reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
Astrid fajnie Majce każdy będzie rozpieszczal a ty sobie odetchniesz , fajnie wam. Bawcie się dobrze i uważajcie na drodze ;)

Robale ja napięcia przedmiesiaczkowego nigdy nie odczuwalam. Wlasnie sobie przypomniałam ze ostatnią miałam 15 grudnia zeszłego roku czyli dokładnie rok temu i udzieliła nam sie przerwa świąteczno noworoczna ;) do tej pory nie dostałam jeszcze. milego dniw w pracy niech moc bedzie z tobą!

Idę szukać śniadania.

Matko jak ja Wam zazdroszczę, czekam aż mi się nie zjawi haha.

Jestem już umówiona na wizytę u gienia w PL, zobaczymy co powie, brzuch już mnie tak napierdziela, jajo zniosę chyba do czasu zanim przyjdzie. Ech kopnijcie mnie w d... bo nie mam sił i chęci na nic. zaraz wyjdę na dwór to szybko się obudzę jak zimno mi da popalić :p

Ostatnia edycja:
Heja: D

Moj dzisiaj tez wstal o 4.30 ale pol godziny sobbie pogaworzyl i zasnal do 10.30 :D a ja razem z nim :)

U nas cieplo, ale mnie dzisiaj glowa boli.. :/

Asrtid szerokosci na drodze i udanych swiat :*

Robale nie martw sie jak nie dostatniesz to moze byc dobry znak :*

Ja ostatnia mialam 28 listopada :D hah teraz juz regularnie, pierwszego dnia umieram a nastepnego nawet zapominam ze ja mam...

Robale to ja Tobie bede zyczyc w tym roku zeby Ci sie @ nie pojawila przez nastepne 9 miesiecy ;-) kiedy wy jedziecie do PL? Chyba tu sami zostaniemy :eek:
Na wrzesniowkach ostatnio wzielo sie na wspominki jak sie poczely nasze wrzesniowe dzieci i pare babek jak pisalo, to az sie poryczalam. Takie ciaze wyczekane po 7 lat, po nerwach i innych przykrosciach... Jedna to nawet dowiedziala sie od lekarza, ze nie moze miec dzieci. Ale najbardziej mi sie podobalo przeslanie jednej z nich :

[h=2]
icon1.png
Odp: wrzesień 2012 ;)[/h]
Ayni i własnie MY jestesmy dowodem na to ze nie wolno sie poddawac i wierzyc trzeba do konca, lekarze swoje a my dalej swoje bo 75% sukcesu siedzi u nas w głowie
yes2.gif

Mnie tez ogarnal len.... Dzis mamy wirtualne zakupy w kruidvacie, tzn maz dzwoni i biega po sklepie a ja mowie co ma kupic, bo mi sie nie chce targac w takie mrozy. I powiem wam, ze az sie boje, bo wczoraj kazalam kupic reczniczki kuchenne (jeszcze zaznaczylam, ze papierowe) to dostalam nawilzane chusteczki do mycia kuchni.... :confused:

