reklama
Astrid1987
Mama Tygrysica z Księżyca
Ja do rodzenia samego nie miałam żadnej koszuli... po prostu jak mi się akcja zaczęła, to założyłam tunikę, której mi nie było szkoda pobrudzić. Dopiero po porodzie, po wzięciu prysznica się przebrałam w koszulę nocną.
bernadetkka
Fanka BB :)
Ja tez dla siebie spakowalam cos a'la tunika ktorej mi nie szkoda i mojego B jedna koszulke taka dluga do porodu
a potem jak juz bede po to cos normalnego sie zalozy
Astrid a jak tam twoja Majeczka sie miewa?
Jej juz ponad dwa tygodnie ma
szybko leci ten czas
szybko leci ten czas
Kallie
ojej doczytałam was w końcu mgd witaj z powrotem w matrixie :-)
Ayni super że się teraz jeszcze na wycieczkę wybraliście, ja mam możliwość dopiero koniec lipca a to już nie wiadomojak się będę czuła yhh więc może dopiero z maleństwem
I wy już popakowane i gotowe praktycznie na przywitanie swoich pociech, Astrid o Tobie nawet nie wspominam bo już tulisz księżniczkę, tylko pozazdrościć. A gdzie jeszcze do pakowania yhh na razie dopiero kompletuję nie wspominając żeby to później poprać i w ogóle;/
Ayni super że się teraz jeszcze na wycieczkę wybraliście, ja mam możliwość dopiero koniec lipca a to już nie wiadomojak się będę czuła yhh więc może dopiero z maleństwem
I wy już popakowane i gotowe praktycznie na przywitanie swoich pociech, Astrid o Tobie nawet nie wspominam bo już tulisz księżniczkę, tylko pozazdrościć. A gdzie jeszcze do pakowania yhh na razie dopiero kompletuję nie wspominając żeby to później poprać i w ogóle;/
Astrid1987
Mama Tygrysica z Księżyca
A dziękuję, bardzo dobrze. Właśnie ją husiamy w maxi cosi . Uwielbia to i jak przestajemy, albo jest za słabo, to marudzi haha. Do tego ma smoka, no i pełnia szczęścia (w pakiecie z pełnym brzuszkiem i suchą pieluszką). Nauczyła się już łapać smoka i wsadzać sobie do buzi. No i od prawie początku podnosi sama główkę i próbuje podpierać się rączkami.Ja tez dla siebie spakowalam cos a'la tunika ktorej mi nie szkoda i mojego B jedna koszulke taka dluga do porodu
szybko leci ten czas
Iguana_
bernadetkka
Kallie zleci Ci ten czas szybciutko nie zdazysz sie obejrzec
Astrid az mi sie lza w oku zakrecila
ja juz nie moge sie doczekac swojego szkraba
Super ze niunia grzeczna i rodzice szczesliwi
Iguana ja to mam jedna buteleczke i nawet niewiedzalam o czego to jest widzialam w etosie 60ml za 9,95
Astrid az mi sie lza w oku zakrecila
ja juz nie moge sie doczekac swojego szkraba
Super ze niunia grzeczna i rodzice szczesliwi
Iguana ja to mam jedna buteleczke i nawet niewiedzalam o czego to jest widzialam w etosie 60ml za 9,95
Ostatnia edycja:
Iskierka71
Witajcie laseczki brzuchate i już nie brzuchate.
Melduję sie JESZCZE w dwupaku.
Ja wreszcie na swoim laptopie. Mój mąż coś tam pokombinował i ładowarka działa. Wprawdxzie nie wiem jak długo podziała, bo teraz l,aptop jest podłączony do prądu na zasadzie "podłącz i nie dotykaj", ale mam zamiar w najblizszym czasie zakupić nową ładowarkę.
Teraz za to cieszę się że mogę sobie z wami popisać
Doczytala już co naskrobałyście i doszlam do wniosku, ze ja mam chyba najmniej ciuszkow dla małej.... Kupilam tylko po kilka sztuk body i koszulek, bo doszlam do wniosku, ze wszystko mogę dokupić poźniej, jak już się urodzi i bede widziala jaka jest duża...
W torbie to też mam chyba najmniej - dwa komplety ciuszkow dla malej, dwa reczniki, szlafrok, minikosmetyki dla siebie, dwie koszule (lepsza i gorszą), majty, stanik, klapki na nogi...
Ciuszy do wyjscia spakuje jak sie juz akcja zacznie i tez wezne raczej to,m w czym jest mi teraz wygodnie - legginsy i tunika, bo tak błyskawicznie sie schudnę.
Dla malej wzielam na wszeli wypadek 2 pampersy i 2 tetrowe pieluszki a dla siebie kilka wkładek do stanika.
W ogóle to nie wiem jak długo będę jeszcze w dwupaku, bo od rana fatalnie sie czuję, na wkładce zauważyłam rano jakieś krwiste plamki, brzuch mnie boli i zastanawiam się tylko czy to już czy jeszcze nie....
Oba porody zaczęły mi się roznie od siebie i teraz nie wiem czego sie spodziewać....
Obiecalam wam wczoraj fotki z maszej sypialni - wczoraj wszystko szykowalam:
Przy okazji odkryłam, że mam za małe prześcieradła (co widac na zdjęciu)
A tak prezentuje się wanienka w naszej łazience:
Kupilismy tez wczoraj ten box. Zdjęcie wstawię jak poskladamy
Melduję sie JESZCZE w dwupaku.
