reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Dzien dobry...
Ja dzisiaj dzien tragiczny, sama niewiem co to ale raczej jeszcze nie porod, ale od godz 3 rano do 7 jeczalam z bolu... tak mnie bolal brzuch i spojenie, i jakies skurce mnie lapaly ze myslalam ze sie wykoncze... (co za bol:szok: ) moj sam niewiedzil co robic czy dzwonic do poloznej czy nie, doszlismy do wnisku ze jak bedzie gorzej to zadzwonimy. Potem zasnelam, dalej boli ale juz nie tak, maly sie do tego przekrecil, niewiem czy lezy prawidlowo ale czuje go teraz jakby odwrotnie...

Pytanie do dziewczyn ktore rodzily:)
Jak odchodza wody plodowe? bo cos mi tam wycieka i juz sama nieweim czy to wody czy tyle sluzu...:sorry2: :-(

Z piersi mi dzisiaj cieknie jak za przeproszeniem z krowy...
Ponarzekalam troche, moge isc dalej lezec...

Aaa i jeszcze odnosnie bolów pleców to byly czasy ze mnie bolalo, strasznie, przy zmywaniu czy innych rzeczach, tera bol ustapil:)

Musze dzisiaj mojego przeszkolic, jak ma sie zachowywac w razie gdyby sie zaczelo.
Ze ma na mnie uwagi nie zwracac poczas jazdy tylko0 jechac swoim tempem, bez stresu (bo ja pewnie bede jeczec a o wystraszony)
Jak mi pomoc przy oddychaniu i innych rzeczach, zeby mi zaraz po wejsciu na porodóke nie upadl...:blink: niby twardo mowi ze da rade i wytrzyma wszystko ale mam pewne watpliwosci... on taki wrazliwy...
yes4lo.gif

reklama
Wiesz to moga byc skurcze przepowiadajace ,a co do wod to ciezko powiedziec bo mi odeszly na raz cos szczelilo i chlupnelo no i wiedzialm ze to wody.

omg bernadeta aż mną emocje zaczęły targac może to już albo odchodzi Ci ten czop ? relaksuj się.

ja wam powiem że wolałbym żeby mi z nienacka "szczelilo " niż mieliby w szpitalu przebijać chyba bym się stresowala ;p

Niewiem co to, nie chce dzwonic narazie do poloznej, jutro mam wizyte to powiem ze tak mnie meczy...
Ale jesli to tylko przepowiadajace skurcze to nie wyobrazam sobie bolu tego jak juz sie zacznie:szok: :no: :-D
a jak mnie "czysci" z lazienki moglabym nie wychodzic...

Mowie w nocy o mojego jak mnie zlapalo ze moze sie zaczyna a on mi z tekstem ze wody nie odeszly to nie m sie czym przejmowac:-Djaki specjalista... haha

Juz sama niewiem czy smiac sie czy plakac...
Jeszcze dzis do geemente probowac zalatwic to uznanie...

ja wam powiem że wolałbym żeby mi z nienacka "szczelilo " niż mieliby w szpitalu przebijać chyba bym się stresowala ;p
A ja z doświadczenia wiem, że lepiej jak przebijają i wycieka od razu przy porodzie, niż jak się sączy ciurkiem i potem rodzi się niemal "na sucho".
Mnie jak w pierwszej ciąży zaczęły odchodzić wody to mialam wrażenie ze mi pęcherz popuszcza.
A przy drugiej ciazy przebili w szpitalu i bylo bez stresu ze gdzies cos cieknie...

Alescie napisaly!!

Ja na razie tylko sie melduje po wizycie i zajrze do Was potem :)

Szyjki dohtorek nie mierzyl, powiedzial ze w moim stanie,kazda ingerencja moze wiecej krzywdy niz pozytku zrobic. Poza tym nawet gdyby sie znowu skrocila lub otworzyla to i tak z tym nie da sie nic zrobic
Pocieszyl mnie ze na tym etapie ciazy w zasadzie moge rodzic bez obaw-zwlaszcza ze Mloda ma juz wage powyzej wczesniakowa,no i dodstalam te sterydy na plucka.