A ja juz od 4.20 na nogach... O matko... co za terrorysta, nie wiem juz skad on ma takie pociagi do zabawy z samego rana...
Ayni, moja Olivia też kilka razy budzila się w nocy o dziwnych porach i zaczynala koncertowe "RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR". Postanowiliśmy z mężem nie reagować dopoki nie placze. Generalnie nawet nie ruszaliśmy d**y z łożka. Średnio po 30-40 minutach zazwyczaj następowala cisza i stwierdzaliśmy że mala spi jak suseł. Może spróbuj tak?
Dziś obudzila się wprawdzie o 7.00, ale mnie też nie za bardzo chciało się wstawać. Jednak przewinelam jej tyleczek i wzielam do siebie do lozka, dalam grzechotki i polozylam się obok. Godzinę pozniej spalysmy obie jak susełki. Obudziłyśmy się o 10.00, a teraz Olivia znów śpi...
Co do nauki, to owszem, masz rację (może nie w 100%, ale masz). Już mi jednak ktoś kiedyś tu na forum zarzucił, że tyle czasu już tu jestem i jeszcze potrzebuję tłumacza.... Poza tym oprócz "zdolności" językowych i kwestii "chce mi się czy nie" jest jeszcze kwestia nauczyciela. Tak obrazowo ci przedstawie - jako dziecko przez 3 lata "uczyłam się" angielskiego. Słowo "uczyłam się" jest w cudzysłowiu, bo ta nauka dziwna byla. Co rok inny lektor i co rok inna nauka. Pierwszy rok uczyliśmy się niewiele gramatyki, za to nuciliśmy perfect piosenki Beatlesów. Rok później podobna historia, tyle że zamiast gramatyki uczyliśmy się dialogfów na pamięć - kompletnie bez zrozumienia. Rok trzeci kolejny lektor zaczął nas uczyć powoli jak dzieci w przedszkolu różnych zabaw i piosenek. Nie umialam nic, zniechęcilam się.
Ale 6 lat temu urząd pracy w PL posłał mnie na 2,5 miesięczny kurs nauki angielskiego i tylko dzięki niemu umiem się dziś dogadać. Kobieta miala genialny sposób nauczania, dzięki któremu zapamietalam mnóstwo słów, powiedzeń, regulek. Notatki z kursu mam po dziś dzień.
Poszlam tu w NL na kurs języka i nienauczylam się prawie nic, zniechęcilam się. Wiecej nauczylam się sama w domu i w pracy wśród holenderskojęzycznych osób niż na kursie. Mam kontakt z osobami po tym kursie i uwierz, ze takich jak ja jest więcej. Nic z tego kursu nie wyniosły.
Wole nadal uczyć się sama chociaż akurat ja lepiej i szybciej uczę się aktywnie, czyli poprzez konwersację. Sama książka, płyta czy ćwiczenia daje mi niiwiele....
Tak Iskierko masz racje, dobrze ze Cie nie bylo, bo pewnie nasza wspolpraca by sie popsula :-D zartuje oczywiscie;-)
Dobre, dobre:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Kurde mam jakis zly dzien dzisiaj.
Snilo mi sie, ze moj kuzun chcial mnie do wariatkowa wyslac bo napisalam do niego smsa, ze poczulam perfumy jego corki przez telefon:szok::eek::confused::errr::dry:

Moja corcia chyba wyczuwa moje samopoczucie bo jest nie do zniesienia. Dzisiaj pol godziny marudzila bo byla zmeczona:eek:
Nic nie podobalo sie. Dopiero jak ja wlozylam do wozka to zasnela... na 15 minut i znowu.
Teraz udalo sie i spi. Ciekawe jak dlugo.

Mam zamiar kupic jej pod choinke zabawki do wanny. Skubana zaczela tak wariowac w wanience, ze cala sypialnie zalewa. Trzeba bedzie sie przeniesc do lazienki.
Wiecie moze gdzie mozna kupic takie siedzonko do wanny? Takie jak na rower:-)krzeselko
Widzialam takie w Baby Dump, ale plastikowe, a wiem, ze sa tez takie dmuchane. Niewiem gdzie szukac.

reklama
hi
HA HA HA Ayni rozbawilas mnie:-D:-D:-D:-D:-D, ja kiedys wyslalam mojego po papier toalet to przyniusl mi reczniki kuchenne:-D

Astrid a jak cie znalezc na fb i ciebie Berni????

A ja juz po obiedzie:-), czekam jak sie mala obudzi i mykam na miasto z 3 dzieciakow, mam nadzieje ze nie oszaleje i beda mnie sluchac (dzis robie za opiekunke):-)

co do jezykow, to ja bardzo chcialam isc do szkoly i okazalo sie ze potrzebujr jakis stempel w paszporcie, wiez zaczelam zalatwiac, ale niestety ksiegoey mojego robil problemy itym to sposobem nie poszlam do szkoly. Ale chodze do logopedy z moja i co jakis czas cos mi wpadnie do ucha, a teraz zaczynam z nia czas przeszly:confused:.Ja bardziej slowka lapie na skojarzenia lub jak mi ktos sms wysle po hol, wtedy slownik w ruch.
Po za tym kazdy robi jak uwaza, nie wtracajmy sie i nie oceniajmy, bo roznie w zyciu bywa.
No to zycze milego
Iskierka dzis wyczaje ta kaszke, dzieki:-)
Robale zrob sobie dluzsza przerwe, olej prace;-);-)
Astrid szczesliwej drogi i jedzcie ostroznie bo w niemczech prawdziwa zima

Do góry