reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
hejka:-)
Justynka gratulacje zabka:-)
Madziula jak tam laleczka, lepiej, co lekarz zalecil?

Ja noc mialam spokojna, ale rano jak mala sie obudzila, tragedia, kaszel jak u gruzlika, ale to ta flegma. Teraz lezymy na brzuszku i ja oklepuje, aby zeszlo swinstwo.

a moja boli brzuchol po kaszce malinowej bobovita. idzie w kosz:tak:
MILEGO

Ewelina u mnie to samo, Tomek kaszle jak gruzlik od tej flegmy ktora mu leci do gardla, ale jak mu podaje syropek z cebuli to juz troche jest lepiej. Biedactwa sie musza meczyc :confused2::cool:
ja Tomka smaruje mascia rozgrzewajaca po pleckach i klatce piersiowej oraz karczku, daje mu masc majerankowa pod nosek i ten syropek. Aaa jeszcze otrivin baby 3-4 razy na dzien :tak:

Moja kaszle tylko rano... chyba po ojcu ma to, bo on też kaszle tylko rano. Do tego dzisiaj wyjęłam jej 100kilo gilów z nosa. Biedne dziecko. Teraz jest spokój. W ogóle od jakiegoś czasu uznała, że najlepiej zasypia się na mamie ;).

Hague ty masz dobrze z tym syropkiem, ja raczej z cebuli dac nie moge.
Ja mam sterimal do noska i pozniej grucha idzie w ruch, a na noc masc majerankowa, mam terz cos do smarowania pleckow ale musze zobaczye od ilu latek:-)
Astrid w cycach najlepiej sie spi, a maz nie zazdrosny:-)
Wiecie to ta glupia pogoda:baffled:

hejka

no zadna rewelacja.... zbadali ja od stóp do głów, płuca i wsio czyste..... podawać paracetamol w czopka i za kilka dni przejdzie bo to wirus a jesli jednak by sie pogarszało to znowu isc.... ola boga ale sie nabiegam.... dzisiaj noc była ładna.... moze dwa razy wstalam dac jej smoczek i spała dalej ale rano jak sie rozkaszlala to az oddechu nie mogła złapac od napływajacej wydzieliny z nosa, ciagle mam fride pod reka i jak tylko slysze szuranie w nosie to ciągne..... od wczoraj goraczki nie miała ale patrzylam teraz to troszeczke rosnie ale czekam do 38 z paracetamolem..... no i siedze z nią w domciu.... ehhh

Madzia jak sie miewa Martynka?dobrz ze to nic powaznego ale u takiego malucha to lepiej dmuchac na zimne.Zdrowka i buziaki dla malutkiej .No i ty sie trzym :-)

Ostatnia edycja:
nana19 póki co goraczki nie ma, raz troszke podchodzi za chwile spada.... tylko ten okropny kaszel ja meczy i musze co chwila jej noska czyscic.... własnie śpi sobie biedna ....

pogoda nie nastraja.....

ja to podziwiam wszystkie mamy co maja dwójke dzieci i wiecej... ja nie wiem bym chyba zwariowała ze strachu jak tak dwa zachorujaa ehhh

reklama
Madziu, pocałuj Martysię od e-cioci :*. Niech szybko wyzdrowieje. Bidulka :(.

Mąż nie jest zazdrosny, że Maja śpi mi w cyckach :p. On ostatnio chodzi tak padnięty, że szybko idzie spać.

Dzisiaj popełniłam... grzybową, nadziewane papryki i nawet babkę (już bez zakalca). No i pranie i lekkie sprzątanie. Normalnie, niczym perfekcyjna pani domu hahahaahaa.

Do góry