reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Człowiek nie śledzi forum a tu coś się dzieje ;-). Alexja - jak tam na wakacjach? Zazdroszczę siedzenia w ciepłych krajach, bo w Holandii głowę urywa i zimnica.

Maja od tygodnia albo śpi, albo się pokłada, albo tula. Dzisiaj patrzę...a jej się jeszcze nie przebiły 4 ząbki na górze :szok:. Idą idą i wyjść nie mogą, ale są widoczne. Biedna.

Wczoraj tak szalała mi na łóżku, że się buzią uderzyła w nocny stolik :baffled:. A odsuwałam ją do niego raz, drugi, trzeci, pięćdziesiąty...uparła się i...bach...ma siniaka na poliku :wściekła/y:. Uparciuch jeden.

reklama
Dobry....

nie no pogoda wymarzona, nic tylko palnąć sobie w łeb.... a pierdziele, do sklepu sie nie ruszam.... 0 stopni a wiatr jak na antarktydzie.....

Astrid biedna Majeczka :) no ale tak to z dziećmi jest , musi sie pare razy zetrzec ze sciana zeby sie nauczyc że to ała :) no taki etap przed nami:)

Witajcie,
ja byłam u rodzinnego i dostałam skierowańie do gina. Teraz musze odwołać wizytę u ołożnych prawda? Noi zadzwońić do szpitala i umówić się na wizytę, z lekami to tak jak myślałam tu się ńie stosuję a progesteron dostanę dopiero jakby wystąpiły skurcze. No właśnie jak to jest z tymi wizytami i cc w szpitalu, czy ja będe za coś płacić? Mam ubezp w vgz za 128 e i chyba muszę tam wycztać co mi się należy co? Boszeee jak dzisiaj pizga, ja zaraz do fryzjera jadę robić się na bóstwo:-) może mi łba nie urwie tak wieje.
Miłego wekendu!

Karola wielkie dzieki za info :)

Astrid bidulka mala..ale jeszcze nie raz nabije sobie guza czy siniaka-jak to dzieci :)

Necia pochwal sie potem fryzurka ;D

A ja wlasnie wrocilam z Jumbo i zaluje ze w ogole wyszlam...nie umialam upchac wozka przy tym wietrze to jest nie mozliwe jak tam wieje...:/ juz nigdzie sie nie ruszam...porazka jakas :/

Moi jacys marudni dzis :/ i chyba zaczne sprzatac jak pojda spac bo teraz nie ma sensu co chwile jecza i mi nie dadza nic zrobic :/
Mojej Oli tez zabek sie wlasnie przebija...maly kiel hehe :)

jak dobrze że czasem goście przyjeżdżają, to jest najlepsza motywacja żeby posprzątać i to w miare szybkim tempie.... sama sie zabierałam juz 3 dzien heheh no ale czysciutko i pachnie :D

oj to miałam wyczucie zeby nie wychodzic z domciu :)

u nas spokój, mała własnie padła w boxie i chrapie a ja sobie myju myju podłogi :)

Necia dobrze ze masz polskie leki ;) wizyty u położnej i cc pokrywa ubezpieczenie. Jak masz duże własne ryzyko to mogą pociągnąć za dobę szpitalna jak bedziesz leżeć w szpitalu na kontroli ale to najlepiej się osobiście dowiedzieć. Co roku coś zmieniaja w vgz i ja akurat miałam u nich ubezpieczenie basis i poród był gratis (ze wskazań med) ale za 1 dobe w szpitalu mi pociagneli 161 eur z eigen risico.

Nie ma jak to facetowi zostawić dziecko pod opieką. .. wisi na lodówce schemat posiłków Adama on je teraz 3x dziennie mleko a mój szanowny małżonek zamiast owoców podał mu 180ml mleka. Wrrrr...

Ale chociaż odespalam conieco. Z dworu nici, z zakupów nici, strach wychodzić w taki huragan.

Ayni cali faceci,ale dobrze ze przynajmniej dal cos Adamowi hehe lepiej rydz niz nic :)

Apropos porodow tak sie zastanwiam wlasnie jak np ja pierwsze dziecko urodzilam naturalnie a drugie musowo musiala byc cesrka dlatego ze mam uszkodzone spojenie lonowe ktore uszkodzilo sie przy pierwszym porodzie to np jakbym zaszla kiedysssssssss w ciaze to co musze miec cc? tzn ja wiem ze dla mnie porod naturalny bylby w tym przypadku niebezpieczny ale ogolnie chodzi mi o to czy jak raz sie ma cc to juz potem tylko i wylacznie cc?

reklama
Wieje, sypie, zimnooo :O co to ma byc?

Co do poloznych ja tez na swoje nie moge powiedziec zlego slowa :) zawsze o wszystko pytaly, i pomimo mojego dukania jezykiem zawsze sie dogadalismy :)

Oglaszam ze TESCIOWA pojechal :D :D ;D :D :D chyba musze to opic :p

Ayni to ci zrobil mezulek :D hihi

Do góry