Wczoraj zaczal mi odchodzic czop,tak po kawaleczku. Lekarz mowi ze przy moich skurczach to normalne,i ze schodzic moze od okola miesiaca przed porodem,ktory wrozy mi za 3 tyg (czarodziej w morde jeza) ;)

KALLIE,YOKASTA dostalam przepustke :D mozemy isc na kawe. Trzeba sie zgrac co di dnia i godziny...no i pogody bo ta na chwile obevna jest okripna!

A czego Ci tam brakuje ? :) No co ty ja bym tak z ranca nie mogla juz wstac i chodzic bo nie wiem co bym robila caly dzien. A do Egiptu tez chce mojego M zaciagnac, bo mimo, ze w nim rowniez plynie rozrzedzona egipska krew to nigdy tam nie byl. A poki co EG to moj ulubiony kierunek , szkoda ze mi paszport zmienili, bo mialam tam zatrzesienie stickerow z wizami :D Mozebysmy sie zgrali i odwiedzili MGD , ale by bylo szalenstwo z dziecmi ! Ojej juz sie nakrecilam... :zawstydzona/y:ale najpierw czeka nas Tunezja. Potomka trza pokazac rodzince.

Wszystkiego mi brakuje :-D nie no to zart delikatny, generalnie nie jest tak zle. Wozek, fotelik,wanienka,lozeczko materac,spiworki do spania i kilka innych mniejszych rzeczy. W sumie wczesnie zaczelam kompletowac, moze to moje wrodzone panikarstwo, nie wiem :)

Aj nie mow nic, bo sie sama podjaralam taka wycieczka do Egiptu hehe :) Fajnie by bylo sie spotkac w takich okolicznosciach przyrody. Generalnie jest wiele miejsc na swiecie,ktore chce zobaczyc i Egipt w czolowce akurat nie byl, ale mojego J bardzo interesuje historia piramid i chcialby to na zywo zobaczyc.

yokasta ja tak samo na początku nie wiedziałam jaki wózek ma byc, oglądałam raczej na wygląd ale na szczescie dziewczyny z forum bardzo mi pomogły dając wskazówki na co zwracać uwagę przy wyborze i szybko znalazłam swój faworyt :)

Madziula, przestudiowalam mnostwo stron i juz wiem na co zwracac uwage, co mnie interesuje itp- tylko teraz pozostaje kwestia finansowa. Nie chce rodzicow narazac na wysokie koszta- i nie zalezy mi na wypasionym drogim wozku jak mamy sie chustowac/nosidlowac :)

niby twardo mowi ze da rade i wytrzyma wszystko ale mam pewne watpliwosci... on taki wrazliwy...
yes4lo.gif

jakbys pisala o moim :tak:tez sie zastanawiam jak to bedzie :) jezeli Twoj wrazliwiec przejdzie porod, to i dla mojego jest szansa :-D
Wspolczuje bolu! Mam nadzieje,ze maly Alex jeszcze chwile posiedzi i przy okazji da mamie troche wytchnienia!

Iskierka, jak tam? lepiej dzisiaj?

reklama
Yokasta przy dobrych wiatrach wózek kupisz 3w1 z fotelikiem, łozeczko razem z materacem np w ikei, spiworki tez sa w ikei i duzo innych potrzebnych rzeczy wiec wlasciwie jak wybierzesz sie tam to kupisz prawie wszystko za jednym zamachem. nie jestem pewna czy wanienki tam sa ale np w prenatalu tez sa tanie :) mnie tez zostało pare drobiazgów ale jak wybiore sie niebawem do ikei to juz bede miala praktycznie wszystko ;)

co do wózka, to ustal cene jaka twoi rodzice maja zamiar wydac i podpowiedz im :)

Do góry