reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

MGD Z pieluchami pampers plus kosmetyki nazbierasz spokojnie 50 EUR. Przynajmniej ja nazbieram ;p po co mam przeplacac tutaj, prawie polowe ?
Poczytalam jeszcze troche w necie i polki polecaja niemiecka marke
Bübchen podobno seria Baby's first jest bez perfumow i konswerwantow , od Madzi slyszalam o kosmetykach Bebe , moze masz jakies typy ?

reklama
Ja wlasnie o Bebe myslalam. Sama uzywam ich kremu i jest super.
Ja w sumie nie nastawiam sie na uzywanie pampersow, mam zamiar przetestowac ich tansze zamienniki ;)
Generalnie nie lubie markowych kosmetykow. Niestety w wiekszosci placi sie za nazwe.

Ogladam wlasnie te produkty Bubchen..wygladaja fajnie. Podpytam mame co lepsiejsze :D

Ostatnia edycja:
MGD ja czytalam i sluchalam troche dziewczyn , generalnie wiekszosc mowi, ze pampki sa lepsze jakosciowo, mimo, ze probowaly alternatyw roznych. Anyway wszystko sie okaze w praniu , ale co rowniez wypatrzylam na allegro tym razem czytajac taka aukcje :
http://allegro.pl/pampers-newborn-1-new-baby-niemieckie-216-szt-i2407928066.htm
sprzedawca zachwala pieluszki niemieckiej jakosci piszac, ze nie maja one kuleczek podrazniajacych skory dziecka oraz nie posiadaja zapachu. Ciekawe czy to prawda.
Ja na poczatku slyszalalam o pieluszkach wielorazowych i bardzo mi sie spodobal ten pomysl ale potem przeanalizowalam, ze chyba nie dalabym sobie z tym rady...

Dziewczyny mieszkajace blizej granicy niemieckiej zamierzacie tez zakupy robic w Niemczech ? Jesli ktos ja jakies typy kosmetykow/informacji to bylabym wdzieczna za podrzucenie jakiegos pomyslu.

Ja w pierwszej ciazy bylam pewna ze tych wielorazowych bede uzywala :D
Ale..po przeliczeniu ile takich pieluch sie zuzywa w ciagu dnia,nie oplaca mi sie prac...a moja cud pralka nie ma opcji zaladunku "pol bebna"...
No a zbierac smrody to nie koniecznie mi sie usmiecha ;)

Morgen!
Wlasnie zostalam slomiana wdowa ;( malzon moj pojechal w delegacje do Brukseli na cztery dni :(
Jutro mamy 4 rocznice slubu i spedze ja samotnie...w sumie nie samotnie- bo z mala w brzuchu ;)

Co do pieluch , to ja sie w dalszym ciagu zastanawiam nad wielorazowkami. Mam mase znajomych ( niestety nie z NL) ktore z powodzeniem uzywaja wielorazowek i nie zamienia je na zadne jednorazowki. To jest spory wydatek na poczatku, ale na dluzsza mete- wszystko sie zwraca z nawiazka....

Dzien Dobry:)

Jestem umierajaca dzisiaj... wszystko mnie boli, spalam dwie godziny i zasnac nie moge:/
mam wrazenie jak by mi mial brzuch eksplodowac, i do tego noga mnie boli ale to na zmiane pogody chyba;)

Dziewczyny pomozcie, doradzcie:)
co mam wziasc do szpiala dla siebie, zaznaczam ze wiem o tej licie co trzeba ale ja nie nawidze koszul:/:no: nie zaloze tego bo mi nie wygodnie i czuje sie jak starowinka, czy moge wziasc zwykla pizame albo jakas dluzsza koszulke?

Ayni, mgd dobry pomysł z zamawianiem z niemiec jeśli macie tam rodzinę, zawsze wychodzi taniej a i nieraz lepsze jakościowo.

Ja np wiem, że na odparzenia jest sudocrem w miarę dobry, rzadko uczula a dodatkowo w wielu krajach można go kupić, więc gdzie mamy możliwość tam zawsze się można zaopatrzyć i nie trzeba na dziecku niepotrzebnie nowych testować gdy coś się skończy a nowa dostawa jeszcze nie dotrze.

