reklama
Iskierka71
Fanka BB :)
Bernadetko - no to mamy tak samo:-) Parcie na stolec, parcie na odbyt, skurcze i przeszkadzający brzuchol:-)Iskierka ja tez mam tak ze czasem czuje jak by skurcze w okolicach odbytu;p mialam pytac czy to normalne;d
a czasami czuje nawet takie dziwne parcie
brzuch to mam tak nisko ze az przeszkadza;p
A tesciowa trzymaj krotko! ona przyjedza do Ciebie, powinna sie dostosowac, tym bardziej ze lada dzien mozesz urodzic i bedzie Ci napewno nie na reke ze beda sie ci krecic po domu kiedy ty bys chciala sobie w spokoju odpoczac...
A teściowa to sie dopiero dowie jak przyjedzie. przywiezie sobie dzieci, to niech koło nich robi. Ona tu nie przyjedzie na wakacje, więc niech nie liczy na pobłażliwość
A tymbardziej na wycieczki turystyczno-krajoznawcze, bo ja nie mam zamiaru dla jej wygody bawic się z odciąganiem mleka - oj, niedoczekanie
Ja wiem, że zejdzie. Ja żadko mam jakieś wypryski skórne, ale akurat teraz cos mi wyskoczyłoISkierka OMG ja mam egzeme tzn nie w tym momencie ale mam czasami wysiewy , chociaz odkad uzywam kremiku to w sumie dawno nie miałam trzymaj sie , zejdzie pieruństwo
TheHague, poczytaj: Egzema | Egzema
Ja znikam spać - dobranoc all
Kallie
Iskierka ja miałam egzemę na samym początku ciąży i też się nieźle wtedy wystraszyłam. Ale mądry pan doktor (akurat nie mój bo nie miał wtedy wolnych terminów a ja chciałam szybko) stwierdził że to właśnie egzema bo ja alergik a to jest ze sobą powiązane więc pewnie to(a jeśli nie to prosze wrócić po 2 tyg. A miałam pod kolanami i na dłoniach). No i mi dał jakąś tabl na raz i też maść. Jak pytałąm czy to nie szkodzi to powiedział że jestem na początku ciąży i na małych obszarach skóry nie zaszkodzi dziecku. wróciłam do domu, wzięłam tabl, wysmarowałam się maścią bo przez to pod kolanami chodzić prawie nie mogłam i troszkę zaczęłam czytać. Okazało się że maść jaką mi przepisał zawiera hormony!! pod kolanami nią smarowałam 3 dni i mi w miarę przeszło ale dłonie sobie darowałam bo się trochę bałam, a że do pl jechałam niedługo potem to spytałam mojej gin i ona stwierdziła że było to jednak mało odpowiedzialne z jego strony!!! dziękowałam sama sobie za brak zaufania do tego lekarza
witam!!
Tak was czytam i czytam i mam pytanie czy ja majac meza tez cos musze do gemmente zglaszac, bo troszku sie pogubilam???
WOZEK no coz jeszcze go nie mam bedzie dopiero za 2 tygodnie, ale ciesze sie akcja przygotowawcza dla dzidzi trwa u was.
MAMA, moja tez bede tu miala na jakis miesiac + moja siostra na 2 tyd, ale wczesniej ona dostanie swoja wnuczke na wakacje, wiec bede miala czas wyspac sie przed przyjsciem dzidzi na swiat.:-)
Tak was czytam i czytam i mam pytanie czy ja majac meza tez cos musze do gemmente zglaszac, bo troszku sie pogubilam???
WOZEK no coz jeszcze go nie mam bedzie dopiero za 2 tygodnie, ale ciesze sie akcja przygotowawcza dla dzidzi trwa u was.
MAMA, moja tez bede tu miala na jakis miesiac + moja siostra na 2 tyd, ale wczesniej ona dostanie swoja wnuczke na wakacje, wiec bede miala czas wyspac sie przed przyjsciem dzidzi na swiat.:-)
Ja sie bardzo cieszylam jak moja mama byla, bo to moje pierwsze dziecko i duzo nie wiedzialam, co wiecej, nawet nie wiedzialam jak poprawnie takiego maluszka trzymac, bo nigdy nie mialam stycznosci z bobasami, u kolezanek widzialam oczywiscie, ale zawsze balam sie brac na rece, no a tu musialam bo to moj syneczek mama pomogla mi naprawde w wielu sprawach.
