reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

MGD Z pieluchami pampers plus kosmetyki nazbierasz spokojnie 50 EUR. Przynajmniej ja nazbieram ;p po co mam przeplacac tutaj, prawie polowe ?
Poczytalam jeszcze troche w necie i polki polecaja niemiecka marke
Bübchen podobno seria Baby's first jest bez perfumow i konswerwantow , od Madzi slyszalam o kosmetykach Bebe , moze masz jakies typy ?

reklama
Ja wlasnie o Bebe myslalam. Sama uzywam ich kremu i jest super.
Ja w sumie nie nastawiam sie na uzywanie pampersow, mam zamiar przetestowac ich tansze zamienniki ;)
Generalnie nie lubie markowych kosmetykow. Niestety w wiekszosci placi sie za nazwe.

Ogladam wlasnie te produkty Bubchen..wygladaja fajnie. Podpytam mame co lepsiejsze :D

Ostatnia edycja:
MGD ja czytalam i sluchalam troche dziewczyn , generalnie wiekszosc mowi, ze pampki sa lepsze jakosciowo, mimo, ze probowaly alternatyw roznych. Anyway wszystko sie okaze w praniu , ale co rowniez wypatrzylam na allegro tym razem czytajac taka aukcje :
http://allegro.pl/pampers-newborn-1-new-baby-niemieckie-216-szt-i2407928066.htm
sprzedawca zachwala pieluszki niemieckiej jakosci piszac, ze nie maja one kuleczek podrazniajacych skory dziecka oraz nie posiadaja zapachu. Ciekawe czy to prawda.
Ja na poczatku slyszalalam o pieluszkach wielorazowych i bardzo mi sie spodobal ten pomysl ale potem przeanalizowalam, ze chyba nie dalabym sobie z tym rady...

Dziewczyny mieszkajace blizej granicy niemieckiej zamierzacie tez zakupy robic w Niemczech ? Jesli ktos ja jakies typy kosmetykow/informacji to bylabym wdzieczna za podrzucenie jakiegos pomyslu.

Ja w pierwszej ciazy bylam pewna ze tych wielorazowych bede uzywala :D
Ale..po przeliczeniu ile takich pieluch sie zuzywa w ciagu dnia,nie oplaca mi sie prac...a moja cud pralka nie ma opcji zaladunku "pol bebna"...
No a zbierac smrody to nie koniecznie mi sie usmiecha ;)

Morgen!
Wlasnie zostalam slomiana wdowa ;( malzon moj pojechal w delegacje do Brukseli na cztery dni :(
Jutro mamy 4 rocznice slubu i spedze ja samotnie...w sumie nie samotnie- bo z mala w brzuchu ;)

Co do pieluch , to ja sie w dalszym ciagu zastanawiam nad wielorazowkami. Mam mase znajomych ( niestety nie z NL) ktore z powodzeniem uzywaja wielorazowek i nie zamienia je na zadne jednorazowki. To jest spory wydatek na poczatku, ale na dluzsza mete- wszystko sie zwraca z nawiazka....

Dzien Dobry:)

Jestem umierajaca dzisiaj... wszystko mnie boli, spalam dwie godziny i zasnac nie moge:/
mam wrazenie jak by mi mial brzuch eksplodowac, i do tego noga mnie boli ale to na zmiane pogody chyba;)

Dziewczyny pomozcie, doradzcie:)
co mam wziasc do szpiala dla siebie, zaznaczam ze wiem o tej licie co trzeba ale ja nie nawidze koszul:/:no: nie zaloze tego bo mi nie wygodnie i czuje sie jak starowinka, czy moge wziasc zwykla pizame albo jakas dluzsza koszulke?

Ayni, mgd dobry pomysł z zamawianiem z niemiec jeśli macie tam rodzinę, zawsze wychodzi taniej a i nieraz lepsze jakościowo.

Ja np wiem, że na odparzenia jest sudocrem w miarę dobry, rzadko uczula a dodatkowo w wielu krajach można go kupić, więc gdzie mamy możliwość tam zawsze się można zaopatrzyć i nie trzeba na dziecku niepotrzebnie nowych testować gdy coś się skończy a nowa dostawa jeszcze nie dotrze.

