. Wiem, że powinnam, ale jest tyle innych ważniejszych rzeczy...Z tego co wiem, to najpierw musze pozbyć się nadżerki i tej torbieli jeżeli dalej ją mam,a dopiero potem zakładać spirale. Zawsze chciałąm miec dwójke dzieci i mam parke i to mi wystarczy.

madinld tak musisz najpierw wyleczyc wszystko i ewentualnie wtedy zalozyc...ja sie juz w pl dowiadywalam o spirale bo kuzynka wlasnie ma 3 letnia i jest bardzo zadowolona akurat niedawno zdjela musi iles tam przerwy miec i potem znowu zaklada...Spirala chyba jest najlepszym wyjciem dla tych ktorzy nie chca miec juz dzieci przynajmniej tak sie dowiedzialam...dlatego dla mnie byloby to najodpowiedniejszym wyjsciem z sytuacji. ja tez mam parke i na tym koneic...chociaz moj K to ciagle mi mowi o 3 ale ja zdecydowanie nie chce juz..moi sa rok po roku i ciagle siedzialam w pieluchach nocnym wstawaniu za dlugo juz to wszytsko trwa haha :) Tym bardziej ze nie mam nikogo tutaj do pomocy...w pl mialam mame...tesciow na upartego i jakos to bylo a tu sama jak palec od rana do prawie wieczora :/

marzenka każda kobieta powinna mieć tyle dzieci na ile się czuje. Ja od zawsze wiedziałam, że chce dwójke i nie więcej. Mój mąż się naszczęście ze mną zgadza. Ja już nie czuje się mocna na tyle, żeby być w kolejnej ciąży....może i dałabym rade, ale boję się. Moja ciąża z Sofijką była bardzo ciężka i swoje przeżyłam, nie chce żeby to się kiedykolwiek powtórzyło......:-( Podziwiam te kobiety które czują tą moc instynktu macierzyńskiego do tego stopnia, że decydują się na kilkoro dzieci i potrfaia je wychować tak jak trzeba.
Wiem spirala to najlepsze rozwiązanie i wkońcu musze się za to wziąć. Zapisze się do ginekologa na wizyte, postanowione!
Zgadzam się bez pomocy ciężko czasem jest, ale trzeba sobie radzić.

witajcie
widze ze dzis znow polemika miedzy dwiema paniami:-):-)

madi co do gotowania ale ja tez sie chyba wypalilam, a krupniczek mialam w zeszlym tygodniu, pycha
Co do spirali to jakos sie boje, biore tabletki i na razie dobrze mi z tym, chociaz maja skutki uboczne, ale co nie ma skutkow ubocznych:eek:
A co do dzieci to ja chcialabym miec jeszcze jedno:-), ale nie za szybko. Podziwiam ludzi ktorzy maja po 4 lub 9, mam znajomych co pochodza z licznych rodzin i fajny kontakt ze soba utrzymuja i ta otwartosc.

Dzis wstalam polamana jak cho...a, prawa lopatka nawala, lewy nadgarstek, normalnie sypie sie dziewczyny:no:

a moja mala taka menda bo zeby jej ida na dole dwa na raz, mysle ze ta jej choroba ma z tym zwiazek

ewelina wspolczuje...ale ja nadgarstek tez ostatnio 2 tyg przechodzilam...i tez lewy haha :) bolalo jak cholera od wczoraj dopiero cos lepiej...wiec nie martw sie sypiemy sie obie...bo nie co rusz to tu strzyknie tu zaboli hehe...

Mi krupnik juz dochodzi...ale ja cos ostatnio checi do jedzenie nie mam...jak tak dzien w dzien gotuje to sie tym gotowaniem tak najem ze potem mi sie odechciewa...heh...ale za to super ciacha kupilam adwokatowe mmm...do popoludniowej kawki...ktos chetny? zapraszam...:)

Hej!
Uuuh jakie dzisiaj moje dziecię marudne... i na dodatek praktycznie cały dzień by przy cycu siedziała... próbowałam smoczkiem oszukać ale smoczek be... teraz w końcu padła (na kanapie - box też dalej nie fajny) i udało mi się obiad wstawić(u nas dzisiaj zapiekanka szpinakowo - ziemniaczana).
A jutro mamy pierwszą wizytę w cb:szok:

Współczuję Wam idących zębów... (i aż się boje co to będzie u nas).
Ewelina ja też jadę na tabsach i z nich mam moją Małą:-D Kiedyś też marzyła mi się 3ka dzieci ale jak będzie - kto wie? Po moim porodzie chwilowo mi się odechciało...
Marzena - smaka mi narobiłaś ciachami - ja uwielbiam wszystko co słodkie:-D

Witajcie.

Ewelinka & agss cierpliwości z dzieciakami. Mój krasnalek to taki grzeczny ostatnio że wszystko można zrobić. Nawet okna bym ogarnęła ale zwyczajnie mi zimno.poczekaja jeszcze trochę ; D

Ja dziś gotuje thai curry z kurczakiem i mleczkiem kokosowym oraz brązowy ryż.
Ciasto też bym zrobiła może jakieś z jabłkami. Tylko masła nie mam.

Ja z tabsow zrezygnowalam ;) i spiralki też bym się bała. Niestety nie ma metody pewnej w 100% i trzeba wybierać co nam osobiście pasuje.

A ma jakieś dziwne kupki coś jak krolicze bobki i cholera nie wiem z czego to. Dałam 3 śliwki i wyszlo kilka bobkow. Wczoraj malo pil może tp dlatego?

reklama
Agss to mnie teraz pocieszylas tymi tabsami...a mozesz powiedziec mi czy jak zaszlas w ciaze podczas brania tabletek to krwawienie ci ustalo z odstawienia czy nie...?jak nie to jak zorientowalas sie ze jestes w ciazy...? bo ten temat mnie wlasnie bardzo ostatnio meczy...

a ja wlasnie zmylama rozjasniacz z mojego lba...i jestem zla na siebie na maxa...tak mi sie spieszyla z tym farbowaniem a moglam poczekac na kolezanke a po co...niedosc ze przy moich zdolnosciach braklo mi na pol glowy...to jeszcze gdzieniegdzie mam niezle luki bede wygladac jak glupek...czekam az wyschna to wyprostuje i zobacze co z tym fantem zrobic ehhh :/

Do góry