reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Ja meldowalam sie rok temu i nic wtedy nikt nie mowil o tym...;/ a szkoda bo bylo by juz z glowy...
U nas w gminie fajne babki pracuja, ja mialam problem ze swoim zameldowaniem bo taka sytuacja u mnie troche pokrecona z ojcem;D no i oni tu nie mogli zbytnio zrozumiec jak to mozliwe ale wkoncu machnela reka i mnie zameldowala, wiec mysle ze teraz jak im to doniesiemy to pojdzie szybko i gladko:)

Ayni najgorsze to ze ja do Hagi mam bardzo daleko, i chcac tam jezdzic kilka razy teraz to nie dalabym rady:no: Ale dziekuje Ci bardzo:*

Ostatnia edycja:
reklama
Ja sie meldowalam 4 lata temu, ale ostatnio (miesiac temu) meldowalam moja kolezanke i mojego siostre z mezem i od kolezanki nie wymagali zaswiadczenia, a juz od siory i jej meza tak, bo slub mieli.

No ładnie, trochę mnie nie bylo a już tyle do czytania;-)
Iskierka wrocila czy gdzie sie bunkruje ?
Melduje sie ze wrocilam - cala i zdrowa;-)
Położnik stwierdził, ze dziecię lezy calkiem gotowe już do wyjscia i ze skoro mam coraz częsciej skurcze, to moge urodzić niemal w kazdej chwili (ale równie dobrze mogę to zrobić dopiero w terminie). Pytał czy odszedł m i już czop śluzowy i kazał dzwonic jak tylko odejdzie....
Ciśnienie w mormie, waga... ponad normę:zawstydzona/y: Teraz tylko czekac na bóle porodowe.....
Na razie męczą mnie skurcze przepowiadające. Czuję je czasem z przodu brzucha, czasem gdzieś w kroku, a czasem w okolicach... odbytu
słyszałam ze po porodzie same zanikają rozstepy :) bądźmy dobrej myśli ;)
Raczej deliokatnie bledną, ale nioe znikają całkowicie, niestety :dry:

Rozmawialam z teściową i mam jeszcze minimum 2 tygodnie spokoju. Potem może być gorąco. No ale ja się już przestalam przejmować, obiecalam sobie ze nie dam soba rządzic jak tu będzie. Bedzie u mnie, więc będzie musiala się dostosować - sorry:-)

Iskierka, a co z wysypka Ci zalecil pan doktoor ? Czekalam na te wiadomosci a ty nic. Wkrecilam sie dzis w ten temat wysypkowy odkad mnie Nana Chu poczestowala tym artykulem.

Bernadetkka, widzisz, wszystko na dobrej drodze, dobra wola czasem czyni cuda :) przywieziecie i bedzie po sprawie.

Dziewczyny mam dla was zla wiadomosc, ugryzl mnie wlasnie komar i lata mi tutaj :/ czyli sezon z komarami uwazam za otwarty...
:dry:

Iskierka ja tez mam tak ze czasem czuje jak by skurcze w okolicach odbytu;p mialam pytac czy to normalne;d
a czasami czuje nawet takie dziwne parcie:D
brzuch to mam tak nisko ze az przeszkadza;p

A tesciowa trzymaj krotko!:) ona przyjedza do Ciebie, powinna sie dostosowac, tym bardziej ze lada dzien mozesz urodzic i bedzie Ci napewno nie na reke ze beda sie ci krecic po domu kiedy ty bys chciala sobie w spokoju odpoczac...

Iskierka, a co z wysypka Ci zalecil pan doktoor ? Czekalam na te wiadomosci a ty nic. Wkrecilam sie dzis w ten temat wysypkowy odkad mnie Nana Chu poczestowala tym artykulem.
O żesz ku**** zapomnialam:szok:
Przepraszam, już melduję - pan doktor powiedział, że jest to zwykła egzema, przepisał maść (nazwe napisze rano, bo mam ją na górze w salonie) i mam smarowac przez tydzien dwa razy dziennie.
Posmarowalam już dziś i przynajmniej nie swędzi.
Maść dość tłusta, konsystencją i zapachem przypominająca polski LORINDEN A (działający cuda, przynajmniej jeśli chodzi o mnie)

reklama
ISkierka OMG ja mam egzeme :( tzn nie w tym momencie ale mam czasami wysiewy , chociaz odkad uzywam kremiku to w sumie dawno nie miałam ;) trzymaj sie , zejdzie pieruństwo :)

Do góry