A pieluszki jednorazowe to właśnie nieraz uczulają czy podrażniają skórę ale to po prostu od skóry dziecka zależy i jeśli się jedne nie sprawdzają to trzeba następne próbować, a szkoda bo ja bym już zaczęła najchętniej zapas robić:rofl2:

I nad wielorazowymi też myślałam ale jak mówicie, to jest spory wydatek na początek a wiadomo, na początku wszystko trzeba skompletować i jeszcze takie pieluchy to już troszkę za dużo jak dla mnie przynajmniej na teraz, ale mam linka fajnego jakby ktoś się zastanawiał:
Pupa - Nowa Matka Polka

Kallie , strasznie drogie te z Twojego linka ! Na Allegro mozna kupić znacznie taniej . Do tego wkłady oczywiście , ale otulacze boskie bez dwóch zdań :)
Takie rozwiazanie sie bardzo kalkuluje finansowo i w rzeczywistości sporo oszczędzamy . Pampersy w przeciągu czasu pieluchowania niestety finansowo przewyższają jednorazowki... Dochodzi do tego jeszcze problem odpadów... Przeraża mnie długość rozkładania sie takiego pampersa...
Ciężki orzech do zgryzienia , nie wiem jaka podejmę decyzje ....

Bernadettka - biedaku ! Mam nadzieje, ze dzisiaj poczujesz sie lepiej ! To juz ostatnia prosta !
Dasz radę !

Bernadetka ja Ci tak jeszcze tydzień wróżę więc się nie poddawaj, odpoczywaj ile możesz i zbieraj siły
Yokasta masz racje, tam ceny przerażają ale pieluchy są śliczne:) a jakbym się decydowała to też raczej tylko allegro wchodzi w grę

reklama
Dzień dobry, ja spalam dziś w nocy wyjątkowo dobrze i dość mocno, ale to chyba za sprawą forumowego stresu;-) I szczerze powiedziawszy nawet śnilo mi sie coś o was i o forum, ale nie pamiętam co:-D
mój maż dostanie to 2 dni, mało tego , załatwił sobie ze odbierze zaległe 2 tyg urlopu ale swierdziłam ze jak i tak przez pierwsze 8 dni przychodzi polozna za ktora ja place to moze urlop przelozyc jak juz polozna przestanie przychodzic i zostane sama :)
Madzia- wczoraj twoj wpis przeoczylam. Ja właśnie nie chcę u siebie tej baby z kraamzorgu na 8h dziennie bo dostanę fioła. Ja lubię być sama w domu, wtedy i odpocznę i cos zawsze zrobię. Urządzałyby mnie te męzowskie dwa dni wolnego, bo wtedy on mi ugotuje to co ja sobie zażyczę, posprząta mi, zajmnie się psiakami. Jeśli będzie potrzeba to i mnie przytuli i malutką się zajmie. A obca baba będzie mi się krzątać na dole gdy ja bedę leżeć u góry w łóżku. Poza tym ja nie mam ja podwyższyć łóżka i tylko bedzie dodatkowy stres, że ONA musi się do mnie schylać...
Inna sprawa to taka, że mnie nie musi uczyć ubierania, przewijania, kąpania dziecka. Ewentualnie może pomóc przy karmieniu, bo z piersiami to różnie bywa.
Chcialam zeby przyechala teściowa, ale... ten temat już wyczerpany:wściekła/y:
Ja w sumie nie nastawiam sie na uzywanie pampersow, mam zamiar przetestowac ich tansze zamienniki ;)
Ja mam paczkę pieluszek z Kruitvata, kupie do tego jeszcze pampers i zobaczę które będą małej bardziej odpowiadać. Z doświadczenia z PL wiem, że moim dzieciom odpowiadały jedynie oryginalne pieluszki.
Jak urodzila się córka to ambitnie używalam pieluszek tetrowych, ale.... tylko przez kilka dni. Przerażało mnie to, że ona ciągle miala mokro i to aż pod pięty... Dlatego nie przemawiają do mnie ani tetrowe anie zadne inne wielorazowe.
Dziewczyny pomozcie, doradzcie:)
co mam wziasc do szpiala dla siebie, zaznaczam ze wiem o tej licie co trzeba ale ja nie nawidze koszul:/:no: nie zaloze tego bo mi nie wygodnie i czuje sie jak starowinka, czy moge wziasc zwykla pizame albo jakas dluzsza koszulke?
Bernadetka, mnie powiedziano, że moge wziąść nawet t-shirt męża do porodu. Po porodzie prawdopodobnie bedzieswz musiala się przebrać w coś, w czym łatwo będzie ci karmić piersią.
Piżamki nie polecam, szczególnie do porodu. Ayni kiedyś dawala linka do jakichs seksi koszulek z rozpinanymi staniczkami. Jesli nie lubisz wogóle koszul nocnych (i tych dla starych bab i tych sexi) to możesz kupić sobie piżamę, ale z rozpięciem na piersiach. Idealnie sprawdza się do szybkiego nakarmienia dziecka w nocy, bo nie trzeba dzwigac calej bluzy aż pod szyję:-D

Do góry