reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

ISKIERKO nie dadza mu urlopu? :(

MADZIA u mnie melisa tez zawsze jest. Obecnie chleje(bo piciem tego nazwac nie mozna) gruszkowa,ktora w skladzie nie ma ani grosz tegoz owocu :D

Pranie uratowane ;) dzieki Iskierka!

reklama
MGD co do urlopu to jeszcze nie wiem, bo nie pytal. On ma generalnie urlop 3 tygodnie od 6 sierpnia. Ale on pracuje przez uitzendbureau i w CAO (czy COA - nigdy nie wiem:-D) jest napisane, że na powiekszenie rodziny czyli urodzenie sie dziecka można dostac 2 dni urlopu okolicznościowego. Tyle, że zaczyna sie okres wakacji i masowych urlopów....
Generalnie to chyba cos zrobię, zeby szybciej urodzic:-D

Co do prania - nie ma sprawy. ja nie raz wieszalam o 1.00 w nocy, jak po wylaczeniu kompa przypomnialo mi się, że pranie w automacie mam:-D

Ja zdazylam na ostatni dzwonek hahah
A jak juz zacznie mi sledziem zajezdzac ;) to wlaczam extra plukanie.

ISKIERKO no to wiesz co robic zeby ssaka wykurzyc z brzucha :D

Madziula dzięki;-)
No ja też nie lubię, ale czasami zalącze pranie o 22.00, ono sie wypierze a ja nadal siedze przy kompie lub hafcie. Mijaja 2-3h, zamierzam iść spać i nagle zonk - pranie trzeba powiesić;-)
MGD wiem, ale... dla mnie ta strefa od kilku miesięcy nie istnieje - podobnie jak u Bernadetki;-)
A mąż nie taki głupi i wie o co chodzi:-)
Prędzej okna machnę i nabiegam sie po schodach. Albo kupie ten olejek rycynowy o którym gdzieś kiedyś pisala Sencilla :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
ISKIERKO :D potraktuj to jako lekarstwo ;)
A serio,to probuj ten olejek i daj znac czy pomogl :)

Aa pytanie mam. Uzywalyscie dzieciowych kosmetykow z Kruidvat??

I ja sie bede zwijac..jutro mam lekarza. Zobaczymy co z ta nieszczesna szyjka...

Ostatnia edycja:
Co do kosmetykow i pieluch, to ja dzis wpadlam na genialny pomysl, ze skoro mam mamiczke w niemczech i bedzie nas odwiedzac srednio raz w miesiacu, to wymyslilam sobie , ze pampersy moglaby mi przywozic.

zlalazlam webshop z kosmetykami dla dzieci i wielopak pampersow newborn 2 (3-6 kg) 4 x 48 sztuk kosztuje 30 EUR plus kosmetyki polecila mi kolezanka Penaten (te z pasterzem) :D powyzej 50 EUR wysylaja gratis na terenie niemiec, wiec mamuska moglaby mi w necie zamawiac i przywozic do NL !

Penaten Wasch & Duschcreme | windeln.de

macie jeszcze jakies voordelowskie webshopy oraz pomysly jak nie przeplacac za to samo ? moze zbiorczo zamowimy palete z pampersa, pewnie wyjdzie taniej ! :D

reklama
Mialam isc spac,ale przypomnialam sobie ze kolacji nie jadlam :p
Salatka z parmezanem. Ktos reflektuje??

AYNI mi bedzie mama dowozic rzeczy z DE. Jezdzi co drugi miesiac..i nie sadze ze zamowie kosmetykow za 50€...balsam,plyn do kapieli i krem na odparzenia...

Do góry