A pieluszki jednorazowe to właśnie nieraz uczulają czy podrażniają skórę ale to po prostu od skóry dziecka zależy i jeśli się jedne nie sprawdzają to trzeba następne próbować, a szkoda bo ja bym już zaczęła najchętniej zapas robić:rofl2:

I nad wielorazowymi też myślałam ale jak mówicie, to jest spory wydatek na początek a wiadomo, na początku wszystko trzeba skompletować i jeszcze takie pieluchy to już troszkę za dużo jak dla mnie przynajmniej na teraz, ale mam linka fajnego jakby ktoś się zastanawiał:
Pupa - Nowa Matka Polka

Kallie , strasznie drogie te z Twojego linka ! Na Allegro mozna kupić znacznie taniej . Do tego wkłady oczywiście , ale otulacze boskie bez dwóch zdań :)
Takie rozwiazanie sie bardzo kalkuluje finansowo i w rzeczywistości sporo oszczędzamy . Pampersy w przeciągu czasu pieluchowania niestety finansowo przewyższają jednorazowki... Dochodzi do tego jeszcze problem odpadów... Przeraża mnie długość rozkładania sie takiego pampersa...
Ciężki orzech do zgryzienia , nie wiem jaka podejmę decyzje ....

Bernadettka - biedaku ! Mam nadzieje, ze dzisiaj poczujesz sie lepiej ! To juz ostatnia prosta !
Dasz radę !

Bernadetka ja Ci tak jeszcze tydzień wróżę więc się nie poddawaj, odpoczywaj ile możesz i zbieraj siły
Yokasta masz racje, tam ceny przerażają ale pieluchy są śliczne:) a jakbym się decydowała to też raczej tylko allegro wchodzi w grę

reklama
Dzień dobry, ja spalam dziś w nocy wyjątkowo dobrze i dość mocno, ale to chyba za sprawą forumowego stresu;-) I szczerze powiedziawszy nawet śnilo mi sie coś o was i o forum, ale nie pamiętam co:-D
mój maż dostanie to 2 dni, mało tego , załatwił sobie ze odbierze zaległe 2 tyg urlopu ale swierdziłam ze jak i tak przez pierwsze 8 dni przychodzi polozna za ktora ja place to moze urlop przelozyc jak juz polozna przestanie przychodzic i zostane sama :)
Madzia- wczoraj twoj wpis przeoczylam. Ja właśnie nie chcę u siebie tej baby z kraamzorgu na 8h dziennie bo dostanę fioła. Ja lubię być sama w domu, wtedy i odpocznę i cos zawsze zrobię. Urządzałyby mnie te męzowskie dwa dni wolnego, bo wtedy on mi ugotuje to co ja sobie zażyczę, posprząta mi, zajmnie się psiakami. Jeśli będzie potrzeba to i mnie przytuli i malutką się zajmie. A obca baba będzie mi się krzątać na dole gdy ja bedę leżeć u góry w łóżku. Poza tym ja nie mam ja podwyższyć łóżka i tylko bedzie dodatkowy stres, że ONA musi się do mnie schylać...
Inna sprawa to taka, że mnie nie musi uczyć ubierania, przewijania, kąpania dziecka. Ewentualnie może pomóc przy karmieniu, bo z piersiami to różnie bywa.
Chcialam zeby przyechala teściowa, ale... ten temat już wyczerpany:wściekła/y:
Ja w sumie nie nastawiam sie na uzywanie pampersow, mam zamiar przetestowac ich tansze zamienniki ;)
Ja mam paczkę pieluszek z Kruitvata, kupie do tego jeszcze pampers i zobaczę które będą małej bardziej odpowiadać. Z doświadczenia z PL wiem, że moim dzieciom odpowiadały jedynie oryginalne pieluszki.
Jak urodzila się córka to ambitnie używalam pieluszek tetrowych, ale.... tylko przez kilka dni. Przerażało mnie to, że ona ciągle miala mokro i to aż pod pięty... Dlatego nie przemawiają do mnie ani tetrowe anie zadne inne wielorazowe.
Dziewczyny pomozcie, doradzcie:)
co mam wziasc do szpiala dla siebie, zaznaczam ze wiem o tej licie co trzeba ale ja nie nawidze koszul:/:no: nie zaloze tego bo mi nie wygodnie i czuje sie jak starowinka, czy moge wziasc zwykla pizame albo jakas dluzsza koszulke?
Bernadetka, mnie powiedziano, że moge wziąść nawet t-shirt męża do porodu. Po porodzie prawdopodobnie bedzieswz musiala się przebrać w coś, w czym łatwo będzie ci karmić piersią.
Piżamki nie polecam, szczególnie do porodu. Ayni kiedyś dawala linka do jakichs seksi koszulek z rozpinanymi staniczkami. Jesli nie lubisz wogóle koszul nocnych (i tych dla starych bab i tych sexi) to możesz kupić sobie piżamę, ale z rozpięciem na piersiach. Idealnie sprawdza się do szybkiego nakarmienia dziecka w nocy, bo nie trzeba dzwigac calej bluzy aż pod szyję:-D

Do góry