reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Ja w ciąży skusilam się na muszle ale wybrałam lokalne, świeże, tak za mną chodziły że nie mogłam się powstrzymać.

Mój synek niestety dał dziś mamie popalić ; dzień kobiet chyba jest mu zupełnie obcy :D na szczęście mąż się nim zaopiekowal a ja sie zrelaksowalam nieco pod prysznicem. Dostałam żel pod prysznic i wodę toaletowa Replay.
M mówił że sprzedawca się dziwil czemu dziś tak pełno Polaków i w ogóle nie był świadomy co to w ogóle jest ten dzień kobiet.

Dziewczyny ja miałam termin na 20 września a powilam 15-tego. Nie było źle prócz jednego tygodnia kiedy były nieznosne upały. Chyba lepiej w lato z brzuszkiem niż w zime szukając jakiejś ogromnej kurtki :D a tak chodzilismy na spacery prawie codziennie i zamoczylam pare razy brzucha w morzu :cool: potem było ciepło i tez moglismy spacerowac z wózkiem fajnie.

A co do filmów to ostatnie weekendy mój M ma fisia na punkcie polskich filmów i oglądaliśmy już Karierę Nikosia Dyzmy, Pieniądze to nie wszystko i francuski numer. Aaa no i Ciało. coś by jeszcze obejrzal ale ja już pomysłów nie mam bo w niektórych filmach sa szybkie dialogi i nie nadazam z tłumaczeniem. Może polecacie jakieś inne komedie?

reklama
marzenka88 ja robiłam pasemka i podcinałam trochę( :tak:ale nie mam jak zrobić zdjęcia bo jestem w Polsce a nie wziełam aparatu :tak::tak::tak::tak:a dzisiaj z okazji dnia kobiet miałam u fryzjera 15zł zniżki
normalnie w szoku byłam:szok:

Wpolsce wczoraj było +15 a dzisiaj rano śnieg i jeszcze padał przez cały dzień , jutro wieczorem wyjeżdżamy do NL i słyszałam że i tam ma się zrobić zima:tak:

Dobranoc idę spać bo jutro pakowanie:tak:

Laru to było normalne badanie moczu u ciezarnej. Ja miałam kilka razy przez wysokie cisnienie. Badają zawartość białka przez zamoczenie takiego paska. Zależy jaki kolor on przyjmie. Mi tez tak samo strasznie puchly kostki, ale jak były upały. Może zadzwoń lepiej do położonej i powiedz jej to wszystko. U mnie takim badaniem wykryli niebezpieczeństwo, możliwość wyst stanu przedrzucawkowego. Po tym wywolywali mi poród.

U mnie bylo tak samo. Miałam takie cisnienie. Ja bym na Twoim miejscu, dla spokojnosci, zadzwoniła do poloznej. Możesz to zrobić przecież o każdej porze codziennie. Ona powinna mieć te paski do badań. Moje miały.

Wiesz co ja miałam wysokie ciśnienie od początku ciąży dlatego badaly mi mocz co wizytę. Raz im coś nie pasowało to wysłały mnie do szpitala na kolejne badanie. To było chyba jakoś koło 30 tc. Okazało sie, ze fałszywy alarm. Wszystko ok. Poza tym zawsze było ok. W 37 tc poszłam do poloznej. Zbadala tak jak zwykle i okazało sie ze mam za dużo białka. Wysłała mnie znowu do szpitala i już tam zostałam. Także niewiem czy to sie jakoś rozwijało. Stopy mi puchly już w maju także akurat to chyba związku nie miało. Widocznie tylko od gorąca.
Masz racje, lepiej sprawdzić niż potem żałować.

dzien dobry...

od wczoraj czarna seria.... wyszliśmy z domu a jak wrócilismy to padł dekoder i nie ma polskiej tv.... czarna dziura poprostu heheh

a dzisiaj jak miałam wyjsc z domu poprawić sobie nastrój to dla odmiany leje deszcz, nic tylko zakopać sie pod kołdre i do wieczora :(

Adstrid ma racje, dres fajny jest :D sama jak wstalam to wskoczylam w spodnie ala do yogi, ale nie ukrywajmy, to po prostu zwykly dres :-D

rozmawialam juz z rodzicielami i dzialalam w roli koordynatora miedzynarodowego. Po pierwsze przyjezdza do mnie ojciec w kwietniu, a mama pod koniec kwietnia chce jechac do Polski, wiec razem sobie wroca. Dla niej lepiej bo towarzystwo w trasie do rozmowy a i do baku cos wpadnie ekstra, moj ojciec ostatnio z busa jakis nerwowy wyszedl bo jezdza przez pol Polski i Holandii zeby im wygodnie bylo. No i ojciec przywiezie Adasiowi spacerowke, bo jakby nie patrzec tu 220 EUR a w Polsce 630 zl ... No i wszyscy zadowoleni hehe.

Ja innych planow niz lezenie w dresie na dzis nie mam. Jednocze sie z dresiakami.

Mi położna od 20 tyg co wizytę badała mocz... pewnie że lepiej dzwonić i się upewnić nawet jeśli fałszywy alarm.
Laru jeszcze trochę i też będziesz miała malucha przy sobie :) Byle nie za szybko bo też nie dobrze :)

A my dzisiaj na kanapie zasnęłyśmy i nieźle pospałyśmy:szok:
Zaraz mają do nas przyjść przyszli gastoudersy od Jas, chcą małą zobaczyć.
A potem na dwa dni do teściowej... jak nie wrócę znaczy że mnie za morderstwo zamknęli:-D

Madziula pech z tym dekoderem... a w Hadze chyba macie teraz nowy punkt gdzie można nowy zamówić? Razem z serwisem komputerowym (ostatnio oddawałam tam mojego laptopa do naprawy).

No nic miłego dnia (;

reklama
problem pierwszy rozwiązany, tymczasowo bedzie internetowa tv uffff

problem drugi pozostaje... nadal pada i nie zanosi sie na poprawe pogody, do kitu

Ayni ja już w dresiku i zaraz ide poprac firanki w domu :) bedzie swiezo :)

co do spacerówki, narazie dostałam taka zwykła parasolke w spadku wiec na krotkie trasy sie sprawdza a na dłuzsze niezawodna spacerówa :) wiec nowy odłozył sie w czasie :)

Agss czy mozesz podac mi namiar na ten punkt??? ciekawe.. musze w ramach umowy poprostu wymienic dekoder ale nie wiem czy takims czyms sie zajmuja bo teoretycznie polsatu za granice wywozić nie mozna wiec watpie ale spytac nie zaszkodzi :) na niedzieli znalazłam tylko punkt w rotterdamie ale to jest cyfra +.... ehhh

Do góry