reklama
Iskierka71
Fanka BB :)
W niedzielę gotuję rosołek i daję małej troszkę marcheweczki i kalafiorka z tego rosołku, no i oczywiscie samego rosołku też. Potem oczywiscie słoiczki warzywne i owocowe, ciastka i kaszkę.
Ciastka daje do ręki albo rozrabiam z mlekiem, kaszkę bambixa dodaje do mleka.
Aha, ostatnio znalazlam PIJAMA PAPJE i daję codziennie wieczorkiem do butli. Staram się dawac na przemian rozne smaki, zeby miala urozmaicenie. Jednak z tym PIJAMA PAPJE to musisz uważac, bo tylko jeden smak (wanilia) jest bezglutenowy. Wszystkie inne (bananowe,bisqwit, czy mieszane waniliowe np z jablkiem czy ciastkiem zawierają gluten.
Staram się podawac na zmiane - jeden dzien z glutenem a nastepnego dnia już bez.
Myślę, że od 7 miesiąca będę podawać kaszkę mannę i może jakieś mięsko
Ciastka daje do ręki albo rozrabiam z mlekiem, kaszkę bambixa dodaje do mleka.
Aha, ostatnio znalazlam PIJAMA PAPJE i daję codziennie wieczorkiem do butli. Staram się dawac na przemian rozne smaki, zeby miala urozmaicenie. Jednak z tym PIJAMA PAPJE to musisz uważac, bo tylko jeden smak (wanilia) jest bezglutenowy. Wszystkie inne (bananowe,bisqwit, czy mieszane waniliowe np z jablkiem czy ciastkiem zawierają gluten.
Staram się podawac na zmiane - jeden dzien z glutenem a nastepnego dnia już bez.
Myślę, że od 7 miesiąca będę podawać kaszkę mannę i może jakieś mięsko
dzieki:-)
A moja mala wcina sloiczki owocowe , przy warzywnych krzywi sie ze hoho, wiec tez ostatnio dostala rosolekz marcheweczka i ziemniaczkiem, rosolek z march, ziem, brokulka,te ciacha co polecilas to uwielbia, tez robie je z mleczkiem i jeszcze je, ale jakos niebardzo kaszke ryz o smaku malinowym z pl.
Ja juz zapomnialam co kiedy sie wprowadza.
A co to ta pijamapapje???
ha wlasnie wyczytalam ze miesko juz od 6mca a nawet rybke,od 7 mca żółtko i deserki mleczne:-)
A moja mala wcina sloiczki owocowe , przy warzywnych krzywi sie ze hoho, wiec tez ostatnio dostala rosolekz marcheweczka i ziemniaczkiem, rosolek z march, ziem, brokulka,te ciacha co polecilas to uwielbia, tez robie je z mleczkiem i jeszcze je, ale jakos niebardzo kaszke ryz o smaku malinowym z pl.
Ja juz zapomnialam co kiedy sie wprowadza.
A co to ta pijamapapje???
ha wlasnie wyczytalam ze miesko juz od 6mca a nawet rybke,od 7 mca żółtko i deserki mleczne:-)
Ostatnia edycja:
Iskierka71
No moja jakos też tej malinowej kaszki nie trawi. Co zrobię to większą część wyrzucę,
A pijama papje to taka kaszka w plynie. Otwierasz kartonik, wlewasz do butelki i klaar. Ja podgrzewam w podgrzewaczu, ale pisze ze mozna na zimno i na ciepło dawać.
Tu masz z Nestle, a tu podobne z Friso i z Nutricia
Ja się nigdy sztywno schematów żywieniowych nie trzymalam.
Idę spać bo mi się oka kleją - dobranoc i kolorowych
A pijama papje to taka kaszka w plynie. Otwierasz kartonik, wlewasz do butelki i klaar. Ja podgrzewam w podgrzewaczu, ale pisze ze mozna na zimno i na ciepło dawać.
Tu masz z Nestle, a tu podobne z Friso i z Nutricia
Ja się nigdy sztywno schematów żywieniowych nie trzymalam.
Idę spać bo mi się oka kleją - dobranoc i kolorowych
Ostatnia edycja:
Agss
Iskierka z ta pracą to teraz wariuja. Mojemu ojczymowi też powiedzieli że za daleko mieszka... Pracą była w Hadze. I argument...Bo jakby korki były!