Ja wreszcie na swoim laptopie. Mój mąż coś tam pokombinował i ładowarka działa. Wprawdxzie nie wiem jak długo podziała, bo teraz l,aptop jest podłączony do prądu na zasadzie "podłącz i nie dotykaj", ale mam zamiar w najblizszym czasie zakupić nową ładowarkę.
Teraz za to cieszę się że mogę sobie z wami popisać
Doczytala już co naskrobałyście i doszlam do wniosku, ze ja mam chyba najmniej ciuszkow dla małej.... Kupilam tylko po kilka sztuk body i koszulek, bo doszlam do wniosku, ze wszystko mogę dokupić poźniej, jak już się urodzi i bede widziala jaka jest duża...
W torbie to też mam chyba najmniej - dwa komplety ciuszkow dla malej, dwa reczniki, szlafrok, minikosmetyki dla siebie, dwie koszule (lepsza i gorszą), majty, stanik, klapki na nogi...
Ciuszy do wyjscia spakuje jak sie juz akcja zacznie i tez wezne raczej to,m w czym jest mi teraz wygodnie - legginsy i tunika, bo tak błyskawicznie sie schudnę.
Dla malej wzielam na wszeli wypadek 2 pampersy i 2 tetrowe pieluszki a dla siebie kilka wkładek do stanika.
W ogóle to nie wiem jak długo będę jeszcze w dwupaku, bo od rana fatalnie sie czuję, na wkładce zauważyłam rano jakieś krwiste plamki, brzuch mnie boli i zastanawiam się tylko czy to już czy jeszcze nie....
Oba porody zaczęły mi się roznie od siebie i teraz nie wiem czego sie spodziewać....
Obiecalam wam wczoraj fotki z maszej sypialni - wczoraj wszystko szykowalam:
Przy okazji odkryłam, że mam za małe prześcieradła (co widac na zdjęciu)
A tak prezentuje się wanienka w naszej łazience:
Kupilismy tez wczoraj ten box. Zdjęcie wstawię jak poskladamy
bernadetkka
Iskierka ale ladny ten wasz kacik
Trzymaj sie i nie rodz jeszcze, poczekaj na mnie
mojemu to sie chyba nie spieszy, bo szaleje w brzuchy jak nigdy
Poczytalam troche na temat tego Bio-oil i opinie sa podzielone, niektorzy sobie zachwalaja a nie ktorzy wrecz przeciwnie...
polecialam do szafki i orazu sie posmarowalam niby nic mnie nie swedzi to moze nie jest taki zly
Moj mowi zebym sobie wanne kupila w wlala te wszystkie specyfiki ktore stosuje na rozstepy i sie w tym kapala... mowi ze mam jakas obsesjeja to la niego robie a on mi tu z takim czyms wyjezdza
Trzymaj sie i nie rodz jeszcze, poczekaj na mnie
mojemu to sie chyba nie spieszy, bo szaleje w brzuchy jak nigdy
Poczytalam troche na temat tego Bio-oil i opinie sa podzielone, niektorzy sobie zachwalaja a nie ktorzy wrecz przeciwnie...
polecialam do szafki i orazu sie posmarowalam niby nic mnie nie swedzi to moze nie jest taki zly
Moj mowi zebym sobie wanne kupila w wlala te wszystkie specyfiki ktore stosuje na rozstepy i sie w tym kapala... mowi ze mam jakas obsesjeja to la niego robie a on mi tu z takim czyms wyjezdza
reklama
O tak! Zapomnialam ja tez mialam ze soba klapki, z ktorych korzystalam bedac pod prysznicem (fuj na gole nogi bym nie poszla, jeszcze jakiegos szpitalnego grzyba zalapac haha) no i pozniej juz jak bylam w pokoju to tez w nich smigalam.
Iskierko sliczny kacik, a powiem Ci ze masz super karuzele, chodzi mi o te czarno-biale wstawki, bo dzieci uwielbiaja takie kolory u mnie w domu jak sie przechodzi z salonu do jadalni to mam taki sufit czarno bialy i ile razy przechodzilam z Tomusiem pod tym sufitem, to on patrzyl jak zaczarowany zreszta, no innych kolorow bobaski nie widza, wiec czarno-bialy jest najlepszy, bo wyrazisty!
a ten kolor tapety jest extra!!!!!!
ps. a co to zwitsal widze, a mowilas ze bedziesz uzywala kosmetykow hipoalergicznych dla malej, czyzby cos sie zmienilo? :-) ja uzywam polskiej serii Nivea, jest hipoalergiczna ale z malym dodatkiem perfum, ladny zapach ma, jakby co to polecam wam dziewuszki
Iskierko sliczny kacik, a powiem Ci ze masz super karuzele, chodzi mi o te czarno-biale wstawki, bo dzieci uwielbiaja takie kolory u mnie w domu jak sie przechodzi z salonu do jadalni to mam taki sufit czarno bialy i ile razy przechodzilam z Tomusiem pod tym sufitem, to on patrzyl jak zaczarowany zreszta, no innych kolorow bobaski nie widza, wiec czarno-bialy jest najlepszy, bo wyrazisty!
a ten kolor tapety jest extra!!!!!!
ps. a co to zwitsal widze, a mowilas ze bedziesz uzywala kosmetykow hipoalergicznych dla malej, czyzby cos sie zmienilo? :-) ja uzywam polskiej serii Nivea, jest hipoalergiczna ale z malym dodatkiem perfum, ladny zapach ma, jakby co to polecam wam dziewuszki
Podziel się: