reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

MGD ja wzielam po sztuce rozmiaru 50 , a reszte 56, 3 bodziaki, 2 pary spodenek, 2 kaftaniki , sweterek, jakas bluzeczke i bluzo-kurtke ;) nie dużo :) a recznik wziełam bo pisało tak w kraamzorgwijzerze :)

reklama
mgd witaj spowrotem:)
moze wkoncu bedziemy mieli wieksy ruch tutaj:)

Ja tez nie rodze w hotelu ale wole miec wszystko pod reka, bo w razie jakby cos trzeba bylo to moj zanim znajzie to rok minie:)

Hej Bernadetka :)
Hihi glowny spamer watku na stanowisku :)
Moze i masz racje,chodz maz moj przeszkolony,a do szpitala mamy 10 minut :)

MADZIA to ja chyba jeszcze cos dorzuce do swojej torby ;)

A gdzie nasze dwupaki???
ISKIERKA??AYNI,YOKASTA,KALLIE ?

Ostatnia edycja:
kurde i chyba ja swojego musze przeszkolić bo na dzień dzisiejszy nie wyobrażam go sobie buszującego miedzy pólkami w artykułach dziecięcych hihihi nie wiedziałby kompletnie co szukać :) ale nastepnym razem wybierzemy sie razem i wszystko mu pokaże ;)

dla siebie musze jeszcze drugą koszule do rodzenia dokupić bo jedną jakas stara mam ale na zmiane no i biustonosz do karmienia;)

No ja swojego wlasnie tak szkolilam. Pokazalam w sklepie co to laktator,wkladki,i podpaski ;)
Dodatkowo razem ukladalismy ciuszki dla Ksiezniczki wiec wie gdzie co lezy :)

Ja mam jedna koszule do rodzenia. Kupilam a Dirk :) taki t-shirt do kolan. Mysle ze starczy
Druga mam na "po".
Takich typowych do karmienia nie posiadam,bo nie cierpie spac w koszulach..musze miec spodenki do kolan na tylku.
Wiec kesli bedzie cieplo to koszulka na ramiaczkach a jak chlodniej to mam koszulke rozpinana z V&D :)

Wiecie co? Zastanawiam sie nad tym naszym lotem do Egiptu...wozek raczej zostanie w domu...na nosidelko mala za mala,a do chust nie mam przekonania..jedyne co mi pasuje to ten lodger...ma moze ktoras???

Haha ja sobie swojego nie wyobrazam, zeby on mi np. ubrania na wyjscie przywiozl...;):laugh2:
ja tez musze dokupic jeszcze stanik, ale strasznie przyzwyczailam sie bez... we wszystkim mi nie wygodnie...:crazy:

Mgd, Ayni pojechala sie wczasowac:tak: korzystac z uroków Antwerpii, jeszcze we dwoje:happy:

Szkoda ze ja juz sie ie nadaje na jakies wyjazdy...

mgd ja tez nie kupuje karmiącej koszulki tylko zwykła bo tak jak ty nie sypiam w koszulach no ale do rodzenia to wiadomo ze być musi :) w domu bede spała w spodniach od pizamy i kupie bluzke do karmienia , taka kopertowke co są w np. w h&m i to tyle ;)

Nie no do rodzenia to rzecz oczywista :) chodz takiej typowej to nie mam.
Ja to jakos chyba za lajtowo do tego wszystkiego podchodze haha

Wracajac do wyszkolonych mezow :D to nie jest tak ze moj jakis wyjatkowy ;)
Ja po prostu jako zawodowa pedantka mam mega porzadek w szafie.
Teraz jak polozyli mnie do szpitala i maz mial mi ciuchy przywiezc,to dzwonil stojac przed otwarta szafa i dostawal takie oto instrukcje:
-w lewym rogu,w pierwszym rzedzie lezy koszulka w paski,dwie kupki dalej w polowie sa spodenki itp :D

BERNADETKO ja tyz bym chciala sobie jeszcze pochasac :) niestety do 37 tc jestem uziemniona...

Ps. Doszlam do momentu ciazy kiedy ruchy dziecka przestaja byc zabawne ;)

reklama
Dlatego tez mam tylko po pare sztuk z kazdego rozmiaru,jak sie mala urodzi to dokupie ;)
Bo to jak rosna dzieci to dla mnie abstrakcja..nie mam pojecia na ile starczy np rozmiar 56 :)

Do góry