reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Skąd ja znam śmieciowy problem :) u nas też wiecznie sterty pod koszem były bo ledwo opróżniony a juz ktoś zatka... Za to tu w PL nie lepiej, tesciowa zamiast używać kosza (chyba 20l) to postawiła jakieś wiaderko jak po sledziach, mieszczą się może dwa pampersy, ale ona woli 15 razy biegać do zsypu na półpiętrze niż raz na dwa dni znieść śmieci na dół (i to my byśmy robili a nie ona).
A tak poza tym to mam tesciowa uzależniona od skypa. Jak tylko siedzi w domu to od razu dzwoni do córki do uk lub po kolezankach... Nie było by w tym nic złego gdyby nie to, ze ona krzyczy a nie mówi i ma pokój za sciana (bo jej na razie w remoncie) no i moja Mala chodzi spać o 19 kiedy to tesciowa zawsze siada do komputera (po raz nty) i dzwoni do każdego a ja za sciana walcze żeby uśpić dziecko i potem zamiast samej coś ogarnąć to siedzę i zatykam dziecku ucho... Normalnie to nie wyobrażam sobie co to będzie jak pojawi się drugie... Chyba będzie trzeba szukać jakiejś działki pod dom albo tesciowa pojedzie do uk i znajdzie tam prace, chyba zacznę trzymać za to kciuki :p

Ostatnia edycja:
reklama
Kasia super że nie musicie już wracać do szpitala (;
Ayni - Adaś jest śliczniutki :D
Milka - Emilka też do schrupania !

Naprodukowałyście się dzisiaj że ho ho :-D

A my też mamy takie kółeczko do zsypu śmieci ale chyba nie ma limitu... przynajmniej nie zauważyłam:confused:

U nas tez ciagle ktos zapycha zsypy. Wlasciwie to chyba bo jak my wynosimy to zawsze mozna wrzucic, ale wokol czesto pelno workow sie wala. A no i co niektorzy, a nawet cala gromada chyba, wyrzuca bez przerwy jakies kanapy i inne meble albo sprzety :baffled: No ale to chociaz nie smierdzi:-D
Ostatnio juz kilka razy widzialam jak gemente grzebie i szuka namiarow:-D na nich. Ci to maja przekichane:-D

Śmieci w Nl to jakaś pomylka. Na szczęście u nas każdy ma 1 czarny i 1 zielony kontener i zabierają co tydzień. Chociaż nie powiem podoba mi się ten system co u Kasi. Zamiast firmy ludzie sami segreguja i oszczędzają. No ale to się sprawdza tylko w domkach jednorodzinnych. Nie wiedziałam że pampersy idą na recykling . Współczuję ludziom którzy tam pracują to musi być smród! Nie chcę sobie nawet wyobrażać. Brrr.

Justyna o matko ja bym chyba nie wytrzymala z kimkolwiek mieszkać nawet kimś nie upierdliwym. Mój tato też krzyczy do telefonu bo myśli ze skoro jest daleko to musi krzyczeć. Chyba te roczniki już tak mają :D to ucz teściową angielskiego może podchwyci i zamarzy o angielskiej herbatce :)

Co tam jeszcze ... Agss jak dziś u was? Ile Jaska śpi w dzień? U mnie też jakoś szybko się skończył okres spioszka haha. Dobrze że go nauczylam spać w dzień bo wcześniej mógł cały dzień nie drzemac...

U nas tez ciagle ktos zapycha zsypy. Wlasciwie to chyba bo jak my wynosimy to zawsze mozna wrzucic, ale wokol czesto pelno workow sie wala. A no i co niektorzy, a nawet cala gromada chyba, wyrzuca bez przerwy jakies kanapy i inne meble albo sprzety :baffled: No ale to chociaz nie smierdzi:-D
Ostatnio juz kilka razy widzialam jak gemente grzebie i szuka namiarow:-D na nich. Ci to maja przekichane:-D

U mnie to samo. Co chwila jakieś kanapy, krzesła czy pudła po tv :baffled:. Raz ktoś wyniósł piękny stary bujany fotel...poszłam obadać, czy można sobie przywłaszczyć...ale był połamany :dry:.

Tesciowa na kurs unijny z angielskiego się zapisała także może ją naucza z tym, ze dopiero od kwietnia aż do czerwca... A córka w maju rodzi i sama z dwójka dzieci chodzących do szkoły musi dać rade bo przecież kurs trzeba wychodzić do końca...

Ayni dzieki Tobie zainteresowalam sie tym recyklingiem pieluch,wczesniej jakos nie mialam potrzeby wiedziec co dalej sie z nimi dzieje.Wiec luknelam na te worki co nam je dali i znalazlam stronke.Producten Zaluje,ze tam zajrzalam ,bo wolalam nie widzec,ze ze zuzytych pieluch 'robi sie' wode :szok::szok::szok: Dalej wole nie myslec :baffled::-D
Justyna to masz tesciowa swiatowa kobiete ze hoho jak sama na kurs sie zapisala ,szacun !

hejka
wam to sie baby chyba nudzilo wczoraj i dzis, tyle naskrobalyscie ze ho ho:szok:
milka, ayni, berni maluszki sliczne i jakie juz duze:-):-)

agss rob z jedzonkiem jak uwazasz byle Jasmine byla szczesliwa, mi kazali dawac ... a dawalam wiecej bo zawsze glodna byla jak nie wiem

justys ty naprawde masz wesolo z ta tesciowa

A ja tam segreguje, papier, szklo, roslinki i reszta, czasami kosza nie starcza na reszte i trzeba wyrzucac gdzie indziej bo nie moge postawic worka obok kosza bo nie zabiora:no:

A ja dzis chlopa zagonilam do ogrodka i przed domem ogarniete i za tak w 3/4 i zrobilismy miejsce na trawke, reszta kiedy indziej, ale jestem zadowolona:-):-)

milej nocy papa

reklama
dzien dobryyyy.... Ja juz od 7 na nogach. Moje dzieciaki zrobily pobudke mi wczesna...i tak leze i juz mysle co tu zrobic na obiad...haha...

Slonko mi zaglada w okno wiec przyjemny dzien sie zapowiada...

Mama ZiM szok...z zuzytych pieluch WODA... masakra jakas...

Do góry