reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Ann:) Ty to jestes pierwsza osoba ,ktora poznalam normalnie przed forum a nie na odwrot:tak:Pierogów nie liczylam nigdy :szok: ale ze 20 bedzie:tak:
Ayni ten maluch naprawde Wam sie udal,jak to mowia holendrzy :goed gedaan :-D
Astrid wroce jeszcze do tych pieluch.Pisalas,zeby jakiemus rolnikowi opchnac ale ja nie musze.Teraz jak sortujemy smieci to dali za darmo specjalne worki na pieluchy i za darmo na milieustraat sie je oddaje i ida do recyklingu:tak:
Tak narzekalam,ze smieci beda nam wazyc i bedziemy placic za kg ale jak juz troche sortujemy to musialam przeprosic sie z nasza ekogmina i stwierdzam,ze wywoz jest teraz tanszy!!!
Pieluchy,plastik,papier i szklo biora za darmo.Smieci organiczne placimy za sam wywoz,jeden raz kosztuje 2,10 .Jak wystawie kontener raz w miesiacu ( mozna czesciej ale my nie mamy pelnego to nie wystawiam) to za rok wyjdzie 25,20 :szok: Tyle samo za szary kontener ,no i w szarym waza i kazdy kg kosztuje 0,36 ct.Ale naprawde jak sortuje to prawie nic w tym szarym nie mam:tak: Takze koszty za smieci teraz bede miec naprawde malutkie w porownaniu z setkami euro wczesniej!!!

E to fajnie :), przynajmniej macie kopa do segregacji odpadów. U nas tak nie ma i dalej nie segreguję, mimo, że miałam taaakie super eko plany. Segreguję tylko butelki z kaucją hahaha :cool:.

reklama
No wlasnie ja sobie nie wyobrazam takiej segregacji w miescie.Jak ktos ma male mieszkanko to gdzie sie z tymi wszystkimi smietnikami podziac :confused: Ja mam dwa duze kontenery ,3 male smietniki i dwie skrzynki ( karton/szklo) na podworku ale jakbym podworka nie miala to gdzie to w domu pomiescic:szok:

no u nas jest masakra ze smiecmi...caly tydzien gromadzenia smieci na balkonie...a we wtorek wieczorem wystawia sie zeby w srode rano zabrali...masakra...jeszcze jak zima jest to w porzadku jakos da sie przebolec ale przez lato masakra...ten zapach nie jest przepiekny jeszcze jak jest bardzo cieplo...

nie daleko mam kolezanke ktora wynosi na zewn i maja zsyp i wrzuca tam nie musi trzymac na balkonie...a my...jedna wielka masakra :/

marzenka oj wiem, mieszkałam na spoorwijku u brata dawno temu i pamietam gromadzenie smieci na balkonie a potem przed praca znoszenie na doł, teraz mamy zsypy elegancko przed blokiem i na biezaco sie smieci wynosi :)

Marzena nawet nie przypominaj, balkon wiecznie worami zawalony :baffled: dobrze ze wyprowadzka tuz tuz! bo nie lubie takiego syfu :-(

marzenka hehehe zapraszam, zapraszam :) trzymam kciuki zeby sie szybko udalo :)

a najgorsze jak sie wystawialo worek ze smieciami to zanim przyjechaliu je zabrać to już te mewska porozwalały smieci po całej ulicy....

Na cale szczescie teraz mamy tu zsypy bo jak mieszkalam w Utrechcie to tez wystawialismy w wyznaczony dzien na ulice. Katastrofa. Kto wpadl na taki pomysl? Bleee

reklama
Moi znajomi jak mieszkali w bloku tez wyrzucali smiecie do zsypu i najlepsze bylo to,ze zsypy byly na specjalne pasje, ktorym sie otwieraly.Mogli miesiecznie okreslona ilosc workow wyrzucic a jak limit wyczerpali to juz im sie zsyp nie otwieral :szok: tylko juz nie pamietam ile to bylo workow na miesiac:confused:

Do góry