reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Dziewczyny sory ze tak chaotycznie piszę, postanawiam poprawę. Tak jestem z Venlo mieszkam na Blerick :) macie moze namiar na jakąś polską położną chociaż, dobrze że rodzinnego mam polaka :) aaa czy występuje tu kwas foliowy pod jaką nazwę, powinnam łykać jakieś witaminki? nie

reklama
A ja dzisiaj zostalam pochwalona : wiem ze to glupie bo nie mam sie czy szczycic ale dla mnie to i tak duze osiagniece :) rozmawialm w CB po holendersku :) babka powedziala ze jak na nauke sama w domu idzie mi bardzo dobrze :) wzielam ze soba sasiadke aby mi pomogla gdybym nie rozumiala ale dalam rade sama :)

gratulacje!
a powiedz jak się uczysz , z czego?

Ayni dokladnie, ja teraz przy dziecku wiecej podlapalam. wiecej sie rozmawia z ludzimi i jakos wpada w ucho. trzeba, bo nikt cale zyci ne bedzie mi pomagal :)

W sobote jade pytac o prace, zdecydowalam sie ze czas wyruszyc :) najpierw popytam w miejscach gdzie pracowalam jesli sie uda to zaczne szukac nianki, chcialabym pojsc chociaz do wakacji na swoja ukochana truskawke i potem znowu od jesieni.

Agss ja tez dawalam na zadanie :) dziecko by z glodu padlo inaczej :)

Necia, powe tak wczesniej w pracy duzo sie nasluchalam, potem nie bylo z kim rozmawiac, alez kazda wizyta u polznej teraz w CB lapie cora to wiecej, zawsze sie pytalam dokladnie jak to sie wymawia, dobrze ze sie nie smialy :) teraz odwiedzam rozne strony i zawsze cos tez zapamietam, mam problem zeby szybko stworzyc zdanie ale powoli do celu :)
Na kurs tez chce sie wybrac ale teraz nie bede miala jak.

Ostatnia edycja:
ja tu jestem od połowy grudnia dopiero i samej cos tam cwicze ale nic mi nie wchodzi albo baaaardzo maleńko :( , na kurs ide wekendowy od kwietnia wiec to juz tuż tuż :)

necia ja bralam gravitamon, witaminy plus kwas foliowy, ale te sa troche drogie. wiem ze sa jakies tansze , ale z zelatyna, a ja akurat nie jem.
Bylas po ten test? :D

bernadetka gratki dla ciebie :)
ja probuje sie zabrac za ta nuke i zabrac sie nie oge...mialam zapisac sie do tej szkoly ale tez dupy nie cce mi sie ruszyc...tak przekladam z dnia na dzien...hehe...narazie posluguje sie tylko ang...no ale ten hol tez musze zaczac szkolic...

A ja dzis zrobilam zakup dla dzieciakow....zaopatrzylam je w nowe kurtki.mialam kupic tylko Oliwce bo mi wyrosla ze wszystkic ale byly po 10 e wiec wzielam i Kacperkowi a na prawde sa zafajniste :)

Dzis w sklepie mialam akcje z Kacprem bo zachcalo mu sie siku a tu ani wc ani drzewka na zewn hee szybko bieglam z nim na drugi koniec ulicy w poszukiwaniu drzewka ale mlody okazal sie dzielne wytrzymal i zrobil siku pod drzewko haha teraz chodzi i mowi ze powie tacie ze robil siku "na drzewie " hahaha...

reklama
Witajta !
Berni Twoj Alus ma wage identyczna jak moja Marta tydzien temu,tez 9700!!! Tylko,ze M wyzsza,bo 76,5.Popatrz a jaka jest miedzy nimi roznica wieku,ja jestem w szoku :szok: Gratki rozmawiania po holendersku,najgorzej zaczac/przelamac sie , potem to juz leci :tak:
Necia witaj u nas!Trzymam kciuki za pozytywny test!
Ciezko cokolwiek doradzic,nie bylam w Twojej sytuacji.Mnie po poronieniu w nastepnej ciazy dalej miala prowadzic polozna,powiedzieli ,ze poronienie to nie jest powod 'przekazania' ciezarnej do gina.Tyle,ze wczesniej wysylaja na 1 usg.Po usg polozna i tak musiala mnie skierowac do ginekologa ,bo ciaza blizniacza to dla niej za wysokie progi i ona nie moze jej prowadzic!
Ty dobrze jakbys miala swoja dokumentacje medyczna przetlumaczona,zawsze lepiej dac papiery i niech lekarz sam sobie przeczyta niz samemu opowiadac,szczegolnie jak ciezko to przychodzi.Juz nie mowie o jezyku ale trudno sie opowiada o stracie...jeszcze jak wypytuja o szczegoly.

Jeszcze mialam cos komus pisac ale to pozniej,musze isc bo mi sie ziemniaki przypala :-D

Ostatnia edycja:
Do góry