A lata do pracy na Schipolu potrafił dojeżdżać...
No nic...
Kawka i do pracy
A lata do pracy na Schipolu potrafił dojeżdżać...
No nic...
Kawka i do pracy
Ja tam nie wierze ze do nauki potrzebny jest jakis talent. Jednemu moze faktycznie szybciej pojsc, innemu wolniej, ale da sie nauczyc, jesli sie ma checi... Ja nie mialam talentu do matmy w szkole, ale jak sie przylozylam przed sprawdzianem, to sie jednak dalo.
My ludzie jestesmy istotami myslacymi, ktorych mozgi sa wyposazone w umiejetnosc przyswajania informacji, a kazdy kto nie jest uposledzony jest w stanie sie nauczyc programowania, jezyka, tanca czy gotowania, jezeli bedzie poswiecal jakiejs dziedzinie czas.
Ayni i tu się z Toba nie zgodzę. Niektórzy z nas to humaniści a inni wola przednioty ścisłe i nie można wymagać od wszystkich równo, żeby się nauczyli, a skoro nie umieją to znaczy że są lenie itp
Ja nie uwazam , ze kazdy musi miec takie samo tempo nauki co inni, ale wszystko kwestia checi... Nie mozna natomiast powiedziec, ze chce sie uczyc, ale nie mam talentu i koniec nie ma sensu probowac, bo to jest robienie z ludzi idiotow. Kazdy z nas jest sie w stanie nauczyc, jesli chce, nie potrzeba do tego szczegolnych uzdolnien. Jednemu pojdzie w rok, innemu w 6. I tak jak piszesz wiekszosc ludzi ma sklonnosci ku wiedzy scislej lub humanistycznej, natomiast nie ma czegos takiego , ze sie nie da czegos bo sie nie mam talentu. Cos moze wychodzic lepiej lub gorzej, ale tu nie chodzi o talent, tylko myslenie, powtarzanie, rozumienie i to przychodzi samoistnie jesli poswieca sie czas jakiejs czynnosci. Ktos kto nie poswieca czasu na ksztalcenie pewnych zdolnosci po prostu ich nie nabedzie.Dziecko nie uczy sie chodzic bo ma do chodzenia talent, chodzi, bo trenuje ta czynnosc, kiedy upada, wstaje i probuje dalej, nie poddaje sie bo wie , ze jest to kluczowa zdolnosc do przetrwania.
Tak samo jak nauczylismy sie jesc, chodzic, mowic, tak samo mozemy sie nauczyc czegokolwiek chcemy, jesli chcemy oczywiscie. Dlatego nazywamy sie homo sapiens, czyli czlowiek rozumny.
Czlowiek nauczyl sie kola, kalkulacji , pisma, nie dlatego, ze mial jakies talenty, tylko dlatego , ze probowal i na tym opiera sie teoria ewolucji i przetrwania, moze nie kazdy moze byc Einsteinem czy Platonem ale nie zaprzeczajmy naszemu gatunkowi. Takie MOJE zdanie ;-)
Ja osobiscie nie mam nic przeciwko temu czy ktos chce czy nie chce, to jego indywidualna sprawa, ja osobiscie pewnych rzeczy w zyciu sie uczyc nie chcialam i koniec. Ja zyje dla siebie i mojej rodziny a czy ktos chce sie uczyc czy nie to nie moja sprawa. Jestesmy tu zeby rozmawiac o naszych doswiadczeniach w macierzynstwie, a nasze osiagniecia w roznych dziedzinach chyba sa drugoplanowe.
:-)
A ja juz od 4.20 na nogach... O matko... co za terrorysta, nie wiem juz skad on ma takie pociagi do zabawy z samego rana...
Robale
Dzien dobry
Astrid1987
Mama Tygrysica z Księżyca
Dzię dobryy
A my pospaliśmy sobie nawet. Maję fascynuje lampa z lawą. Mąz ma już wolne... ale i tak jedziemy jutro.
A my pospaliśmy sobie nawet. Maję fascynuje lampa z lawą. Mąz ma już wolne... ale i tak jedziemy jutro.
Alexja
Moeder <3
Tak Iskierko masz racje, dobrze ze Cie nie bylo, bo pewnie nasza wspolpraca by sie popsula zartuje oczywiscie;-)
reklama
Podziel się: