reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
Mamo ZIM czyli u was tez odczyn po BMR? u nas jak pisałam była wysypka, jednodniowa i nic poza tym.
Dzis byłam u położnych ale... nie wiedziałam ze tam trzeba się umawiać i pocałowalismy klamkę :) jutro dzwonimy się umówic.
Dziewczyny a co wy za listy dostajecie ad. mieszkania? oświeccie mnie

Necia rejestrujesz sie na stronie, odcazas mieszkanie ktore cie interesuje i czekasz. potem przysylaja ci list (u nas pierwsza 10 dostaje list) i idziesz ogladac, jesli jestes na pierwszym miejscu to mozesz go wziasc jesli ci odpowiada.

A ty jestes z moic okolic wiec mozesz sie zarejestrowac na stronie " Thuis in Limburg"

Chyba dobrze napisalam :D

Ostatnia edycja:
hmm tzw. socjalne?

nie dziekuję, tak tylko pytałam, my w grudniu kupilśmy tu dom, wiec jestesmy na swoim :)

ale nie wiedziałam o co chodzi z tym listem hehe

Ayni niezły jest ten Twój kot. Ale przynajmniej nie masz problemu jak na urlop jedziesz.
Właśnie się zastanawiamy z męzęm czy nie pożyczyć jakiegos kota. Tylko, że u nas jest taki problem,że mieszkamy na 1 pietrze a dom jest dość stary drewniany więc myszy mają wszędzie dziury.
Jak będzie kot to one pójdą do sąsiadów albo pod podłogą będą siedziały. a potem wrócą..
Na początku szkoda mi ich było (widziałam wtedy jedna tylko) ale jak wstałam w nocy i ona zapierdzielała po szafkach albo budziło nas szmeranie a okazało się,
że jest na metalowym stojaku i wyżera batoniki. Nie wiem jak tam wlazła bo to stojak z drucików. Po jakimś czasie 3 się złapały ale to daaaawno było. A są jeszcze bo widziałam i za nic nie chcą się złapać.
Myśleliśmy o przeprowadzce ale na razie kasy na to nie ma a poza tym liczymy po cichu, że z woningnetu w końcu coś trafimy.
no szkoda tego Twojego chomiczka....:-(
My też w Polsce mamy owczarka i jest świetny ale niestety tu nie ma możliwości trzymania takiego psiaka.
Agss szkoda, że nie bardzo to mieszkanie...ale dziewczyny mają rację, w końcu trafisz na takie co Ci się spodoba i nie ma sensu brać pierwszego lepszego.
Iskierko też "mamy"gratuluję
necia zazdroszczę Wam domku....
Dziewczyny może któraś z Was albo ktos z Waszych znajomych miał doczynienia z kredytem hipotecznym??? Wiecie może jak to wygląda...kiedyś czytałam, ze nie tak trudno się go dostaje ale jakoś nie chce mi się to wierzyć.
Acha też widzialam to tej firmie Nesh no i jak by mi do pół roku załatwili takie mieszkanie jakie mi się podoba to byłabym w stanie się poświęcić i dać t 38 na mies.

Ale pytasz o kredyt hipoteczny tu w Nl? Jesli tak to my mamy :) co chcesz wiedziec? Pomoc przy kredycie mielismy od Polki, ona dala nam wykaz co musimy miec ile zrabiac itp. By dostac tyle i tyle kredytu. Wszystko poszlo bezproblemowo i od 15 grudnia jestesmy na swoim, w zasadzie ja z corcia przyjechalysmy tu juz na nasz dom

a ja sie witam dosc wczesnie..u mnie od 7 bajki w tv...Moj K ma dzis wolne bo rozlozylo go na amen...
A ja wczoraj bylam na zakupach i nioslam ciezka reklamowke i chyba nadwyrezylam reke...caly nadgarstek mnie boli nie moge poruszac dlonia :/ pierwszy raz mi sie takie cos przydazylo :/

A jesli chodzi o kredyt to ja sie nie znam...ale pytalismy tez tu o hipoteke bo chcielismy kupic i babka co pracuje jako tlumacz wlasnie przy kredytach itp... powiedziala nam ze jezeli nie jestesmy tu 5 lat to dostaniemy kredyt ale splata jego jest bardzo duzzzzaaa...i ze duzo polakow ktorzy pobrali takie kredyty maja teraz ciezko ze splatami bi raty sa bardzooo wysokie,nie wiem czy to prawda ale jezeli tak to my jeszcze 2 lata musimy poczekac w razie czego...

dzisiaj wykorzystam obecnosc K w domu i zabieram sie za porzadki w garderobie bo mam tam sajgon nieziemski :/

Mój mąż jest tu od litopada 2011 i nie wiem czy rata jest taka duza, bo za dom placimy 617 e sa to raty stale, mamy bardzo doba hipoteke. Z tych 600 gmina zwraca nam miesiecznie 150e wiec ta rata suma sumaum jet malenka. Jak sie cos nie powiedzie zawsze mozna sprzedac, nieruchomość to najlepsza inwestycja. Aaa i kontrakt stały musi być, ja nie pracuje.

Nie musi ktoś mieć kontraktu stałego. Jeżeli pracuje sie na kontrakty czasowe wystarczy, ze pracodawca podpisze papierek, w którym zadeklaruje, ze nie zwolni. To do niczego go nie zobowiązuje, dlatego w sumie żadna gwarancja heh. No i chyba w takim wypadku muszą być min 3 jarograave, z 3 poprzednich lat.

reklama
Do góry