reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

w DE jest duzo polskich gin, najblizej mam chyba do Nettetal, ale co tutaj do położnej a tam kontrolnie do gina? w ogóle nie wiem jak się za to zabrać, nic chyba wpierw muszę wykonać test i potwierdzić przypuszczenia :)

reklama
Necia mysle, ze wystarczy jak pojdziesz do lekarza domowego, powiesz , ze jestes w ciazy (o ile w ogole jestes) i opowiesz o swojej historii medycznej w PL , jesli masz kartoteke z PL to tez sie przyda, i wtedy Cie skieruje do ginekologa. Normalnego, holenderskiego.

Berniak, ooo to widze, ze Alus przystopowal z waga. Ile przybral od ostatniego wazenia? Chyba niewiele... Moj Adas ma kontrole za 2 tygodnie, ale posadzilam go na wadze domowej to mi pokazala 7 kg... Nie wiem czy to jest mozliwe, bo prawie tyle mial ostatnio...
A rowniez mowil juz babababa i mamamama ale juz nie mowi :confused: on tak ma czasem, ze sie czegos nauczy i zapomina, albo juz tego w ogole nie robi... Np. z przewrotami na plecki... Nauczyl sie, robil ze 2 tygodnie, a potem zabral sie za nauke czego innego i od 2,5 mies juz nie widze, zeby sie obracal z brzucha na plecki.

No i gdzie to slonce? :angry:

ide po test, dam znać co tam wyszło. Nasza wymarzona róznica dwa lata, ale jeste smy tu krótko i dlatego panikuję, jeszcze ta nieznajomość języka, na kurs dopiero ide za 3 tyg, ech może bedzie dobrze

Ayni moj w ciagu dwuch miesecy tylko 600 gram przybral :) teraz to juz chyba tak bdzie ze powoli bedzie waga wzrastac :)

Moj tak mial wczesniej ze corobil apotem juz ni, teraz wrocilo i wszytko naraz robi :D

A slonce to do mnie przyszlo :p piekna pogoda :) trzeba korzystac,a dopiero po poludniu :)

Necia czy ty czasem z Venlo jestes?

bedzie, bedzie :-D:-) bedziesz miala przyspieszony tok nauki :-) wiele dziewczyn dalo sobie rade i sie nauczylo, to ty nie dasz? czekam na wiesci i trzymam kciuki

berni dobrze wiedziec bo juz sie zaczelam martwic ze mu sie zdolnosci cofaja.

A ja dzisiaj zostalam pochwalona : wiem ze to glupie bo nie mam sie czy szczycic ale dla mnie to i tak duze osiagniece :) rozmawialm w CB po holendersku :) babka powedziala ze jak na nauke sama w domu idzie mi bardzo dobrze :) wzielam ze soba sasiadke aby mi pomogla gdybym nie rozumiala ale dalam rade sama :)

Iskierka no właśnie ja też sumienia nie mam i tak sobie zwiększam dawki... tyle że mała ulewa niestety.
A co do gwary... u nas się szło na zogródka, też w TG:-D
Ayni - żona mojego wujka jest z opolskiego, z jakieś wiochy i u nich się np topi w piecu, jak dla mnie bomba:-D

Necia a znasz angielski? No i zawsze możesz zabrać tłumacza (;
Kciuki trzymam za wynik testu.

Berni - super że nauka dobrze idzie :) Pochwały zawsze są fajne (;
A ja muszę się zebrać do apteki po te saszetki dla Młodej...

reklama
Berni gratuluje! Jest sie czym chwalic! Jak najbardziej!!! Ty jestes najlepszym przykladem, ze mozna sie szybko nauczyc i byc samodzielnym !
Bardzo sie ciesze!

Mi sie wydaje, ze przez dziecko czlowiek sie szybciej uczy, bo musi sie oswoic z nazwami roznych artykulow dla dzieci, rowniez czeste wizyty z polozna czy lekarzem, rozmowy z kraamzorg itd, no i jeszcze jak przychodza gazetki mozna sobie poczytac i utrwalic.

Do góry