reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
To jest wlasna dzialalnosc? Nie wiem nie znam sie. Z tego co slyszalam od kolezanki, ktora ma zaklad fryzjerski to trzeba prowadzic taka dzialanosc przez min 5 lat.

A mialam napisac jeszcze o chusteczkach nawilzonych dla dzieci. Ja uwielbiam Zwitsala. Nie sa takie mokre i ladnie pachna. Na poczatku uzywalam Pampersa. Ostatnio kupilam bo mialam kupon, ale czekalam zniecierpliwoscia, az sie skoncza:-) Ta wilgoc powoduje, ze sa zimne.
Kiedys tez kupilam z etosa chyba z oliwka i masakra. Emka ciagle miala jakas wysypke na pupie.

My też dowiadywaliśmy się o kupno... u nas z tym problemu nie byłoby, oboje pracujemy na stałe ale... no ja się boję jednak, bo jakby nas zwolnili albo bo ja wiem firma by zbankrutowała/zamknęła się i zostalibyśmy bez pracy to klops... a sprzedać dom teraz wcale łatwo nie jest, ceny spadły i można potem zostać z długiem...
No i nie wiem jak teraz jest z tym zwrotem bo słyszałam że dostają tylko Ci co kupili do zeszłego roku dom. Że od tego już się nie będzie dostawać (nie wiem czy to w końcu weszło czy nie).
Nie przepadam za ryzykiem że tak powiem (;

A co do chusteczek... ja właśnie mam pampersa, mokre fakt ale mi się nawet podobają (;

Agss co do ryzyka to ja tez nie przepadam, ale z drugiej strony gdzies mieszkac musze. Sama na to musze zapracowac i nikt mi nie pomoze. Dlatego co to za roznica komu ja bede placila, a w najgorszym wypadku poprostu bank zabierze dom i tyle. Wole placic i wiedziec, ze to kiedys bedzie moje, a nie na darmo komus kieszenie wypychac i sie bac, ze nagle stwierdzi, ze mam sie wyprowadzic.
Oczywiscie mozna czekac na mieszkanie socjalne, ale dla mnie to troche za dlugo.
Jak juz wczesniej ktoras pisala rata mojego kredytu wychodzi troche ponad 500 e bo dostaje dofinansoiwanie.
TEz slyszalam, ze maja zniesc pomoc w placeniu, ale szczerze to niewiem co w tej sprawie postanowili.
Tak szczerze to jak chcielismy kupic mieszkanie to byl moment w ktorym mielismy juz dosc tych wynajmowanych pokoikow, czy mieszkan za 800e.

Ostatnia edycja:
zaklad fryzjerski wydaje mi sie to co innego niz zzp bo w zakladzie musi miec pracownikow pod soba a zzp to firma jednoosobowa ale nie wiem nie znam sie moze tez musi ja miec 5 lat no zobaczymy jak sie zdecydujemy co robic

Ja rówńież wolę płacić na swoje jak na czyjeś, a co zrobisz jak was zwolnią i za co zapłacisz wynajem? Od tego roku chyba nie można odliczyć odsetek od kredytu a to rocznie wychodzi spora suma, mieszkańia kupione do konca 2012 r lapia sie na te odliczenia , my sie zalapalismy. Mamy swoje, wiem ze remontuje swoje i swoje płace :-D

Ja was dziewczyny podziwiam za odwage z tymi kredytami na cale zycie. Chociaz mysle, ze gdybym byla w innej sytuacji i nie miala mieszkania i musialabym wynajmowac za gruba kase to tez szukalabym innych rozwiazan..
Ja znam kilka osob z hipoteka i nie mialy pozytywnych doswiadczen, byli po prostu uwiezieni w swoim mieszkaniu, bo przeprowadzic sie i sprzedac wcale nie tak latwo.

Agss ja wlasnie mialam pytac czy zdecydowaliscie sie na ta hipoteke, a i dostalam odpowiedz ;
ja sie uzaleznilam od zapachu pampersowych chusteczek baby fresh z balsamem. Pupa jakos lepiej wyglada, bo czasem takie zaczerwienienie mial pod jajeczkami, nie wiem czy to luieruitslag czy zwykle podrzanienie.

Moj krolewicz dzis zorganizowal pobudke o 5 i za cholere nie chcial dalej spac, nie musze wam mowic jak sie czuje. :baffled: Dobrze, ze chociaz slonce trzyma mnie z otwartymi oczami.

Ayni to sie kupuje mieszkanie, w ktorym sie troche pomieszka, a nie z zamiarem przeprowadzki w najblizszym czasie.
Ja ma nieduze w bloku, dwa pokoje plus salon i dobrze mi tu. :tak: Jakos specjalnie wymagajaca nie jestem:-) Moze kiedys.....
A no pewnie, ze marzy mi sie wielki dom z ogrodem, ale jak sobie pomysle, ze w pl wielka d... i nawet nie ma co marzyc o wlasnym normalnym mieszkaniu to mi sie podoba tak jak jest teraz :-)
No ale oczywiscie kazdy robi jak chce. Takie jest moje zdanie.
Wspolczuje pobudki. Emka tez ostatnio budzi sie ok 6 rano, ale za to spi bez przerwy od 20:-)

reklama
Necia w najgorszym wypadku gdybym nie miała za co czynszu płacić zacumowałabym u rodziców, z wynajmu można zrezygnować od razu a ze sprzedażą niestety nie masz gwarancji że szybko kupca znajdziesz.
No i te ryzyko że sprzedasz taniej niż kupiłaś i zostajesz z długiem do spłacenia.
Ale to po prostu moje zdanie jest i wiem że gdyby wszyscy tak myśleli to nikt nie kupowałby mieszkań (;
Zresztą gdybym może i pracowała w pewniejszej firmie to kto wie:)

No zbieram się bo o 12.00 idziemy oglądać :)

Do góry