reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

AYNI sie usmialam :)
Ja na gabaryty cyckow nie narzekam ;) w kazdy t-shirt sie zmieszcza :)
A maz mi teraz schodl 16kg(!!!), wiec swoich big koszulek juz nie nosi :D

Ideee do lekarzaaa. Buziiii

reklama
Dziewczyny zgłodnialam i zasiadam wlasnie z jogurtem do kompa...
haft m i dzisiaj nie idzie, dwa razy już prułam i nici rozerwalam - chyba mam za dużo energii i zaczynam poważnie myśleć o umyciu tych okien:rofl2::rofl2::rofl2:
Iskierka A ty jak sie czujesz?
Dziwnie. Mam problem z zaśnięciem a jak już zasnę to potem mam problem z dobudzeniem się. Spojenie mnie boli, średnio co 20-30 minut chodze do wc bo jakoś mam pęcherz coraz mniejszy. Rozpiera mnie jakas energia, ale jednocześnie nic mi się nie chce...
Wczoraj wieczorem zauważyłam, że im bliżej porodu tym częściej chwyta mnie stres. Jest to o tyle dziwne, że mam za soba już dwa porody i generalnie wiem, co z czym, jak sie zaczyna, czego się spodziewać. Z drugiej strony boję się, że nie zdążę do szpitala, że urodzę sama, bo mąż nie dojedzie, że wyjdę ze szpitala za wcześnie, że nie będzie miał kto mnie odebrać, że zostanę leżeć w łóżku na pastwe jakiejs obcej baby z kraamzorg.........
Ufff, lepiej mi;-)
Iskierka ja wziełam pania z kraamzorg bo niestety mam zerowe pojecie o małych dzieciach oprócz tego ze kiedyś zmieniałam pieluszki chrześnicy :)
Domysliłam się:tak:
Ja zamówiłam te podnośniki, ale łożka raczej nie podniosę. Nie wiem czy nie urodze prędzej zanim te podnośniki dotrą:tak:
Madziula - kupilam dwa takie kocyki, są suuuuuuuuper :-)
Iskieron, dzien dobry!
Dobry, dobry:-D

Iskierka to znaczy ze mogłam jednak wziasc ten kocyk :(:( grrrrr ząłuje :( ale zreszta mozna zawsze jeszcze dokupić :)

własnie zakupiłam nową mate z fisher price za 10 e na markcie :) a własciwie dostałam w prezencie :)zyc nie umierać :)

Laski zostaje w szpitalu :( jakies 4 dni pewnie...
Szyjka sie skraca...
Dostane leki na podtrzymanie i sterydy na plucka malej...

Ostatnia edycja:
mgd o Boże aż sie sama boje :) trzymaj się i nie stresuj, wszystko bedzie dobrze ;(

ja dzisiaj dzwoniłam do poloznej bo cos mi sie chyba brzuszek troszke obnizył i spojenie mnie pobolewa wiec chcialam zapytam czy to tak moze byc, czy nie za wczesnie to polozna powiedziala ze tak moze byc ale jak dostane jakies upławy lub wody odejda to mam dzwonic..... nie wiem czy sama sie schizuje czy faktycznie cos tam jest na rzeczy ....

mgd o Boże aż sie sama boje :) trzymaj się i nie stresuj, wszystko bedzie dobrze ;(

ja dzisiaj dzwoniłam do poloznej bo cos mi sie chyba brzuszek troszke obnizył i spojenie mnie pobolewa wiec chcialam zapytam czy to tak moze byc, czy nie za wczesnie to polozna powiedziala ze tak moze byc ale jak dostane jakies upławy lub wody odejda to mam dzwonic..... nie wiem czy sama sie schizuje czy faktycznie cos tam jest na rzeczy ....

W sumie, warto to obserwować. Mi się zaczął obniżać jakoś w 35 tc. Zawsze, to możesz wcześniej urodzić. Najważniejsze, to się nie stresować :).

Mgd - trzymam za Was kciuki. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.

reklama
Astrid jak tobie sie zaczał obnizać w 35 i urodzilas w 40 to by mi wypadało ze urodze w 37 to w sumie nie źle ale nie chce szybciej ;)

Do góry