reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

A ja od pol godziny pisze posta i dopisac nie moge,ciagle cos :-D
Astrid dobrze,ze jestes optymistycznie nastawiona :tak:Tak trzymaj a napewno bedzie OK !!!
Milka moje sa nieznosne od 2 tyg ,tez czekam na te zebiska ale jeszcze ich nie widac.:wściekła/y:Od wczoraj biegunki bez powodu wiec licze ze to objaw przebijania sie zebow i wkrotce sie pojawia na powierzchni.
Do chleba na poczatek maslo/margaryna co wolisz.Ja dawalam maslo dopoki Zuzia nie dostala alergii,teraz kupuje w AH margaryne roslinna 100% bio ponoc jest :-D Co jest lepsze zdania sa podzielone, roslinna vs.maslo ...kazdy musi wybrac sam.
Inne smarowidla jak appelstroop, paszteciki dla dzieci ( takie male serdelki z Kipps) i serki topione ( Eru Kids) tez sa dobre na poczatek.Pozniej to juz mozesz leciec z normalna wedlinka na chleb,filet z kurczaka i indyka sa najlesze ,chude miesko:tak:
Ayni ale ze mnie sierota :-D Tak sie przejelam pieluchami,ze zapomnialam co mam w kranie :-D
Agss my wyszlismy pierszy raz po 3 tyg po wyjsciu ze szpitala ale wtedy zima byla i -5 st.pamietam jak dzis:tak:Na Twoim miejscu bym sie nie wachala,taka piekna dzis pogoda.
A lekarza nie bedziesz klamac tylko nie powiesz mu calej prawdy :-D
Mi kazali podawac ilosc mleka wedlug wzoru ,tutaj go znajdziesz,len jestem niechcialo mi sie go pisac:-D
Hoeveel moet een baby drinken per dag? | Mens en Gezondheid: Kinderen
Wedlug tego wzoru tez sprawdzali zawsze czy dobra ilosc podaje,jak szlam na kontrole i wazyli mi dzieci,pytali ile karmien na dobe i wychodzilo im ile powinny pic na jedno karmienie.Jak powiedzialam ,ze wiecej pija to blablabla opieprz mialam.Po czasie sie wycwanilam i dzien przed kontrola wazylam dzieci w domu.Stawalam na wadze z dzieckiem ,potem wazylam siebie i odejmowalam tak wychodzila mi waga dziecka .Potem obliczalam sobie we wzorze ile powinny pic mleka i na drugi dzien pieknie podawalm panu doktorowi idealna ilosc :cool2:Nigdy wiecej sie nie doczepil :-D Chociaz ciezko bylo mi zaczac sciemniac:baffled: Wszystko dla dobra dziecka :tak:

reklama
Emce widac juz porzadnie te zebiska. Nawet biale juz jest tylko taka blonka na nich z dziaselka.
Ja kupilam w sobote ten serek topiony ale nie bylam przekonana czy moge jej dac. Sprobujemy zobaczymy :happy2:

dobrze ze ja juz w zasadzie po zabkowaniu :)
chociaz u Kacpra w ogole nie odczulam zabkowania jedynie jak 5 wychodzily...u Oliwi tez nie mam co narzekac...ale roznie dzieci przechodza...ogolnie zabkowanie nie do pozazdroszczenia co u niektorych...

U mnie dalej tragedia z kupa...niby juz przeszlo zatwardzenie ale maly zrazil sie do jej robienia...i nei chce zrobic kupy bo sie boi ze bedzie bolalo...juz nie wiem jak go przekonywac do tego...

My juz po spacerku...dzieciaki sie wyszalaly na placu zabaw teraz spiuniaja sobie a ja gotuje obiadek...dzis zdecydowalam sie na barszczyk z krokietami i pierozkami...krokiety i pierogi kupne ale barszczyk gotuje samodzielnie :)

Moje sie mecza z dolnymi czworkami.Najgosze,ze ciezko tam z tylu cokolwiek dojrzec a palcem na wlasne ryzyko tylko niekiedy sprawdzam.Maja juz po 10 zebow to jest czym matke w palca uje**c :-D

hola hola

ale mam dzisiaj super dzień, nie dojż ze jak wstaje to słonko świeci, ciepło to w ogole miałam śmieszny dzień w robocie heheh przyjechhali do holtelu jong oranje i jajca jak berety...

u nas ząbków nadal niet.... a gorączki już od wczoraj nie ma.... dziwna 2 dniówka hehehe

kurcze chyba tez zaraz wypadam na sapcer bo szkoda pogody :)

Mnie raz ugryzła córka koleżanki. Córka jest 2 dni starsza od mojej i w wieku 6 miesięcy miała pierwsze zęby. Złapała mi palca i niby chciała possać, aż tu nagle....trach. Myślałam, że się zwinę z bólu i miałam krwiaka później :baffled:. Aż współczułam mojej koleżance, bo wtedy jeszcze karmiła piersią.

hejka
no dzionek piekny, ja juz po spacerku ale wybieram sie teraz ze starsza na plac zabaw, ale dopiero jak Lenka sie obudz
ayni ja posprzatalam 3/4 ogrodka, a trawki to tak malo bedzie, bo my wynajmujemy mieszkanie i nic nie mozemy zmieniac w ogrodzie bo wlasciciel dal za jego zrobienie 3000e:szok:, a wokol same drzewka,kora,kanienie. A gdzie miejsce dla dzidzi:no:
milka ja mojej na poczatek dalam chlebekz maselkiem, a jak te serki mwygladaja
astrid bedzie ok

a moja malla tez bezzebna:-D
wpadne pozniej

reklama
Do góry