reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Wpadam jak zwykle napisać posta...

Co do mieszkań to jeśli ktoś chce w NL zostać na stałe to pewnie oplaca się brać kredyt bo kiedyś to będzie "Twoje"...z drugiej strony jak już się będzie stara babcią to żeby mieszkanie/dom było przepisane na dziecko lub można by dac pieniądze ze sprzedaży tego swojego mieszkania swojemu dziecku trzeba zapłacić strasznie duży podatek...i wtedy to już masakra:no:.
Tak czy siak jak masz kredyt to możesz sobie go odliczyć od podatku.

reklama
a ja tak eszcze z innej beczki...wie ktos moze jak dojechac z hagi do parku rozrywki duinrell ? chodzi mi o jakis transport publiczny :) bo nie mam samochodu...wiem ze jada tramwaje na wassenar ale czy tam jakims dojade?
bo wlasnie siedzimy z mezem i planujemy jakis weekend i wybralismy ta rozrywke ale problem z dojazdem...help :)

Agss wspaniala nowina! Gratulacje!!!

Apropo przekasek...bylismy w niedz na holenderskich urodzinach,solenizant stal caly wieczor przy frytkownicy ,smazyl te rozne ich 'smakowitosci' i co chwila przechodzil sie wzdluz gosci z talerzem az wszystko rozdall i wracal spowrtem do smazenia i tak w kolko :baffled: Najdziwniejsza impreza na jakiej bylam.

jezdeeeeeeem

dzien dobry...

na szczescie sie ociepla bo rano jak trzasneło sniegiem to myslalam ze mnie cos trafi...

Agss Gratulacje!!! wiem jakie to uczucie bo rok temu tez dostalismy nowiutkie mieszkanko ktore robilismy od zera jak chcielismy takze super sprawa:)

co do kredytu , to ja też z dala od takich.... wole mieszkanie socjalne :):) i spokojna głowa...

hejka

agss gratulacje, nowe mieszkanko lol:-)

och ja tez bym chciala miec wlasny domek i to bardzo ale tez niezbyt podchodze do kredytow czy hipotek, dostalam nauczke z ktora do tej pory probujemy sie uporac, tragedia

chusteczki do dupci to ja uzywam jumbo, jakos takos mi pasuja

a moja starsza rozlozyla sie, lezy caly dzien i meczy mnie ze jej sie nudzi, jak ja nie lubie jak ona choruje, raz ze menda dwa ze mi jej strasznie szkoda:-(

cos tam mialam jeszcze pisac, ale nie wiem juz co

Agss super wiesci :) Gratulacje :**** teraz tylko do wyprowadzki :)

My tez mamy socjalne, i mam spokojna glowe :)

Ja uzywam husteczek Bebino bardzo mi odpowiadaja :)

Agss gratuluję :).

My póki co na wynajmowanym, ale nie tracimy wiary na list z mieszkaniem socjalnym :-D. Wolę to, niż pakowanie się w kredyty...poza tym...a nuż nam się trafi oferta pracy w innej części Holandii, czy w ogóle innym kraju? Tylko kłopot :no:.

Mała mnie dzisiaj nieźle wymęczyła. Ostatnio lubuje się we wspinaniu po mnie i tuleniu ze ślinieniem włącznie :-D. A jak muszę ją zostawić w łóżeczku i iść np. do wc... to jest maamaaaaa :baffled:. No ale trudno, przecież nie będę jej brać do toalety, czy żeby umyć zęby. Bez przesady. Na szczęście szybko się uspokaja i zaczyna bawić. Teraz (póki co) śpi ufff ;-).

W ogóle czekam na info od mojej bardzo dobrej koleżanki, bo na 99 % jest w ciąży :-). Biedna spanikowana i w szoku, no i smuci się, bo ma ciekawą pracę w domu małego dziecka z dziećmi 0-1 a przez kontakt z chorobami etc. od zaniedbanych maluchów, pewnie będzie musiała iść od razu na l4 :-(.

moja też troche marudna bo przeziębiona...............................................

w ogole to sie wkurzyłam bo wczoraj jezdziłam i szukałam nutrilonu 2 i nie mogłam znalesc a dzisiaj poszłam do sklepu pod domem i był !!!! szlak mnie trafił.... mam tylko nadzieje ze jej nestle nie zaszkodzi.... kurcze takie mieszanie mleka... jak ebdzie cos nie tak to pojde po nutrilon

echh... dzis chyba taki dzien .Moje pobily dzis wszelkie rekordy marudzenia!Obie wlaza na mnie i caly dzien rycza:dry:ale to ryyyyyycza! Taki ryk:szok: Normalnie pierwszy raz chcialam gdzies dzwonic po pomoc ale co z tego jak moj tel nie dziala:-D i jakos musialm sobie poradzic :tak:Tylko czekalam az przyjda sasiedzi ze skarga,bo pol dnia takich wrzaskow to zapewne slyszeli.Albo i pol ulicy slyszalo i znowu wszystkim bylo mnie szkoda.:-DUwielbiam jak ludzie patrza sie z politowaniem na mnie jak obie zaczynaja plakac :tak:

reklama
nic mi nie mowcie marudzeniu... moj tez caly dzien jeczy i ryczy... wiem co mu sie dzieje... teraz B go wziakl i gdzes pojechali... cisza.....

Do góry