reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Ayni jakbyś trochę bliżej mieszkała to już by grzanek nie było *_*
Na coś ochotę mam ale nie wiem na co... no i zdecydowanie nie chce mi się iść do sklepu:-D

A Adaś - misiek świetny, jak mi się podobają te ciuszki... Moja mama ostatnio kupiła wnuczce szlafrok z uszami i kokardką:-D

reklama
Agss skads ja znam to uczucie, ja do tej pory czuje , ze cos bym zjadla, ale do konca nie wiem co.. Czasem wychodze do sklepu i czekam czy trafie na to cos. Tyle, ze ja juz po ciazy haha.

Ja wczoraj przepralam dla Adama szlafroczek z czulkami i oczkami ,zielony cos jakby konik polny, uwielbiam takie ciuszki, trzeba korzystac, bo potem to juz sie nie da "smiesznie" ubrac i bedzie mowic, ze to obciach.

Aleeeee mam roboty , przydalyby sie dodatkowe rece, a ja od rana przed laptopem :baffled: no nic, juz sie bede jakos motywowac.

Z moim facetem to samo. Kolory? hmmm odroznic nie potrafi i jeszcze sie ze mna kloci:baffled:
To jak wygladam...obojetnie. Jakbym wlozyla worek na kartofle to by nawet nie zauwazyl.
No i to pytanie "Ladnie mi?" i odpowiedz "Moze byc" :-) itd. Czlowiek czasami sie stara zeby zrobic wrazenie to nawet nie skomentuje. Jak sie upomne to cos tam nabaknie, ze oczywiscie kocha mnie taka jaka jestem. No dobr, ale po co ja sie staram?
Z drugiej strony jakby ciagle zwracal uwage to tez zle. Nie chce lelum polelum. Bo facet to facet i takim go z reguly akceptujemy.
To kobiety sa skomplikowane. Dla faceta wszystko jest proste.

Agss ja tez tak miala. Hehe cos bym zjadla ale niewiem co.
A jak tam bole? Polozna sie odezwala?

Co do humoru...to widzialyscie to?
Troche wulgarne ale facet jest dobry:-D:-D
https://www.youtube.com/watch?v=t8lnCA8PHJM

Miriel, ja tez mniej wiecej z Twoich okolic :)
Super :) Nie jestem sama.

A to to faktycznie ale chociaż porodowke zobaczyc można. Na tej stronie związku holenderskich położnych jest ulotka w jezyku polskim na temat znieczulenia

VOOR (BIJNA) ZWANGEREN - KNOV - Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen
Przeczytałam i uspokoiłam się trochę, dziękuję.

Nastepnym razem zapytaj męża czy to on będzie rodził czy ty?? I nie słuchaj go - chcesz znieczulenie to bierz bez skrupułów.

Tutaj lekarze władają angielskim i każdy lekarz cię zrozumie. Inna sprawa, że nie każdy chce po angielsku mówić. Głowa do góry, będzie dobrze
Już się śmiałam, że jak taki jest to go do dentysty bez znieczulenia wyślę. Potem możemy gadać ;)

Miriel witaj, dobrze trafilas!!! Ja w spr porodu nat nie pomoge, mialam cesarke.
Pomożesz samym towarzystwem :)
Tematy kosmetyczne... Ją tu zupełna noga.
I jak dokładnie tak samo, z tym że jeszcze włosów nie farbuję

A który to tydzień? Ja się urodziłam w 27tc, więc wiesz :cool2::cool2:.
No a tu zaczęłam panikować na całego :) Ja jestem w 22 tygodniu, i jeszcze nic nie mam przygotowane na ewentualnego wcześniaka :D

Pozdrawiam dziewczyny, fajnie że Was znalazłam :) Nie będzie mi tak nudno w domu.
Teraz nie pracuję, siedzę i odpoczywam póki mogę. Zaczynam sprzątać na święta, ale oszczędnie żeby się nie farsować.

a wy co spac nie mozecie?:-D:-D
Ayni mysle ze jutro kolo 16 wyjedziemy:tak:faceci tak maja ze za bardzo kolorów nie rozrózniaja:baffled::tak: kanapeczki pyszne ale najpyszniejszy jest Adas:tak: slodziak malutyki:tak:

Iskierka to moze twoj maz przyjedzie mi umyc okna:sorry2: bo juz nic nie weidac przez nie po tych ostatnich sztormach:no: Racuszki mnniam,Olivia juz taka fajniutka..
Agss daj znac jak juz cos bedziesz wiedziala ,odpoczywaj duzo:tak:

faceci czasem maja fajne teksty:tak:

ja mam dwa kosze do prasowania:baffled:a jeszcze sie prakla pierze:baffled:

Milka jeszcze się nie odezwała, miała po południu, zobaczymy. Bóle raz są, raz nie ma oO Znajoma zasugerowała kolkę jelitową...

Mirel nie stresuj się wcześniejszym porodem (; Urodzimy w terminie (;
Ja też myślę o znieczuleniu, mam słaby próg bólu... a skutki uboczne ma wszystko... Pozatym w Ameryce np z tego co widzę większość porodów ze znieczuleniem.
A gdzie mieszkasz bo chyba nie dozytałam?

Karola odpoczywam... i mi to już uszami wychodzi:-D To nie dla mnie...

W ogóle mała mi szaleje... w pracy nigdy nie czuję a teraz wierci się i kopie, nawet mi brzuch zafalował czego wcześniej nie widziałam:-D

reklama
Mieszkam w okolicy Alkmaar.
Pewnie, urodzimy w terminie, śliczne i zdrowe dzieciaczki ;)

Ja swojego progu bólu nie znam niestety... nigdy nic nie miałam złamanego, czy zszywanego. Dentysty unikam. Nie wiem jak reaguję na ból :( Dlatego chyba wolę to znieczulenie i szpital.
Ale mam jeszcze czas żeby zdecydować :)

Do góry