Astrid1987
Mama Tygrysica z Księżyca
Ann Ty to jestes pierwsza osoba ,ktora poznalam normalnie przed forum a nie na odwrotPierogów nie liczylam nigdy ale ze 20 bedzie
Ayni ten maluch naprawde Wam sie udal,jak to mowia holendrzy :goed gedaan
Astrid wroce jeszcze do tych pieluch.Pisalas,zeby jakiemus rolnikowi opchnac ale ja nie musze.Teraz jak sortujemy smieci to dali za darmo specjalne worki na pieluchy i za darmo na milieustraat sie je oddaje i ida do recyklingu
Tak narzekalam,ze smieci beda nam wazyc i bedziemy placic za kg ale jak juz troche sortujemy to musialam przeprosic sie z nasza ekogmina i stwierdzam,ze wywoz jest teraz tanszy!!!
Pieluchy,plastik,papier i szklo biora za darmo.Smieci organiczne placimy za sam wywoz,jeden raz kosztuje 2,10 .Jak wystawie kontener raz w miesiacu ( mozna czesciej ale my nie mamy pelnego to nie wystawiam) to za rok wyjdzie 25,20 Tyle samo za szary kontener ,no i w szarym waza i kazdy kg kosztuje 0,36 ct.Ale naprawde jak sortuje to prawie nic w tym szarym nie mam Takze koszty za smieci teraz bede miec naprawde malutkie w porownaniu z setkami euro wczesniej!!!
E to fajnie , przynajmniej macie kopa do segregacji odpadów. U nas tak nie ma i dalej nie segreguję, mimo, że miałam taaakie super eko plany. Segreguję tylko butelki z kaucją hahaha .