slyszalam ze jest jakas slawna masc na blizny i rozstepy, czy to to o czym mowisz ? Dziewczyny na wizazu chwalily, ale nie pamietam jak to sie nazywa, podobno nie redukuje ich, ale wyraznie splyca i zmienia kolor.Ja smaruje sie od poczatku 2-3 dziennie i teraz pod koniec mi wyskoczyly... ale mam dobra masc wiec po porodzie pojdzie w ruch napewno zbledna i beda mniej widoczne
Kallie o widzisz
u nas bylo od poczatku ze strony mojego ze Alex i koniec ja chcialam Alan no ale wkoncu on juz rozpowiedzial wszystkim ze bedzie Alex wiec przystalam na to bo mi sie podoba
A jeszcze jak niewiedzielismy co bedzie i wymyslalismy imie dla dziewczynki to codziennie inne slyszlalam
Thehague mam pytanie do ciebie
jak zglaszaliscie zeby wasz synek mial nazwisko ojca? przed czy po porodzie?
Bo moj dzisiaj byl w gminie i kazali wyrobic ie do porodu, bo potem to jakies niby komplikacje...;/
jemu zaswiadczenie ze jest kawalerem mama wybierze gorzej ze mna bo zbytnio nie ma kto i jak...;/ a nie usmiecha mi sie teraz jechac do pl po to
U nas tez tak bylo ten sam scenariusz dla dziewczynki mialam mnostwo imion i w ogole z gory zakladalam , ze bedzie dziewczynka :S haha a tu chlopiec. I masz Ci babo placek , jakos nie moglismy dojsc do porozumienia, bo on sie smial ze wszystkich imion jakie ja wymyslalam, albo krecil nosem, ze nie , a ja sie smialam z jego imion. Tylko Adam podobal sie nam obojgu chyba jako jedyne imie i nikt nie czul, ze jest to jakis kompromis
A powiedz mi jeszcze czy Twoj waz jest Polakiem czy Holendrem ? Generalnie ta pani racje powiedziala, bo trzeba by sie tym juz teraz zajac przed urodzeniem dziecka, bo potem po urodzeniu beda komplikacje takie jak np. sprawa w sadzie i wiele trudnosci z nazwiskiem, zeby mial po tacie . W Holandii w ludziki w niezarejestrowanych zwiazkach uznaja juz plod przed porodem okolo 20 tygodnia ciazy zaleca sie rozpoczac taka procedure i wtedy dziecko ma automatycznie nazwisko taty i ojciec posiada wszystkie prawa ojcowskie.
jesli jestescie oboje polakami to moze ambasada cos pomoze ? Dzwonilas tam juz?