reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Bernadetka zazdroszcze po zcesci wyjazdu do pl :) my tez mielismy jechac ale na swieta ale niestety moj nie dostanie wolnego a ja z 2 nie dam rady w podrozy...chyba by mnie musieli w kaftanie w polowie drogi zabrac do psychiatryka haha :)
Madzia miala sznase zobaczyc moja Oliwcie w akcji heheh :) co nie Madziula?

a wakacje to chyba w tym roku w pl odpuszcze bo w tamtym roku bylismy i nie milo sie to skonczylo dla nas...a jak zwykle chodziloo tesciow hehe itp...wiec chyba nie ma to sensu psuc sobie nastepnych wakacji hehe...

reklama
Muszę się Wam pochwalić. Moja mała dzisiaj pierwszy raz zjadła cały obiadek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)

My wybieramy się do Pl za miesiąc. Pierwszy raz pojedziemy w tak daleką drogę z dwójką dzieci. Już się boje.....My jesteśmy tak zmęczeni tą ciągła bieganiną i tym co działo się przez cały 2012 rok, a było naprawde ciężko, że stwierdzilismy, że nie pojedziemy w tym roku nigdzie daleko na wakacje. Pobyt w Pl będzie dla nas odpoczynkiem i może gdzieś wyskoczymy sami na kilka dni....zobaczymy. W Pl są dziadkowie i mam nadzieje, że nas odciążą. W końcu wnuków nie mają na codzień, a wnusie zobaczą pierwszy raz!
Dopiero była wigilia, a juz wielkanoc....ale ten czas leci.

madinld ja mysle ze u Ciebie taka podroz nie bedzie straszna...Karolek juz jest duzo chlopczyk w porownaniu z Sophie takze mysle ze nie bedzie tak zle :) dacie rade...U nas wyjazd to tylko na noc wchodiz w gre

Wlasnie dziewczyny a co przyrzadzacie na te swieta do jedzenia? hm..?

19marzenka88 no mam nadzieje, że nie bedzie strasznie. O Karolka się nie boje, bo on od zawsze lubił jeździć i nawet wyjazd w tak daleką podróż nie był problemem. Ale ta moja Sofijka to zawodowa maruda jest. Niby na noc pojedziemy, ale wiadomo co jej odbije.....a czasem czadu umie dać:szok:

A co na święta zrobie...o kurde to już w ten wekend! Nie mam pojęcia. Muszę poszukać inspiracji w necie. Planujemy zaprosić teścia na święta, bo akurat jest w Nl. Co chłop będzie sam siedział. Ja tam teścia lubie.

Ja nie wiem. Jeżdże na te zakupy i kupuje tyle, żeby starczyło gdzies na póltorej tygodnia, a po paru dniach w lodówce znowu głodujący pingwin.....

hejka
melduje sie:-)

co do swiat to na pewno zuek z biala kielbaska, moze jakies miesko upieke, a jeszcze salatka i zimne nozki(galaretka), dalej pomyslow brak.

agss podaj adres to jutro wysle:-)
berni dobra jestes, zzzzzzzzlllllllllllloooooooooooo:-D:-D:-D, ja zawsze w niedziele mam lenia, moj w kuchni urzeduje
astrid gratulacje zabka
marzenka, madi ja tez tu sama bez rodziny i zawsze 2 musze ciagnac ze soba, no czasami 3 bo dochodzi synek kolezanki, ach trzeba sobie jakos radzic

No i w pt bylam u tego lekatrza z mala i dostala syrop: Eek:: Eek:, na pluckach czysto, ale kaszxel nadal jest i spikol tez, dpbrze ze goraczki ie ma:tak:

Wpadne pozniej bo po starsza trzeba sie zbierac, i jak zwykle mala musze zostawic sama, dobrze ze chociaz spi, wiem wiem zle robie ale nie bede budzic dzidzi przeciez

Marzenka Czy chce tesciowa? oczywiscie ze nie chce, ale to jedyne rozsadne rozwiazanie, u znajomej bede zbierac te maliny o tak :D ooo ona bedzie mi placic bo sama nie ma kiedy tego zrobic. wiec zadne opiekunki/zlobki nie wchoza w gre :/ za duze koszty, bede tam okolo 12 godzin.

A opiekunki jak pisalam po 5 e jak nie wiecej. np. moja sasidka powiedziala ze moze sie zajac moim malym ale che na godzine 5e a jak miala by gotowac dla niego to5,5/6 :/ troche duzo... no ale... dlatego zostaje tylko moja UKOCHANA teściowa :p

Na swieta nic a nic nie robie, swiat niebedzie u nas wic nie mam po co. B. idzie dopracy do godz. 18 sobota/niedziela/poniedziak wiec co to za swieta? :( zrobie tylko barszcz i moze salatke niewem...

Dzisiaj przyszly do mnie "te" dni :( jestem umierajaca...

ewelina ja tez moja zostawiam jak ide popoludnio po kacpra...tez spi wtedy hehe :) no ale rozbudzac ja bezsensu...a i tak nie ma mnie mac 8 min...heh...

dziewczyny ratujcie...

dostalam w psz taki list hahah i nie wiem co z tym zrobic...tzn przetlumaczylam sobie go mniej wiecej ale potrzebuje porody...jest to list gdzie pisze "themabrief : hoera,een baby!" no i opisane tam jest wszystko o dziecku ze jak placze to mleko sie daje badz pampka przewija itd....na drugiej stronie sa obrazki np butelka i jak po hol sie nazywa...i trzecia karta to rysunek do pokolorowania...no i ja nie wiem co mam z tym zrobic...po co to daja? czy on ma ten rysunek pokolorowac i dac im z powrotem czy to jest tak do przeczytania niby dziecku i wszystko? czy zawsze takie cos daja takie tematyczne listy dla dziecka...?

marzenka to raczej jest właśnie taki tematyczny brief. Mój syn ciągle przyniosi ze szkoły kartki z słówkami do nauki albo jakieś kolorowanki albo obrazki z słówkami. Dają to po to, żeby ćwiczyć z dzieckiem w domu. Jakby trzeba było coś przynieść do napewno dostałabys brief na ten temat.

berni to faktycznie swieta do dupy:no:. A co to za znajoma co tak zdziera z kolezanki, a co ona mialaby gotowac, normalnie przesada. Przywiez malego do mnie, z checia POMOGE:-). Do mnie znajome podrzucaja dzieciaki i siedze z nimi za free. A teraz lez i odpoczywaj:tak:

reklama
Do góry