reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Dziewczynki:) bedzie co bedzie, urodzic trzeba:)
mi to wszystko jedno kiedy mi odejda te wody, nie mialam przyjemnosci przezywac tego wczesniej i nie mam pojecia jak to wyglada:) zniose wszystko aby Alus byl zdrowy:)
Mam nadzieje ze jeszcze przetrzymam troche, im dluzej tym lepiej:)

Mgd trzymaj sie jeszcze, tak chociaz do dwóch tygoni:)

Yokasta moj to strasznie wrazliwy, taki chlopaczek, dzieciatko:-D ale pazurki tez potrafi pokazac:)
mam nadzieje ze ua mu sie wytzymac, bo bardzo zalezy mi na jego wsparciu:) tyle juz razem przeszlismy ze bez niego nie wyobrazam sobie tego waznego wydarzenia:)
Kaze mu ze mna ogladac roznego rodzaju porodu, aby mogl sie mniej-wiecej przygotowac:)
Mam nadzieje ze to cos da.

reklama
Madziula, z wozkiem juz wszystko ustalone- musze sie tylko zdecydowac na jeden z 4 - i mam z glowy ;-)
A zakupy w ikei mamy w planach w sobote lub w niedziele i tam sie zaopatrzymy w lozeczko, materac i kilka innych pierd.olek. Wanienke chyba kupimy w Prenatalu, bo Ikea ma troche przymalawe :)

Bernadettka- my tez mamy w planach "youtube'owe szkolenie przedporodowe" :-D ja bez niego rodzic nie bede , nie ma bata. Nie dam rady sama!

Mgd, jak przepustka jest to fantastycznie- mozna na kawe leciec! Kausar widac slucha sie mamy i grzecznie siedzi w brzuszku ;)

yokasta jesli masz ochote to w watku galeria wozkow wrzuć w poście wszystkie 4 linki do wozkow to ci pomozemy moze sie zdecydować :) sama chetnie zobacze co wybrałas :)

bernadetkka co do jednego to sie w pełni zgodze, urodzić i tak i tak trzeba i nie ma innego wyjścia hehehe dosłownie i w przenośni;)

MGD wow exciting! Czop(ek) odchodzacy , ach... Bedzie sie dzialo.

Bernadetkka co zalatwicie to zalatwicie, czego nie to pozniej, trudno, teraz najwazniejsze dziecko i Twoje dobre samopoczucie abys sprawnie przeszla porod, wiec odsun narazie to ze swojej glowy. Wiesz my tu caly czas jestesmy i bedziemy Ci kibicowac !

Yokasta ja mam taka dusze , ze gdziekolwiekbym nie pojechala to by mi sie podobalo. Jest moze pare panstw do ktorych mi sie w ogole nie spieszy i omijam z daleka (np.USA
:wściekła/y: czy Liberia brrr) a tak to wszedzie indziej moglabym leciec. Nawet do Pakistanu czy Mongolii. Dobrze czuje sie tez na wschodzie Polski , np w Bieszczadach , dla mnie to juz jakby inny swiat ;)

a co do szkolenia na jutubie to mi pomoglo ogladanie nagran rodzinnych z porodow. Moj tez ogladal z zaciekawieniem i mi to dosc pomoglo, bo sie uspokoilam widzac, ze nie kazdy wrzeszczy z bolu jak to pokazuja w tv ;)

bernadetkko ja tak samo jak i nana uwazam ze to juz tuz tuz :D nie pomoge Ci z wodami bo mi polozna pecherz polodowy w szpitalu przebila (na szczescie). melduj sie czesciej :-);-)

Wczoraj zaczal mi odchodzic czop,tak po kawaleczku. Lekarz mowi ze przy moich skurczach to normalne,i ze schodzic moze od okola miesiaca przed porodem,ktory wrozy mi za 3 tyg (czarodziej w morde jeza) ;)
Tobie już czop odchodzi.... To chyba urodzisz wczesniej ode mnie i na nic się wrozenie twojego doktorka nie zda:-)
Moj mąż dziś przyszedł z pracy i powiedział do brzuszka - Olivia, masz czas do środy, w srode rodzimy:-D:-D:-D
Aj nie mow nic, bo sie sama podjaralam taka wycieczka do Egiptu hehe :) Fajnie by bylo sie spotkac w takich okolicznosciach przyrody. Generalnie jest wiele miejsc na swiecie,ktore chce zobaczyc i Egipt w czolowce akurat nie byl, ale mojego J bardzo interesuje historia piramid i chcialby to na zywo zobaczyc.
U mnie akurat odwrotnie. Mnie zawsze pasjonowała historia starożytnego Egiptu, ale i mity greckie.
Mojego męża Grecja interesuje z jednego śmiesznego powodu - z racji bujnej kiedyś blond czupryny wszyscy w szkole wołali na niego ZEUS. Gdy związał się ze mną to ja momentalnie zostałam HERĄ - takie nicki zresztą dłuuuugo mieliśmy w rożnych miejscach w necie (mnie jeszcze zostalo na niedziela.nl)
I mój mąz chciałby wreszcie zobaczyć "swój" Olimp, a ja piramidy w Gizie i nie tylko. Mamy więc jakiś cel - Grecja i Egipt. Tylko jeszcze nie wiemy w jakiej kolejności:-D:-D:-D
Ja dziś owszem, lepiej, ale spojenie nie pozwala mi chodzić ani siedziec.....

Zapomnialam, ze obiecalam wkleic wam fotki mojego boxu:
P1030500.jpg P1030501.jpg

Ostatnia edycja:
Ojej ale się przez ten dzień tu wydarzyło:szok:
Bernadetka odezwij się bo może Ty już i trzeba kibicować, bo objawy jak najbardziej na to wskazują

Mgd trzymałam kciuki cały dzień i widzę że malutka się na razie słucha i nie stresuje już mamy, a to super, można się spokojnie umawiać na pogaduchy:-)

Iskierka śliczny ten box Ci się trafił, bardzo zadbany i na solidny wygląda

Iskierka śliczny ten box Ci się trafił, bardzo zadbany i na solidny wygląda
Powiem ci, że oglądalam łożeczko po 1 dziecku i mialam dość, a Holenderka sie oburzyła ze ja go nie chcę za jedynie 20€...
Ten box jest po dwojce dzieci - używany 4 lata, gdzie uszkodzeń niemal nie widać (nie mowię ze nie ma - sa delikatne odpryski lakieru)

reklama
Jestem spowrotem...
Oczywiscie nic nie zalatwilismy bo sie nie dalo, jeszcze taka babka nie przyjemna nam sie trafila ze szok...
Mam nadzieje ze szybko teraz pojdzie, wyslalm juz swoje poswiadczenie do mamy B zeby poszla do tlumaca i przetlumaczyla, to wtedy juz chyba bedzie cacy... bo moja babacia juz za stara i ona niewie jak to zrobic;/

Znowu zaczelo mnie bolec ale teraz tam na dole, tak ze nawet nog zlaczyc nie moge, o chodzeniu nie wspomne... masakra jakas...
Wszystko mnie denerwuje, ehh mam chec sie wyzyc a nie mam jak i na kim:)
szkoda mi mojego bo zaraz by sie poplakal jak bym sie darmo po nim wydzierala:)

Do góry