reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
hi dzis

Umojej malej juz ok, w ciagu dnie nie kaszle tylko rano przez gluciki, ale buntuje sie gdy odciagam jej spiczki gruszka:-)
Madzia jak laleczka, przechodzi???
Berni ja wczesniej tez zwijalam se z bolu, ale teraz dali mi jakies inne tabletki YASMIN i wszystko jest ok. A jak tam twoj maruderek maly?

A moja jeczy bo spac sie jej chce a nie moze zasnac, musze cos jej zaspiewac:-D:-D

Astrid, no u mnie te dni to jakies dziwne sie zrobily...;/
zawsze pierwzego dnia umieram, mam jakies drgawki, gorczke i bol chyba gorszy niz skurcze porodowe... a na drugi dzien nic... :O mozna zapomniec ze cos tam wogole jest...

Ewelina moj maly, wczoraj byl istnym aniolkiem:) dzieki Bogu bo nie mialam sily wczoraj do niczego... a dzisiaj cos zaczyna mrudzic... dziaselka zrobily mu sie takie biale i strasznie je trze.... moze ma sie ku temu zabkowi albo ma takie dni...

w sobote idziemy na urodziny do znajomych i przy okazji bedzie mikolaj :D ciekawe czy sie maly nie przestraszy :D

za tydzien w piatek bedzie juz tesciowa... zaczynam sie bac :D

U na znowu straszna mgla... ciekawe kiedy opadnie...

Bry!

Iskierko dzieki :-) ale to moja wina, ze tyle czekam:-D Przynajmniej tak mi sie wydaje.
Dziewczyny ale ja glupia jestem:baffled::confused: Wyslalam zapytanie o zasilek a nie zarejestrowalam sie jako bezrobotna czyli osoba poszukujaca pracy:baffled::baffled::baffled::confused:
Myslalam, ze nie trzeba juz:-D Uczona a gamon:tak:

Czytam Was dziewczyny, ale nie bardzo mam o czym pisac. Zycie Milki jest nudne hehe
Moze i to dobrze. Spokoj tez jest wazny.:tak:

Dzisiaj dzien sprzatania, wiec DO ROBOTY!

Tot straks :-p

Swoja droga...ten holenderski jest pokickany jakis. Moze mi ktoras wytlumaczyc kiedy w czasie przeszlym dokonanym dodaje sie do czasownika "t":nerd: i kiedy sie uzywa "hebben" a kiedy "zijn"? Masakra jakas. Chyba moj umysl zastygl od czasow studiow...

A i zdrowka dla dzieci zycze :*

U mnie juz zaczyna sie cos dziac z okresem. Jakies dziwne plamienia mialam, a teraz nic :confused: Nie teskni mi sie za bardzo. Rok bez mmm, a teraz znowu:no:

Ostatnia edycja:
HEjka

ahhhh ewelinka, nie wiem wydaje mi sie ze jakby ciutke lepiej, no i jak mowisz najwiecej kaszle z rana po nocy a jak jej opedzluje nosek to nie, no i na wieczor troszke a w dzien prawie w ogole :) teraz śpi jak zabita :)

ja też już mam okres regularnie, własnie mi sie skonczył i w raz z nim zaczełam brać tabletki wiec zobaczymy jaki bedzie kolejny...

u nas też nikt nie mieszkał i nie będzie , no chyba ze kiedys ktos z rodziny nas odwiedzi ale to co innego;)

Milka jesli chodzi o koncowke "t" to jest taka zasada , w szkole uczą zeby zapamiętać sobie taką kombinacje literek "TAXI KOFSCHIP" jesli jakis czasownik konczy sie na ktoraś z literek to wtedy jest "t" a reszta do "d". Jeśli masz np. Ik werk, to bedzie ik werkte, oczywsicie chodzi o czasowniki regularne , te ktore nie zmieniaja swojej postaci w czasie przeszłym.

jeśli chodzi o hebben i zijn to tego trzeba sie nauczyc. ale wiekosc czasownikow laczy sie z hebben, jest taka regułka ze czasowniki które sa zwiazane z ruchem łacza sie zawsze z zijn np gaan, komen.

Może któraś cos jeszcze dorzuci...

Ale dziś piekna pogoda... trzeba dziś ogarnąć chate...

Madziula kiedy "t" i kiedy "d" to mam wytlumaczone tylko czasami sie wcale nie uzywa, ale z tego co zauwazylam to dotyczy to chyba tylko nieregularnych czasownikow. Mam racje?

A co do mieszkania z kims to ja tez nie dam sie wrobic hehe. No chyba, ze w szczegolnym przypadku i tylko na kilka dni. Ja jak przyjechalam do nl dlugo mieszkalam na firowym mieszkaniu hmmm reszte mozecie sobie dopowiedziec. Masakra..

Milka to wcale nie takie trudne jak sie wydaje..... ja kułam wszystkie nieregularne a i tak umiem tylko te ktore uzywam, prawda jest taka ze jak cos wykujesz na pamiec a potem nie bedziesz z tego korzystała to predzej czy pozniej zapomnisz... takze nie stresuj sie i wszystko małymi kroczkami, nie ucz sie odrazu 3 stron A4 czasownikow tylko zacznij od tych ktorych uzywa sie na codzien, te inne warto pamietac chocby po to zeby zrozumiec kogos .... a z czasem same beda ci zostawać z głowie :)

reklama
Witam i o zdrowko pytam:-)
Ja niby znalazlam prace ale nic nie wiem konkretnie i nie ma z kim pogadac.To praca w restauracji w klubie golofowym.Mam zastapic dziewczyne ktora jest w ciazy.Sprawa jest tam skomplikowana ,wiec na razie pracuje jak zadzwonia ,Jak narazie bylam tam 2 razy.Ciesze sie bo to praca na popoludnie wiec nie musze kombinowac z opiekunkami.No moze po nowym roku sie cos rozkreci.
Milego dnia kobitki :-)

Do góry