reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Ja meldowalam sie rok temu i nic wtedy nikt nie mowil o tym...;/ a szkoda bo bylo by juz z glowy...
U nas w gminie fajne babki pracuja, ja mialam problem ze swoim zameldowaniem bo taka sytuacja u mnie troche pokrecona z ojcem;D no i oni tu nie mogli zbytnio zrozumiec jak to mozliwe ale wkoncu machnela reka i mnie zameldowala, wiec mysle ze teraz jak im to doniesiemy to pojdzie szybko i gladko:)

Ayni najgorsze to ze ja do Hagi mam bardzo daleko, i chcac tam jezdzic kilka razy teraz to nie dalabym rady:no: Ale dziekuje Ci bardzo:*

Ostatnia edycja:
reklama
Ja sie meldowalam 4 lata temu, ale ostatnio (miesiac temu) meldowalam moja kolezanke i mojego siostre z mezem i od kolezanki nie wymagali zaswiadczenia, a juz od siory i jej meza tak, bo slub mieli.

No ładnie, trochę mnie nie bylo a już tyle do czytania;-)
Iskierka wrocila czy gdzie sie bunkruje ?
Melduje sie ze wrocilam - cala i zdrowa;-)
Położnik stwierdził, ze dziecię lezy calkiem gotowe już do wyjscia i ze skoro mam coraz częsciej skurcze, to moge urodzić niemal w kazdej chwili (ale równie dobrze mogę to zrobić dopiero w terminie). Pytał czy odszedł m i już czop śluzowy i kazał dzwonic jak tylko odejdzie....
Ciśnienie w mormie, waga... ponad normę:zawstydzona/y: Teraz tylko czekac na bóle porodowe.....
Na razie męczą mnie skurcze przepowiadające. Czuję je czasem z przodu brzucha, czasem gdzieś w kroku, a czasem w okolicach... odbytu
słyszałam ze po porodzie same zanikają rozstepy :) bądźmy dobrej myśli ;)
Raczej deliokatnie bledną, ale nioe znikają całkowicie, niestety :dry:

Rozmawialam z teściową i mam jeszcze minimum 2 tygodnie spokoju. Potem może być gorąco. No ale ja się już przestalam przejmować, obiecalam sobie ze nie dam soba rządzic jak tu będzie. Bedzie u mnie, więc będzie musiala się dostosować - sorry:-)

Iskierka, a co z wysypka Ci zalecil pan doktoor ? Czekalam na te wiadomosci a ty nic. Wkrecilam sie dzis w ten temat wysypkowy odkad mnie Nana Chu poczestowala tym artykulem.

Bernadetkka, widzisz, wszystko na dobrej drodze, dobra wola czasem czyni cuda :) przywieziecie i bedzie po sprawie.

Dziewczyny mam dla was zla wiadomosc, ugryzl mnie wlasnie komar i lata mi tutaj :/ czyli sezon z komarami uwazam za otwarty...
:dry:

Iskierka ja tez mam tak ze czasem czuje jak by skurcze w okolicach odbytu;p mialam pytac czy to normalne;d
a czasami czuje nawet takie dziwne parcie:D
brzuch to mam tak nisko ze az przeszkadza;p

A tesciowa trzymaj krotko!:) ona przyjedza do Ciebie, powinna sie dostosowac, tym bardziej ze lada dzien mozesz urodzic i bedzie Ci napewno nie na reke ze beda sie ci krecic po domu kiedy ty bys chciala sobie w spokoju odpoczac...

Iskierka, a co z wysypka Ci zalecil pan doktoor ? Czekalam na te wiadomosci a ty nic. Wkrecilam sie dzis w ten temat wysypkowy odkad mnie Nana Chu poczestowala tym artykulem.
O żesz ku**** zapomnialam:szok:
Przepraszam, już melduję - pan doktor powiedział, że jest to zwykła egzema, przepisał maść (nazwe napisze rano, bo mam ją na górze w salonie) i mam smarowac przez tydzien dwa razy dziennie.
Posmarowalam już dziś i przynajmniej nie swędzi.
Maść dość tłusta, konsystencją i zapachem przypominająca polski LORINDEN A (działający cuda, przynajmniej jeśli chodzi o mnie)

reklama
ISkierka OMG ja mam egzeme :( tzn nie w tym momencie ale mam czasami wysiewy , chociaz odkad uzywam kremiku to w sumie dawno nie miałam ;) trzymaj sie , zejdzie pieruństwo :)

Do góry