reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

milka saga składa się z 4 częśći tyle 4 czesc składa się z dwóch etapów zakończenia (2 części) ;p. Ja po kolei oglądałam części tyle że z 4 obejrzałam tą część w Której Bella urodziła :tak:

reklama
Milkus ,bo Ty dziewczyna ...jeszcze moge zrozumiec uwielbienie ,ale facet :szok: no nie pojmuje:szok: no chyba,ze to cio*a:-D
Mi to az noz sie w kieszeni otwiera jak slysze Zmierzch...powiem ostatnie dwa slowa na ten temat : PROFANACJA HORRORU !!!

ja tez zmierz uwielbiam:-)
dobra jum ma fb, tak ekspresowo byle jak jutro poprawki, a dzis chce was juz tam miec:-)
jak was znalezc dziweczeta;-)
no no no szybciutko

Ostatnia edycja:
Uuuuuuuuuuu, aleście naskrobały..... 2h czytalam....
Iskierko, dobrze ze samopoczucie ci sie poprawilo troszku, mi tez ulzylo:-):-). Mloda slodka, nie boisz dawac sie jej tego herbatniczka do lapki, a jak sie kawalek ukruszy i w gardelku stanie????
Co do samopoczucia to... hmm róznie. A hertbatniczka jak daję to zawsze malej pilnuję. Generalnie ona sobie go cmokta więc nie powinno się nic ukruszyć, jednak biorę to pod uwagę i bacznie ją obserwujemy z mężem.
A w ogóle... pochwalę się, że całą sprawę w CB, załatwiłam w 80% po holendersku :nerd: prostymi zdaniami. Jak nie wiedziałam czegoś, to dodawałam angielskie słówko
Hehe, ja też tak robię. jak tylko nie znam słowka holenderskiego to wtrącam angielskie i jest goed. Generalnie to zawsze zaznaczam, że holenderski znam słabo i zawsze pytam czy mnie rozumieją.
Ja tam nie wierze ze do nauki potrzebny jest jakis talent. Jednemu moze faktycznie szybciej pojsc, innemu wolniej, ale da sie nauczyc, jesli sie ma checi... Ja nie mialam talentu do matmy w szkole, ale jak sie przylozylam przed sprawdzianem, to sie jednak dalo. :-)

My ludzie jestesmy istotami myslacymi, ktorych mozgi sa wyposazone w umiejetnosc przyswajania informacji, a kazdy kto nie jest uposledzony jest w stanie sie nauczyc programowania, jezyka, tanca czy gotowania, jezeli bedzie poswiecal jakiejs dziedzinie czas.
Ayni i tu się z Toba nie zgodzę. Niektórzy z nas to humaniści a inni wola przednioty ścisłe i nie można wymagać od wszystkich równo, żeby się nauczyli, a skoro nie umieją to znaczy że są lenie itp
Jestem tu 10 miesięcy... rozumiem połowę, ale jeszcze nie mówię.
Zlinczujecie mnie za to?:-D
Jestem tu ponad 5 lat i podobnie jak ty - dużo rozumiem niewiele mowię. I w nosie mam to, czy ktoś o mnie pomyśli że jestem nieuk bo mi się nie chce. Mam swoje powody, dla których jeszcze nie mówię perfect i ludziom nic do tego. Mam osiągnięcia na innych płaszczyznach i ogólnie jestem z siebie dumna.
I owszem, też mi się juz zdażyło, że "robiłam" za tłumacza. I prosił mnie o to nie Polak, ale własnie Holender, bo nie umiał się dogadać z Polkami....

Generalnie fajnie ze mnie tu nie bylo, bo widzę że znow bylo ostro....

Ja sobie dziś udekorowalam światecznie okna, pohaftowalam trochę, ogolnie relaks. Tylko trochę brak pracy gryzie. Wyslalam solicytacje do jednego z biur i dziś dostalam odpowiedz, ze nie biorą mojej kandydatury pod uwagę, bo... za daleko mieszkam. Praca miała byc w Woerden, 8km ode mnie, a oni mi napisali, że muszę mieć możliwość dotarcia do pracy w ciągu 15 minut...paranoja.
Wyslalam drugie zgloszenie. Do tej samej firmy na inne stanowisko. Teraz czekam az mi napiszą ze mnie nie przyjma bo nie mam minimum 165 cm wzrostu...
W dodatku 21 grudnia musze się stawić do UWV w Utrechcie na spotkanie z "osobistym" coachem w sprawie mojego bezrobocia.....

Astrod szerokiej i bezśnieźniej drogi

reklama
Do góry