Dzień dobry, ja spalam dziś w nocy wyjątkowo dobrze i dość mocno, ale to chyba za sprawą forumowego stresu;-) I szczerze powiedziawszy nawet śnilo mi sie coś o was i o forum, ale nie pamiętam co
mój maż dostanie to 2 dni, mało tego , załatwił sobie ze odbierze zaległe 2 tyg urlopu ale swierdziłam ze jak i tak przez pierwsze 8 dni przychodzi polozna za ktora ja place to moze urlop przelozyc jak juz polozna przestanie przychodzic i zostane sama
Madzia- wczoraj twoj wpis przeoczylam. Ja właśnie nie chcę u siebie tej baby z kraamzorgu na 8h dziennie bo dostanę fioła. Ja lubię być sama w domu, wtedy i odpocznę i cos zawsze zrobię. Urządzałyby mnie te męzowskie dwa dni wolnego, bo wtedy on mi ugotuje to co ja sobie zażyczę, posprząta mi, zajmnie się psiakami. Jeśli będzie potrzeba to i mnie przytuli i malutką się zajmie. A obca baba będzie mi się krzątać na dole gdy ja bedę leżeć u góry w łóżku. Poza tym ja nie mam ja podwyższyć łóżka i tylko bedzie dodatkowy stres, że ONA musi się do mnie schylać...
Inna sprawa to taka, że mnie nie musi uczyć ubierania, przewijania, kąpania dziecka. Ewentualnie może pomóc przy karmieniu, bo z piersiami to różnie bywa.
Chcialam zeby przyechala teściowa, ale... ten temat już wyczerpany
Ja w sumie nie nastawiam sie na uzywanie pampersow, mam zamiar przetestowac ich tansze zamienniki
Ja mam paczkę pieluszek z Kruitvata, kupie do tego jeszcze pampers i zobaczę które będą małej bardziej odpowiadać. Z doświadczenia z PL wiem, że moim dzieciom odpowiadały jedynie oryginalne pieluszki.
Jak urodzila się córka to ambitnie używalam pieluszek tetrowych, ale.... tylko przez kilka dni. Przerażało mnie to, że ona ciągle miala mokro i to aż pod pięty... Dlatego nie przemawiają do mnie ani tetrowe anie zadne inne wielorazowe.
Dziewczyny pomozcie, doradzcie
co mam wziasc do szpiala dla siebie, zaznaczam ze wiem o tej licie co trzeba ale ja nie nawidze koszul:/
nie zaloze tego bo mi nie wygodnie i czuje sie jak starowinka, czy moge wziasc zwykla pizame albo jakas dluzsza koszulke?
Bernadetka, mnie powiedziano, że moge wziąść nawet t-shirt męża do porodu. Po porodzie prawdopodobnie bedzieswz musiala się przebrać w coś, w czym łatwo będzie ci karmić piersią.
Piżamki nie polecam, szczególnie do porodu. Ayni kiedyś dawala linka do jakichs seksi koszulek z rozpinanymi staniczkami. Jesli nie lubisz wogóle koszul nocnych (i tych dla starych bab i tych sexi) to możesz kupić sobie piżamę, ale z rozpięciem na piersiach. Idealnie sprawdza się do szybkiego nakarmienia dziecka w nocy, bo nie trzeba dzwigac calej bluzy aż pod szyję