wspolczuje wam, ze wasze mamy takie czepialskie, moja nigdy sie mnie nie zapytala dlaczego nie mam jakiejs rzeczy, bo wie, ze zaczynalismy od podstaw, musielismy kupic wszystko poczawszy od malej lyzeczki po sofy, lozka i szafy.. Wszystkiego nie da sie ogarnac i kupic, z czasem dorobimy sie pewnie i rzeczy ktorych jeszcze nie mamy a mama zawsze jak widziala ze czegos nie mamy, to nam sama z polski przywozila:-)
wspolczuje wam, ze wasze mamy takie czepialskie, moja nigdy sie mnie nie zapytala dlaczego nie mam jakiejs rzeczy, bo wie, ze zaczynalismy od podstaw, musielismy kupic wszystko poczawszy od malej lyzeczki po sofy, lozka i szafy.. Wszystkiego nie da sie ogarnac i kupic, z czasem dorobimy sie pewnie i rzeczy ktorych jeszcze nie mamy a mama zawsze jak widziala ze czegos nie mamy, to nam sama z polski przywozila:-)
theHague moja mama tez jest w porzadku, zawsze kupe zarcia nam przywozi, pomaga w domu, a jak czegos brak to nic nie mowi tylko to kupuje.
Przy Weronice bardzo mi pomogla, raczyla mnie swoimi radami, ale powiedzialam jej ze jak cos to sie zapytam i weicej nic juz nie mowila. Ona kapala mi mala przez 2 tyg bo ja sie balam, byla taka chuda i dluga.
Mysle ze teraz tez pomoze jak przyjedzie:-)
Przy Weronice bardzo mi pomogla, raczyla mnie swoimi radami, ale powiedzialam jej ze jak cos to sie zapytam i weicej nic juz nie mowila. Ona kapala mi mala przez 2 tyg bo ja sie balam, byla taka chuda i dluga.
Mysle ze teraz tez pomoze jak przyjedzie:-)
bernadetkka
Dziewczyny jak fajnie sie czyta ze macie takie dobre mamy i Wam tyle pomagaja
Moja niestety zginela w wypadku, w termin mojego porodu mija juz 5 lat...
A bardzo chcialabym aby mi teraz mogla pomoc i doradzic bo naprawde mam czasmai obawy ze nie dam sobie rady sama...
Moja niestety zginela w wypadku, w termin mojego porodu mija juz 5 lat...
A bardzo chcialabym aby mi teraz mogla pomoc i doradzic bo naprawde mam czasmai obawy ze nie dam sobie rady sama...
Bernadetko przykro mi z powodu twojej mamy, ale nie martw sie dasz sobie rade, kazda dziewczyna stad sluzy pomoca, a chwile zwatpienia dopadaja kazdego.
Moge pozyczyc ci moja siostre, lubi dzieci i we wszystkim pomoze:-)
Trzymaj sie cieplutko
Ja uciekam spac , bo znow z corcia zaspimy do szkoly, milej nocki papa
Moge pozyczyc ci moja siostre, lubi dzieci i we wszystkim pomoze:-)
Trzymaj sie cieplutko
Ja uciekam spac , bo znow z corcia zaspimy do szkoly, milej nocki papa
Ostatnia edycja:
bernadetkka
Ewelina z mila checia skorzystam
bo samotnosc doskwiera gdy mojego nie ma
duze wsparcie mam tu na forum, zawsze kazda doradzi i pomoze az czlowiekowi lzej na duszy
bo samotnosc doskwiera gdy mojego nie ma
duze wsparcie mam tu na forum, zawsze kazda doradzi i pomoze az czlowiekowi lzej na duszy
reklama
Madziula85
Rodzina w komplecie :)
Kallie ja też jestem alergikiem od urodzenia stąd czasami czepiają mnie się takie paskudztwa, u mnie najgorzej bo egzema pojawia mi sie na twarzy grrrrr ale odkad używam aptecznego kremu do buzi i tylko jego to jakos cisza w czasie ciazy wyskoczyły mi tylko dwie plamki ale nie na buzi nic z tym nie robie bo uwazam ze to pewno przez zmiany hormonalne na egzeme zawsze dostaje sterydy ... na 2 tyg i przechodzi
Ewelina, jeśli byłas panna gdy meldowałaś sie w gemeente a w miedzy czasie wziełaś ślub w polsce to musisz zgłosić akt małzenstwa na blankiecie unijnym, jeśli brałas slub w Nl to gemeente automatycznie samo zaktualizuje
jej ale smutaśne tematy poruszacie ja za to nie mam taty a z mama no róznie bywa rozbieznosc charakterów
Ewelina, jeśli byłas panna gdy meldowałaś sie w gemeente a w miedzy czasie wziełaś ślub w polsce to musisz zgłosić akt małzenstwa na blankiecie unijnym, jeśli brałas slub w Nl to gemeente automatycznie samo zaktualizuje
jej ale smutaśne tematy poruszacie ja za to nie mam taty a z mama no róznie bywa rozbieznosc charakterów
Ostatnia edycja:
Podziel się: